Emperyalizme ve siyonizme karşı zafer Filistin'in olacak!

ABD'nin bu çabaları da boşunadır. Amerika ve İsrail kaybedecek, Filistin kazanacak! Kudüs Filistin’in başkentidir!

Emperyalizme ve siyonizme karşı zafer Filistin'in olacak!

YAZAR

"Ben Arap Ahmed

Gelsin kuşatmacılar

Benim Ka’lam Gövdem

Gelsin kuşatmacılar

Ateş hattıyım ben

Kuşatacağım onları

Çünkü göğsüm sığınaktır halkıma

Gelsin kuşatma!"

 

Filistin’in bağımsızlık mücadelesini şiirlerinde yaşatan Mahmud Derviş ne güzel anlatıyordu halkının ve ülkesinin emperyalizme ve siyonizme karşı olan mücadelesini. Bu dizelerde Amerika’nın ve İsrail in zulmüne karşı Filistin halkının direnişi hayat buluyor. Bu dizeler Filistin halkının mücadelesinde artık daha da büyüyor!

Filistin…

3 büyük din tarafından kutsal sayılan, kültürlerin kaynaştığı, insanlığın yükseldiği  topraklar… Tek dişi kalmış canavarın, emperyalizmin, dişlerini durmadan geçirdiği ülke. Mazlum milletlerin, ABD emperyalizmine ve siyonizme karşı mücadelesinin kalesi! Sadece bugün değil, tarihi mücadele dolu bir müze…

Emperyalizm saldırıyor mazlum milletler mücadele ediyor

Aslında emperyalizmin Filistin’e attığı ilk kurşun Trump’ın yaptığı açıklamalar değildir.

Tarih 1917’yi gösteriyor… Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devletini parçalamak isteyen İngilizler Filistin Cephesinden saldırıyor. Filistin, Yıldırım Orduları komutanı olan Mustafa Kemal önderliğinde İngilizlere karşı, emperyalizmle mücadelede zaferle sonuçlanan ilk kurtuluş savaşıdır. İngilizler’in ilerleyişi kahramanca durduruluyor.

Tarih 1897’yi gösteriyor… Birinci Siyonizm Kongresinde, Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurulması kararlaştırılıyor. 1947 Yılında Birleşmiş Milletlerde alınan karara göre ise İngiliz işgali altındaki Filistin, emperyalizme ve siyonizme yem ediliyor. Büyük çoğunluğun oyuyla Filistin bölünüyordu. İsrail kuruluyordu. Filistin toprakları artık resmen işgal altındaydı. Bu duruma sessiz kalmayan bölge ülkeleri, Suriye, Ürdün, Mısır ve Irak birleşip, 6 gün savaşlarında İsrail’e karşı savaşıyor, mücadele daha da yükseliyordu. Dünyayı sarsan o günlerde İsrail, Kudüs’ü de işgal etmiş ve başkenti ilan etmişti! Ancak bu duruma Filistin halkı, Filistin Kurtuluş Örgütü önderliğinde birleşerek baş kaldırıyordu.

Kurtuluş Mücadelesinin Kahramanları

1970’li yıllara geldiğimizde Filistin halkının Kurtuluş mücadelesi, Yaser Arafat önderliğinde daha da büyüyordu. Yaser Arafat bütün kurtuluş örgütlerinin tek çatı altında birleştirerek emperyalizme büyük kayıplar verdiriyor, Filistin’e kurtuluşu müjdeliyordu. Birleşmiş Milletler genel kurul toplantısında yaptığı ilk konuşmasındaki şu cümleleri, verilen mücadelenin haklılığını bir kez daha kanıtlıyor, Filistin halkının Siyonist işgale başkaldırısını bütün dünyaya haykırıyordu.

“Bugün bir elimde zeytin dalı, bir elimde kurtuluş savaşı veren birinin silahı var. Zeytin dalını düşürmeyin.”

Sadece Yaser Arafat’ta değil onun izinde giden bir çok kahramanı, Filistin halkı bağrında yetiştirmiştir. Bu kahramanlardan biri de Leyla Halid’dir. Leyla Halid, 1969 yılında Filistin halkının kurtuluş mücadelesini tüm dünyaya duyurmak, İsrail’in elinde  bulunan Filistinli esirleri kurtarmak amacıyla bir yolcu uçağını kaçırdı. Bu eyleminden sonra artık tüm dünya Leyla Halid’i konuşuyordu. Halid, Filistin halkının kahramanı olmuştu. Halid’in eyleminden sonra Filistinli esirler özgür kalmış, Filistin kazanmıştı. Leyla Halid o tarihten sonra Filistin kurtuluş mücadelesinin en önemli simgelerinden ve güç kaynaklarından biri olmuştur.

2000’li yıllara geldiğimizde emperyalizm ve Siyonizmin saldırılarının şiddeti daha da artmıştı. Artık bu saldırıları Filistin halkına bir işkenceye dönüşmüştü. Hukuksuz gözaltılar ve işkenceler iyice yoğunlaşmıştı.

