Bilim Ütopya’nın Yunus Emre Sayısı Çıktı!

Bilim ve Ütopya’nın Yunus Emre ve Türkçe Yılı’na özel sayı okurlarıyla buluşuyor.

Bilim Ütopya’nın Yunus Emre Sayısı Çıktı!

2021 yılının Yunus Emre ve Türkçe yılı ilan edilmesinin ardından Türkiye’nin en çok okunan aylık bilim, kültür ve politika dergilerinden Bilim ve Ütopya mayıs sayısını “Tekkenin Oduncusu Değil Entelektüel Doruk Yunus Emre” konulu kapağını okurlarıyla buluşturuyor.

SAYIDA NELER VAR?
Bilim ve Ütopya dergisinin Yunus Emre konulu sayısında;
“Tekkenin Oduncusu Değil Entelektüel Doruk,
Türk Folkloru ve Halk Edebiyatı,
Türkçemizin Eşsiz Yunus'u,
Yunus'un Sırrı,
Tarihin Örsünde Türkçenin İpekten Çekici: Yunus Emre” başlıklı yazılara yer verdi.

YUNUS EMRE YILININ ÖNEMİ
Şiirleriyle, felsefesiyle çağları aşıp bugüne ulaşan “Yetmiş iki millete aynı gözle bakalım” diyen Yunus Emre, dünyada hoşgörü, barış ve kardeşliğin her zaman simgesi olmuştur. Bugün de Yunus Emre’nin tüm dünya milletlerine dokunduğu bir gerçektir. Onun her bir dizesinde bugün bile hala kendimizden bir şeyler bulmaktayız. Onun şiirlerine evrensel kişiliğine bugün de büyük bir ihtiyaç olduğunu görmekteyiz. Bu yüzden UNESCO 2021 yılını Yunus Emre Yılı ilan etmiştir.

Yunus Emre, 800 yıl öncesinden bugüne bir köprüdür. Bugünkü Türkçemizin mimarı ve dilimizi anlamlara kavuşturan isimdir. 2021 yılı bu sayede sadece Yunus Emre Yılı değil Türkçe Yılı’dır. Yunus Emre demek Türk dili demektir. Yunus Emre bu milletin ses bayrağının en önemli simgesidir.
Bilim ve Ütopya ekibine biz okurlarını bu kadar önem ve değer taşıyan sayıyla buluşturduğu için teşekkür ederiz.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler