Türkiye'nin 81 İlinde Mavi Vatan Coşkusu

TGB olarak başlattığımız Mavi Vatan Gönüllüleri seferberliği Türkiye'nin 81 ilinde büyümeye devam ediyor.

Türkiye'nin 81 İlinde Mavi Vatan Coşkusu

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) başlattığı Mavi Vatan Kampanyası ile Türkiye’nin her yerine Mavi Vatan bilincini taşımak için çalışmalarını sürdürüyor.

TGB Mavi Vatan’da Türkiye’ye yönelen tehditlere karşı Türk gençliğini denizlerdeki haklarımızı müdafaa mevziisinde birleştirmek, Mavi Vatan bilincini tüm Türk milletine yaymak için başlattığı kampanya dahilinde her ilde Mavi Vatan buluşmaları gerçekleştiriyor.

TGB’liler bu buluşmalarda bir araya gelerek Türkiye için Mavi Vatan’ın önemini ve Türk gençliğinin üzerine düşen görevleri konuşuyor. TGB üyeleri, şehir merkezlerinde yapılacak çalışmaları sokak sokak, kapı kapı Mavi Vatan buluşmalarında planlıyor. TGB, Mavi Vatan’ı tüm Türkiye’ye kavratmak için izleyeceği rotayı bu buluşmalarda belirliyor.

TGB son 10 günde Türkiye’nin 25 farklı ilinde yüzlerce lise ve üniversiteli gencin katılımıyla Mavi Vatan buluşmalarını gerçekleştirdi. TGB’nin Mavi Vatan çalışmaları ile ilgili bilgi veren TGB Genel Sekreteri Okan Özkan “Mavi Vatan çalışmalarımız tüm yurt çapında büyük etkiler uyandırdı. Her gün gönüllü olmak isteyen binlerce genç arkadaşımızla görüşüyoruz. Türkiye bu mücadeleye kenetlenmiş durumda. Doğu Akdeniz'den, Ege'den ve Karadeniz'de elde edilecek başarılar sadece sahil kentlerini ilgilendirmiyor. Türkiyemiz Hakkari'den Edirne'ye, Kars'tan Muğla'ya kadar Mavi Vatan'daki bağımsızlık mücadelesinde birleşiyor. Aynı zamanda bugün Türkiye'nin en meşru davalarından birini savunduğumuz için üniversiteli ve liseli arkadaşlarımızdan her gün çok sayıda yeni arkadaşımızı TGB'ye ve TLB'ye üye yapıyoruz.” dedi.

TGB Genel Merkezi tarafından uzaktan bağlantı yöntemiyle 4 Kasım Çarşamba günü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, 5 Kasım günü ise Afyon, Amasya, Aksaray, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Giresin, Gümüşhane, Kastamonu, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Niğde, Rize, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Ordu, Tekirdağ, Samsun ve Sivas illerinde Mavi Vatan buluşması gerçekleştirilecek.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler