İstanbul Tiyatro Festivali 17 Kasım’da perdelerini açıyor

İstanbul Tiyatro Festivali, iki hafta boyunca ulusal ve uluslararası, klasik ve çağdaş yorumları tiyatroseverler ile buluşturmaya hazırlanıyor.

İstanbul Tiyatro Festivali 17 Kasım’da perdelerini açıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Opet ve Tüpraş’ın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, 22. kez 17 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında seyirciyle buluşacak. 22. İstanbul Tiyatro Festivali iki hafta boyunca, yurtdışından 12, Türkiye’den 12 olmak üzere 24 tiyatro, dans ve performans topluluğunun ek gösterimlerle birlikte 55 gösterisini 21 farklı mekânda tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Festivalde ayrıca okuma tiyatroları, söyleşiler, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek.

IŞIĞIN VE HAREKETİN SINIRLARINI ZORLAYAN BAŞ DÖNDÜRÜCÜ BİR GÖSTERİ: PIXEL

2014’ten bu yana birçok farklı şehirde sahnelenmiş olan PIXEL, 22. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında İstanbul’a da uğruyor.

1990’ların hip-hop sahnesinin önemli isimlerinden koreograf Mourad Merzouki, İstanbul seyircisine akrobasi, ışık ve sesi harmanlayan olağanüstü bir gösteri sunmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar pek çok farklı çalışmaya imza atan Mourad Merzouki PIXEL’de sokak dansını hip-hop’u, sirk akrobasi ve ışıkla buluşturuyor. Merzouki, topluluğu Compagnie Kafig ile geçtiğimiz 20 yılda, 60 ülkede 3 bin performans sergileyerek tam 1,5 milyon seyirciye ulaştı ve gittiği her yerde seyircinin büyük beğenisini kazandı.

Armand Amar’ın müzisyen, Adrien Mondot ve Claire Bardainne’in de dijital yapımcı olarak katkı sunduğu PIXEL, 3 Aralık Pazartesi ve 4 Aralık Salı 20.30’da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da izleyiciyle buluşacak. PIXEL festivale, Türk Tuborg A.Ş.’nin gösteri sponorluğunda ve Fransız Kültür Merkezi’nin değerli işbirliğiyle konuk oluyor. PIXEL ekibi, tüm dans severlerin başvurularına açık olan bir hip-hop başlangıç atölyesi ile dans ve dijital sanat atölyesini de festival kapsamında düzenliyor

Ünlü yönetmen ve koreograf Mourad Merzouki’nin, müzisyen Armand Amar’ın, dijital yapımcılar Adrien Mondot & Claire Bardainne’in ve daha birçok yetenekli ismin katkılarıyla ışığın ve dansın sınırlarını zorlayan PIXEL, 3 Aralık Pazartesi saat 20.30 ve 4 Aralık Salı 20.30’da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. PIXEL, Türk Tuborg A.Ş. gösteri sponorluğunda ve Fransız Kültür Merkezi değerli işbirliğinde gerçekleştirilecek.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler