Uğur Mumcu’nun Mirası TGB’ye Emanet

Dr. Doğu Perinçek ve Avukat Ceyhan Mumcu’nun katılımıyla düzenlediğimiz "Uğur Mumcu'nun Gençliğe Mirası" söyleşimizi tamamladık

Uğur Mumcu’nun Mirası TGB’ye Emanet

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ve Ceyhan Mumcu ile gerçekleştirilen söyleşide gençler; Uğur Mumcu’nun şehit edilmesinin altında yatan sebeplerden gençliğe bıraktığı mirasa, onu gazeteci olmaya iten nedenlerden ülkemizde gerçekleşen Gladyo faaliyetlerine kadar Uğur Mumcu’ya ve yaşadığı dönemde gerçekleşen olaylara ilişkin pek çok soru sordu.

Söyleşi, TGB Genel Başkanı Dilek Çınar'ın açılış konuşmasıyla başladı. Çınar, konuşmasına Amerikancı Gladyo tarafından şehit edilen Uğur Mumcu'nun hayatının, hakikate tepeden tırnağa cesaret ve kararlılıkla bağlılık olduğunu vurgulayarak başladı.

 

EMPERYALİZMİN BÖLÜCÜ PLANLARINA MEYDAN OKUDU

Uğur Mumcu'nun mirasının yüreklerine ve bilinçlerine işlediğini belirten Çınar, “Uğur Mumcuları, Ali Gaffar Okkanları, Eşref Bitlisleri şehit ederek Türkiye’yi bölmek istediler, bizi yeminimizden döndürebileceklerini sandılar. Demirden göğsümüzle vuruldukça güçlendik. Parmak ile sayılmayan, vurmak ile tükenmeyenlerden olduk. Mustafa Kemal'in askeri olduk. Çünkü Uğur Mumcu, Mustafa Kemal’in askeridir. Bir ok gibi hedefin kırmızı kalbini ilk görendir.” diyerek, Uğur Mumcu’nun terör örgütü PKK ile ABD arasındaki ilişkiyi görüp buna meydan okuyan cesur bir devrimci olduğunu vurguladı.

Çınar, “Bugün emperyalizmin iktidar planlarına alet olan, AB’den fonlanan gazetelerde Uğur Mumcu’ya dökülen sahte gözyaşlarını gördük. PKK’ya bir kelime edemeden Atatürkçülük nutukları atanları gördük. Uğur Mumcu’nun kalemi sahte Atatürkçüler için bir kılıç kadar keskindir.” ifadelerini kullandı.

 

HAKİKAT İÇİN SAVAŞIYORUZ

Dilek Çınar konuşmasını tamamlarken Türkiye Gençlik Birliği'nin bugünün Jön Türkleri olduğunu ve Uğur Mumcu’nun devrimci mirasıyla mücadelelerini büyüteceklerin belirtti. Çınar, şunları söyledi; "ABD emperyalizmine teslim olan, PKK’dan korkan, HDP’yi masumlaştırmaya çalışanlar Uğur Mumcu’nun deyişiyle Galata Köprüsü’nde düşman askerine alkış tutanlardır. Bugünün Jön Türkleri olarak bizler Uğur Mumcu’nun mirasıyla mücadelemizi büyütüyoruz. Bir yanımızda Namık Kemal bir yanımızda Talat Paşayla, bir yanımızda Ali Gaffar Okkan bir yanımızda Uğur Mumcu’yla, Türkiye'nin Tam Bağımsız aydınlık günlerine yürüyoruz”

Açılış konuşmasının ardından söyleşi, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ve Av. Ceyhan Mumcu'nun katılımcıların sorularını yanıtlaması ile devam etti.

 

UĞUR MUMCU’YA ARKADAŞ ISLIĞIYLA ULAŞIRDIK

Uğur Mumcu'nun son zamanlarında ABD ve terör örgütü PKK arasındaki ilişkileri açıkça yazmaya başladığını ve bunun Gladyo’yu çok rahatsız ettiğini vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, "Uğur Mumcu, ABD emperyalizminin ve taşeronu PKK’nın üzerine yürüdüğü için şehit edildi. Herkes kazanılmış zaferlerin mevzisine çok çabuk girer, çünkü hiçbir tehlike yoktur. Uğur Mumcu ise hayatının her nefesinde Atatürk devrimi mevzisinde oldu ve o mevzide olduğu için Türkiye düşmanlarının hedefinde oldu." dedi.

Mumcu'nun mirasının her nefes alışta vatana bağlılık, Türkiye'nin sorunlarına devrimci çözümler üretmek, bütün zorlukları gülümseyerek göğüslemek, devrimci ahlaka sahip çıkmak ve arkadaş sevgisi olduğunu belirten Perinçek, "Uğur Mumcu'nun 'Arkadaş Islıkları' diye bir yazısı vardır. Sizin cep telefonlarınız gibi, bizim de o zaman ıslıklarımız vardı. Arkadaş ıslığını duyduğunuz zaman hemen fırlarsınız. Uğur Mumcu'da da o karşılıksız, gönülden bağlılık vardı, ona arkadaş ıslığı ile ulaşırdık. Onun arkadaş sevgisini mirasının başına yazmak lazım. Çünkü Uğur Mumcu'nun arkadaşlığı inanılmaz bir mutluluk kaynağı. Kulağımız hala Uğur Mumcu ıslık çalacak, ona koşacağız diye bekliyor. O öyle bir ıslık bıraktı ki, Türk milletinin bilincinde sonsuza dek dalga dalga yaşacak, hiç kaybolmayacak.” dedi.

