Ankara Üniversitesi'nden ‘Soykırım Yalanına Karşı AİHM’de Türk Zaferi’ Etkinliği

Ankara Üniversitesi Düşünce ve Kitap Topluluğu, ‘Soykırım Yalanına Karşı AİHM’de Türk Zaferi’ isimli etkinlikte buluştu.

Ankara Üniversitesi'nden ‘Soykırım Yalanına Karşı AİHM’de Türk Zaferi’ Etkinliği

Düşünce ve Kitap Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlik, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mahmut Esat Bozkurt Salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem ile Hacettepe Üniversitesi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Necdet Basa konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre davasında kazanılan Türk zaferinin tarihi önemi anlatıldı. AİHM zaferinin soykırım yalanlarına karşı Türkiye’nin elini güçlendirdiği ve bu zaferin Türkiye tarafından daha fazla öne çıkarılması gerektiği vurgulandı.

"Paylan’ın Dokunulmazlığı Kaldırılmalı"

Etkinlikte, HDP Milletvekili Garo Paylan’ın TBMM’ye sözde Ermeni soykırımının tanınması için sunduğu teklifi değerlendiren Prof. Dr. Necdet Basa “Garo Paylan hakkında suç duyurusunda bulunulacak. Türkiye Cumhuriyeti’ni birinci derece temsil eden Cumhurbaşkanı, milletvekilleri ve 85 milyonun her bir ferdi suç duyurusunda bulunabilir. Suç duyurusundan sonra dokunulmazlığının kaldırılması gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

"2005’ten 2015’e Kadar Süren Mücadelenin Ürünü"

Etkinlikte konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem “Soykırımın varlığını ve yokluğunu ancak bir mahkeme kararıyla belirleyebilirsiniz. Böyle bir mahkeme kararı var mıdır? Böyle bir karar yok, o halde soykırım diye bir şey yok. Yetkili uluslararası ceza mahkemesinin kararı olacak. O dönem mahkemesinin böyle bir kararı da yok. Dolayısıyla belirli bir mahkeme kararı olmadığından dolayı soykırımdan bahsetmek söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

"Türkiye İktidarıyla Muhalefetiyle Bu Meselesinin Arkasında Durmalı"

Etkinliğin soru-cevap bölümünde, “Parlamentolarında Ermeni Soykırımını tanıma kararları alan Avrupa ülkelerinin bu kararları geri çekmesi nasıl sağlanabilir?” sorusuna yanıt veren Nusret Senem; “Bu bir güç meselesidir. Türkiye’nin iktidarıyla muhalefetiyle bu meselenin arkasında durması meselesidir. Bu ancak Türkiye’nin güçlenmesiyle mümkün olabilecek bir şey. Bizim yurtdışında 5 milyona yakın vatandaşımız var. Her şey o güce dayanıyor. Karabağ zaferini işte böyle aldık.” ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinliğin sonunda Düşünce ve Kitap Topluluğu Başkan Yardımcısı Aslı Sezen Sezgin tarafından konuşmacılara teşekkür edilerek kitap hediyeleri takdim edildi.

Tarih:
Diğer Haberler