TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu 2021'e Hazır

TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu 2021'in mücadele takvimini belirlemek için bir araya geldi.

TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu 2021'e Hazır

TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu 2021'in mücadele takvimini belirlemek için bir araya geldi.

Toplantı siyasi gündemin değerlendirilmesi ile başladı. Geçtiğimiz hafta ABD’de yaşanan olaylar üzerinden Amerikan emperyalizminin içine girdiği çıkmaza, ABD'nin dünya hegemonyasının çöküşüne ve bunun dünyadaki anti-emperyalist hareketlere sunduğu fırsatlar ortaya konuldu. ABD’de yaşanan Kongre Binası baskını ile ayaklananların bir halk hareketini temsil ettiği, üçüncü bir seçenek olduğu ve dünyada emperyalizme direnen ülkelerin ve toplumsal hareketlerin müttefiki olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Önümüzdeki dönemde TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu’na düşen görevlerin belirlendiği toplantıda büronun uluslararası ilişkiler ağıyla mazlum milletlerin gençliğini Amerikan emperyalizmine karşı birleştirmek olduğunu vurgulandı. Bu anlayışla Uluslararası İlişkiler Bürosu'nun yeni bir yapıya bürünmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda yeni görevlendirmeler yapıldı. TGB Ankara İl Yöneticisi Emre Kaya Büro Sekreterliğine, TGB Eskişehir İl Yöneticisi Yunus Emre Özgün Büro Başkan Yardımcılığına seçildi.

Ayrıca Batı Asya Masamızın kapsamı genişletilerek masamızın ismi Batı Asya ve Kuzey Afrika Masası ismini almıştır. Masamıza İkra Göksu Nacar, Taha Küçükuygun, Okan Çağlar arkadaşlarımız dahil edildi.

Doğu Asya Masamızda İstanbul İl Örgütünden Cem Dağlıoğlu arkadaşımızın görev almasına karar verildi.

Avrupa Masamızın Can Çakır arkadaşımızın başkanlığı sürdürmesine ve Kaan Cenk Salihoğlu arkadaşımızın da masamızda görev alması kararlaştırıldı.

Latin Amerika Masamızın Üzeyir Çoşkun arkadaşımızın başkanlığı sürdürmesi ve İzzet Anıl Işık arkadaşımızın masamızda görev alması kararlaştırıldı.

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler