Hacettepe Ütopya Topluluğu'ndan Meclis Ziyareti

Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gezi düzenledi.

Hacettepe Ütopya Topluluğu'ndan Meclis Ziyareti

Geziye TBMM Genel Kurul Salonu’ndan başlandı, salonun tarihçesi, salonun mimarı olan Clemens Holzmeister’in salonu dizayn ederken nelere dikkat ettiği, meclis oturumlarında nasıl bir düzen işlendiği anlatıldı.
Cumhurbaşkanı’nın meclise giriş yaptığı Şeref Holü ve muhalefet kulisleri gezildi. 15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından yapılan bombalı saldırıların etkileri yerinde gözlemlendi. Üzerinde Kufi alfabeyle Bakara Suresinin bir kısmının işlendiği, 15 Temmuz şehitlerimizin isimlerinin yazılarak ölümsüzleştirildiği anıt ziyaret edildi.

‘MİLLİ DEĞERLERİMİZE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR’

Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu üyesi Elif Türkoğlu, düzenlenen TBMM gezisi için, "Sesimizin temsilcisi olan vekillerimizi barındıran TBMM’yi ziyarette bulunduk. Meclisimize girerken doğal olarak çeşitli kontrollerden geçtik. TBMM’de ziyaretçileri gruplar halinde kabul ederek bilgilendiren yetkili bir hanımefendi eşliğinde 1960’tan bu yana ülkemizde demokrasiyi temsil ettiğine inandığımız TBMM ana binası hakkında çeşitli bilgiler öğrendik. Vekillerimizin bir ayda en az 5 tane genel kurula katılması gerektiğini aksi takdirde vekilliklerinin düşeceğini, genel kurulun açılması için 200 milletvekilinin meclis salonunda kurula hazır bir şekilde bulunması gerektiğini bu çoğunluk sağlanamazsa kurulun erteleneceğini ya da iptal edileceğini, bakanlar kurulunun koltuklarının yerinde artık bakanları temsilen kurulda görüşülecek olan kanunla ilgili konuyla bağlantılı bir bakanın oturduğunu, salondaki mikrofonların salonun en ücra köşesindeki söylemleri bile detaylıca kaydettiğini… Teknik bilgiler dışında TBMM’nin mimarının Clemens Holzmeister olduğunu ve kendisinin birçok başyapıta daha imza attığını öğrenmiş olduk. Ayrıca sadece randevu alarak gerekli işlemler tamamlandıktan sonra istediğimiz zaman genel kurullara vatandaş olarak da katılabileceğimizi öğrenmiş olduk. Bizi temsil edenleri barındıran meclisimize ziyarette bulunmak vatanımıza olan bağlılığımızı ve Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı değerlere birer öğrenci olarak sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmış oldu. Milli birlik ve beraberliğimiz için gerekli değerlerin temsilcisi niteliğindeki mekanlara daha fazla ziyaret gerçekleştirmemiz gerektiği kanaatine vardık. Değerlerimize daha fazla sahip çıktığımız ve değerlerimizin temsilcisi kurumlarımızı gençler olarak boş bırakmadığımız mutlu, aydınlık ve güzel yarınlara…" dedi.

1/3
2/3
3/3
Tarih:
Diğer Haberler