Yalova Üniversitesi Öğrencileri Cem Gürdeniz'le Buluştu

Yalova Üniversitesi Atatürkçü Fikir Kulübü, Tümamiral Cem Gürdeniz ile Türk Deniz Jeopolitiği etkinliğinde bir araya geldi.

Yalova Üniversitesi Öğrencileri Cem Gürdeniz'le Buluştu

FETÖ’nün Balyoz kumpasıyla yıllarca hapis yatan, Mavi Vatan kahramanı Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Yalova Üniversitesi Atatürkçü Fikir Kulübü'nün düzenlediği Türk Deniz Jeopolitiği konulu konferansında öğrencilerle buluştu.

Etkinliğe çok sayıda öğrencinin yanı sıra Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Suat Cebeci, rektör yardımcıları ve üniversitenin öğretim kadrosu da katıldı. Konferansın ilk bölümünde geçmişten bugüne Türk denizciliğini anlatan Gürdeniz, ''Osmanlı'nın en büyük hatası donanmaya ve denizciliğe gerekli önemi vermemesiydi'' dedi.

İkinci bölümde ise Libya ile Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Mutabakatı, Doğu Akdeniz'deki ülkemize yönelik tehditler, Kıbrıs'ın durumu ve önemi konuşuldu. Konuşmasında Mavi Vatan'ın önemine değinen Tümamiral Cem Gürdeniz, ''Emperyalizm, Türkiye düşmanlığı mevzisinde ittifaklar kuruyor. Güvenlik duvarımız olan Mavi Vatanımız hiçe sayılarak egemenlik haklarımız ihlal edilmek isteniyor. Buna Türkiye olarak asla müsaade edemeyiz'' dedi.

Etkinlik, Rektör Cebeci ve kulüp başkanı Enver Utku Kaynar'ın Gürdeniz'e plaket ve Çınar dergisi takdimiyle son buldu.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler