Selçuk Üniversitesi’nde 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü

Selçuk Üniversitesi öğrencileri 19 Mayıs’ın 103. Yılında Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğinde Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Selçuk Üniversitesi’nde 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü

Selçuk Üniversitesi öğrencileri 19 Mayıs’ın 103. Yılında Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğindeki 36 üniversite topluluğunun katılımıyla Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirdi. Üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte 19 Mayıs büyük bir coşku ile kutlandı.

“ATATÜRK HATIRA DEĞİL KILAVUZDUR”

Selçuk Üniversitesi Gökkuşağı AVM önünde buluşan gençler, Türk bayraklarıyla yürüyüşü başlattı. 103 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık mücadelesi bugün Selçuk Üniversitesi’nde yankılandı. “Mustafa Kemal’in Askerleriz”, “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” sloganlarıyla ADT önderliğinde yürüyüşü sürdüren gençler, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganıyla bölücü terör örgütlerine meydan okudu. Marşlarla ve sloganlarla devam eden yürüyüşte öğrenciler, vatan bütünlüğü için kahramanca savaşan ve şehit düşen Mehmetçiğimize selam durdu. Gençler, Keykubat Köşkü önünde yürüyüşü sonlandırırken alana 19 Mayıs Marşı ile giriş yaptılar. 

Yürüyüş sonunda Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Gözdenur Mercan konuşmasında 19 Mayıs’ın önemini “Bağımsızlık ve hürriyetimiz için Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir milletin ayağa kalktığı gündür. Bir milletin yokluk içinde kenetlendiği bağımsız başı dik çağdaş Türkiye için ilk adımı attığı gündür. 7 düvelin silahına topuna tüfeğine karşı Tekalif-i Milliye ile fedakarlığın doruklarına çıktığı gündür.” diyerek aktardı. Mercan konuşmasında Atatürk’ün hatıra değil, bir fikir olduğunu dile getirdi. Sözlerini “19 Mayıs’ta yeniden hatırlıyor ve hatırlatıyoruz: Atatürk bir hatıra değil bir fikirdir. Atatürk, sınır boylarımızda Karabağ’da Kıbrıs’ta Libya’da Mehmetçiğin omuz başlarında bir mücadele ateşidir. Atatürk, cümle terör örgütlerine karşı zafer kılavuzudur. Fikri hür, vicdanı hür bilimden yana kuşakların yetişmesinde Atatürk kılavuzdur” diyerek tamamladı.

“SON BULMAYCAK BİR YÜRÜYÜŞÜN İLK ADIMINI ATIYORUZ”

Konuşmasında bugün Türk gençliğinin görevlerinden bahseden Gözdenur Mercan: “103 yıl önce vatanımızı çevreleyen düşman bugün de bizi çeşitli kuklalarıyla tehdit ediyor. Öyleyse, yine 19 Mayıs’ta ilan ediyoruz: Türk gençliği var oldukça, bizim ruhumuz yaşadıkça yurdumuzun sınırlarından bir daha karamsarlık, bölücülük, ayrışma giremeyecek. Biz burada kürsülerden, laboratuvarlardan, sahnelerden ve sınıflarımızdan bir yürüyüş başlattık. İşte, bu yürüyüş Türk gençliğini birleştiren Selçuk Üniversitesinden yükselen ve tüm dünyaya yayılacak olan yürüyüştür. Bu yürüyüş, bizlerin, siz değerli arkadaşlarımın bilimle, sanatla ve en önemlisi vatanseverlikle ve cesaretle geleceği inşa ettiği yürüyüştür. Karamsar değiliz. Çünkü 19 Mayısları, 23 Nisanları, 30 Ağustosları olan milletler için karamsarlığa yer yoktur. Dünya’yı değiştirme ufkumuz 19 Mayıs‘ta başlattığımız kurtuluş ateşinden geliyor! Son bulmayacak bir yürüyüşün ilk adımını atmış bulunuyoruz. 19 Mayıs kutlu olsun!” dedi. Gözdenur Mercan yürüyüş katılımcılarına teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı. Yürüyüşün ardından Selçuk Üniversitesi Müzik Topluluğu’nun YokBand grubu tarafından söylenen marşlar ve şarkılar ile 19 Mayıs Şöleni gerçekleştirildi.

Yürüyüşe aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu katılım sağladılar. Yürüyüşe Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Tarihi ve Kültürü Topluluğu , İletişim Topluluğu , Felsefe Durağı Topluluğu , SUİAT , Biyoçeşitlilik ve Doğa Topluluğu , Genç Kızılay Topluluğu , Genç Kanatlar Topluluğu , Biyotekya Topluluğu , Ateşbaz Topluluğu , Genç Yeşilay Topluluğu , Şehir Ve Bölge İnsanı Tanıma Topluluğu , Acil Afet Topluluğu , Genç Tıbbiyeliler Topluluğu , Yaşayan Tasarım Topluluğu , Tarihin Beyaz Önlükleri Topluluğu , Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu , IVSA Konya , El Sanatları Topluluğu , İlk Yardım Topluluğu , RETKOM , Herkes İçin Spor Topluluğu , Yeni Ufuklar Eğitim Kültür Topluluğu , Kafkas Kartalları Topluluğu Konya Teknik Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Teknoloji ve Havacılık Topluluğu , Mim1 Topluluğu , Spor Topluluğu , Uzay Teknolojileri Topluluğu , Kent Ve Yaşam Topluluğu , Dost Topluluğu gibi çok sayıda topluluk katıldı.

Tarih:
Diğer Haberler