2008-2009 yıllarında gerçeklesen İsrail-Gazze çatışmasında emperyalizmin gözü o kadar dönmüştür ki, Filistin halkının üzerine yağan bombaları, ölen çocukları canlı canlı İsraillilere film izler gibi izlettiriyor ve bunun karşılığından onlardan para alıyorlardı.

Emperyalizme karşı mücadelede zaferle sonuçlanan ilk kurtuluş savaşını veren Türkiye, İsrail’in ve ABD’nin bu hayâsızca saldırılarına karşı her daim Filistin’in yanında olmuştur.

Türk gençliği ise bu mücadele en ön saflarda yer almıştır. Filistin halkının kurtuluşu için emperyalizme karşı mücadele de Filistinlilerle birlikte savaşmışlardır.

Türk gençliği Filistin’de emperyalizme karşı mücadelede

6 Haziran 1967 İstanbul’daki devrimci gençlik örgütleri bir gün önce başlayan Arap İsrail savaşında yer alan emperyalist kuvvetlere karşı ortak bildiri yayınlıyorlardı. İmzalarının yer aldığı bildiri de şunlar yer alıyordu;

“Bu savaş, yoksul Arap ülkelerinin saldırgan İsrail’e karşı yaptığı bağımsızlık savaşıdır. Bu savaşın kısa zamanda barışa ulaşması, haklıların saldırganlar karşısında haklarını elde etmesine bağlıdır. Bu savaşın uzaması, Ortadoğu ülkelerinin değil, petrol sömürüsünü sürdürmek isteyen ve iki tarafa da silah satan emperyalistlerin yararınadır.”

Bora Gözen, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve daha niceleri Anadolu’dan armağan, özgür Filistin’e kurban olmak için mücadeleye gittiler. Tarihin en büyük kurtuluş savaşlarından birini vermiş olan Türk milletinin fedai gençleri, emperyalizme karşı her cephede savaşmıştır.

Trump’ın son sözleri: Yalnızlığın ve çöküşün itirafı

Geçtiğimiz günlerde Amerikan başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamalar ise Amerikan emperyalizminin içine düştüğü vahim durumu bir kez daha göstermektedir. Trump, yaptığı açıklamada İsrail’in başkentini Kudüs olarak tanıdıklarını söylerken aslında çaresizliğini haykırmaktadır.

Donald Trump’ın Kudüs’ü resmen İsrail'in başkenti olduğunu belirtmesi ve Tel Aviv'deki büyük elçiliği buraya taşıyacaklarını söylemesi, ABD’nin hayatın gerçeklerinden ne kadar kopuk olduğunu göstermektedir. Aslında sadece Trump’a göre 70 yılık bir geç kalınmışlık ve hatta ondan önceki ABD başkanlarının yerine getirmeyi beceremediği gibi görünen bir mesele olsa da, Filistin halkının ve ona destek veren ülkelerin mücadelesi ile bu hiçbir zaman gerçekleşmemiştir. Başka bir yandan da bakarsak gerçekleştirilen bir seçim vaadiydi. Ama aslında Amerika yükselen Avrasya’ ya karşı son kozlarını oynamaktadır. Ancak bu çabaları da boşunadır. Amerika ve İsrail kaybedecek, Filistin kazanacak! Kudüs Filistin’in başkentidir!

Emperyalizme karşı mücadele bayrağı daha da yukarı!

Türk gençliği her zaman olduğu gibi bugünde Amerikan emperyalizmine karşı mücadelenin en ön cephesindedir. Bizler bugün Türkiye’nin dört bir yanında dünya ya ulaştıracağımız en gür sesle liselerimizde üniversitelerimizden haykırıyoruz, ABD emperyalizmine, İsrail Siyonizmine karşı mücadele ediyoruz.

Bugün emperyalizmle mücadele etmek ABD’nin üzerimize saldığı bölücü terör örgütlerine dur demektir.

Bugün emperyalizm ile mücadele vatan savunması demektir.

Bugün emperyalizm ile mücadele etmek mazlum halkın elinden tutmaktır.

Bugün emperyalizme karşı mücadele etmek bölge ülkelerinin birliği ve barışı demektir.

Bugün emperyalizm ile mücadele Kudüs Filistin’in demektir.

Bugün emperyalizm ile mücadele etmek Filistin bağımsızlık marşını daha da  gür söylemektir.

Şimdi bir kez daha çınlıyor kulaklarımızda, Filistin marşının sözleri…

 

"Ve biz ülkemizi özgürleştireceğiz,

Emperyalizmden

Ülkemizi kurtaracağız

Siyonizmden

Ve bütün dünya tanık olacak!

Çok yaşa Filistin, Kahrolsun Siyonizm!"

 

İpek Güven - Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

TGB Muğla İl Yöneticisi

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler