Kadıköy Kitap Günleri, 3 Haziran'da Başlıyor

Haydarpaşa Garı'nda gerçekleşecek olan 9. Kadıköy Kitap Günleri, İstanbulluları binlerce kitapla buluşturacak.

Kadıköy Kitap Günleri, 3 Haziran'da Başlıyor

 

Haydarpaşa Garı'nda gerçekleşecek olan 9. Kadıköy Kitap Günleri, 3 Haziran-11 Haziran tarihleri arasında İstanbulluları binlerce kitapla buluşturacak.

 

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen bu sene dokuzuncusu yapılacak olan Kadıköy Kitap Günleri, geçen yıl olduğu gibi bu sene de tarihi Haydarpaşa Garı'nda yapılacak. 3 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'da açılışı yapılacak olan Kadıköy Kitap Günleri, 11 Haziran Pazar gününe kadar kitap kurtlarına kapılarını açacak.

 

İki yüze yakın kitabevi katılacak

 

Geçen sene 100 bin okurun ziyaret ettiği kitap günlerine bu sene 200'e yakın kitabevi katılacak. Kadıköy Kitap Günlerinde bu yıl Çizgi Roman Ödülü, Karaoğlan’ın yaratıcısı Suat Yalaz’a takdim edilecek. Çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan ise bu yılki Kitap Günleri’nin Onur Konuğu olacak. Füruzan aynı zamanda 3 Haziran Cumartesi günü imza standında okurlarıyla buluşacak.

 

Yazarlar söyleşilerle de okurların karşısına çıkacak

 

Kitap Günleri’nde bu yıl 180 Yayın evi, 16 Sivil Toplum Kuruluşu, 28 bireysel yazar yer alacak. 835 sanatçı ve yazarın imza günü yapacağı etkinlikte 86 söyleşi yapılacak. Aralarında Ali Türkşen, İrfan Değirmenci, Fatih Portakal, Ataol Behramoğlu, Sunay Akın gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbullularla buluşacak. Kitap Günlerinde 25. Yılını kutlayan Leman dergisi de yazar ve çizerleri atölye ve söyleşilerle yer alacak.

 

Çocuklar için atölyeler yapılacak

 

Okurların vagonlarda kitap okuma, söyleşilere katılma ve yazarlarla buluşma olanağı bulacağı Kitap Günleri boyunca, özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratıcı Yazarlık, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyeleri de düzenlenecek.

Kitap severler için ring seferleri olacak

Film gösterimleri de yapılacak olan 9. Kadıköy Kitap Günleri boyunca Bostancı Lunapark, Bostancı Vapur İskelesi ve Kadıköy Haldun Taner önünden Haydarpaşa Garı’na ring seferleri gerçekleştirilecek.

 

Ring seferleri için:

http://www.kadikoy.bel.tr/Haberler/haydarpasada-kitap-gunleri-basliyor

 

Haber:

Buse Gençtürk 

 

Tarih:
Diğer Haberler