Selçuk Üniversitesi ADT ve CKD’den Bağımlılığa Karşı Cumhuriyet Söyleşisi

Selçuk Üniversitesi ADT ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Konya Şubesi, üniversiteli gençler ile buluşarak bağımlılığa karşı mücadeleyi konuştu.

Selçuk Üniversitesi ADT ve CKD’den Bağımlılığa Karşı Cumhuriyet Söyleşisi

Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT) ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Konya Şubesi, üniversiteli gençler ile buluşarak Türk gençliğinin bağımlılığa karşı mücadelesini konuştu.

CKD’nin yürütücüsü olduğu Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi’nin çalışmalarının da anlatıldığı söyleşide, CKD Konya Şube Başkanı Nilgün Bitlisli uyuşturucunun zararlarını, gençlerin nasıl bu bataklığa sürüklendiğini ve kurtuluş yolunun neler olduğunu anlattı. Aynı zamanda, çocuklarını uyuşturucudan kurtarmak için mücadele eden 3 anne de söyleşiye katıldı. Anneler, çocuklarını korumak ve kurtarmak için verdikleri mücadeleyi anlattı.

CKD Konya İl Başkanı Bitlisli, “Yurt içinde satılan uyuşturucunun parasının PKK’ya ve diğer terör örgütlerine gittiğini biliyoruz. Uyuşturucu meselesi sadece sağlık meselesi değil, ülkemizi dört bir yandan kuşatmaya çalışıyorlar” dedi. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den Güneydoğu’ya pek çok yerden sıkıştırıldığını ancak bu savaşların tek boyutlu olmadığını ve emperyalizmin yenilmesi için toptan bir mücadele verilmesi gerektiğini vurgulayan Bitlisli, piyasadaki uyuşturucu maddelerin toplanmasının yanı sıra talebin de azalması için kültürel mücadele verilmesi gerektiğini belirtti.

Söyleşide gençliğin uyuşturucu ile mücadele konusunda yapması gerekenler de konuşuldu. Sistemin yalnızlaştırdığı ve ailesinden koparmaya çalıştığı gençliğin, milli kültürüne ve değerlerine sahip çıkmasının uyuşturucu kullanımını engelleyeceği vurgulandı.

Etkinlik soru cevap bölümüyle tamamlandı.

 

Tarih:
Diğer Haberler