Uğur Mumcu’yu tarihin bir hatırası haline getirmek isteyenler var diyen Perinçek, sözlerine şöyle devam etti; "Herkes geçmişin kahramanlarını anarken, onları kendi ideolojik duruşu ile anıyor. Unutmayacağız diye ananlar, Uğur Mumcu'yu tarihe gömmek isteyenler; onun arkadaş ıslığını geleceğe taşımak gibi bir dertleri yok. Bir de gerçek devrimciler var; onlar Uğur Mumcu'yu bir ahlak timsali, eylem kılavuzu olarak anıyorlar. Geleceğe Uğur Mumcu ışığında bakıyorlar."

 

‘SAKINCALI ER’ UĞUR MUMCU

Uğur Mumcu'nun hukuk asistanı olmasına rağmen gazeteci olmayı çok istediğini belirten Avukat Ceyhan Mumcu, "Uğur Mumcu 12 Mart olaylarında tutuklandı, çıktığında gazeteci olacağını söyledi. 'Gazeteci olunca ne yapacaksın?' dediğimizde, 'Çok öfkeliyim. Gazeteci olacağım ve her şeyi yazılarımda anlatacağım. Bunu üniversite kürsüsünde yapamam' demişti." dedi.

Uğur Mumcu'nun 'Sakıncalı Er' olarak anılma sebebini anlatan Ceyhan Mumcu, "Yedek subay okulundayken, Ankara Hukuk Fakültesinde cereyan eden öğrenci olaylarında kışkırtıldılar diyerek hakkında dava açılıyor ve tutuklanıyor. Uğur için tahliye dilekçemiz kabul edilince mahkeme başkanı değiştirildi ve nihai kararda yeni hakim mahkumiyetine karar verdi. Yedek subay okulundan Anayasayı ihlal ve terör örgütlerine destek suçu sebep gösterilerek sürdüler. Bu karar bozulunca başka maddeler sebep gösterildi. Karar resmen reddedilince tazminat aldı ve kimliğine askerliği er olarak yapmasına rağmen piyade olarak işlendi." diyerek, bu hikayeyi Uğur Mumcu'dan dinlemek isteyenlere Sakıncalı Piyade kitabını önerdi.

 

CUMHURİYET GAZETESİ ATATÜRK’TEN VAZGEÇTİ

Söyleşiye katılan USMER Genel Başkanı Şule Perinçek, basının devrimin önemli bir aracı olduğunu vurgulayan, "Uğur Mumcu'nun Cumhuriyet Gazetesi’nde küçük bir odası vardı. Orada uzun bir sabah sohbetimiz olmuştu. 'Nadir Nadi'ye saygımdan, verdiğim sözden dolayı yazılarımı sürdürüyorum, onun dışında bir bağlantım kalmadı. Yazılarımı sansürlüyorlar, bazılarını hiç yayınlamıyorlar.' demişti. Onun ölümüne giden yolda Cumhuriyet Gazetesi’nin de payı olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Gazetesi’nin Atatürk'ün önderlik ettiği gazeteyle ve ismiyle hiçbir alakası kalmadı, kendi okurundan ve cumhuriyetten, Türkiye'nin bağımsızlığından vazgeçti. Ergenekon davasında kendi genel yayın yönetmenleri yargılanırken 'Türkiye bağırsaklarını temizliyor' başlıkları attılar.

Genel-geçer, neoliberal, bölücülüğe hizmet eden bir gazete haline geldi. Artık kurulduğu zamanki görevi değil, başka bir görev yerine getiriyor." dedi.

 

UĞUR MUMCU’NUN BAYRAĞI TGB’YE EMANET

Söyleşinin sonunda Uğur Mumcu'yu gelecek kuşaklara önderlik edecek ışık olarak andığını vurgulayan Doğu Perinçek, "Uğur Mumcu'nun zekasını hiç unutmayacağız. Olayların içindeki ufak ve önemli şeyleri hep gördü. Hep dik durdu. Önümüzdeki geleceği yaratmada en büyük esin kaynağımız onu incelemek. O bizim yüreğimizde bilincimizde. Uğur Mumcu'yu gençlik mücadelesindeki yeri ile anıyoruz." dedi.

Ceyhan Mumcu ise Uğur Mumcu'nun yaşarken savunduğu fikirleri şimdi TGB'nin savunduğunu belirterek, "Uğur Mumcu'nun en yakın takipçisi, en önemli varisi TGB'dir. Uğur Mumcu'nun bayrağını bugün TGB taşımaktadır. Bu bayrağın daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir dünya için gelecek kuşaklara onurla taşınacağını temenni ediyorum." dedi.

 

 

Uğur Mumcu'nun Gençliğe Mirası

Tarih:
Diğer Haberler