TÜRK GENÇLİĞİ NATO’YA KARŞI HEP AYAKTA!

NATO'dan Çıkalım Yazı Dizisi 9. yazı...

TÜRK GENÇLİĞİ NATO’YA KARŞI HEP AYAKTA!
Münire Tomana
Münire Tomana
YAZAR

1952 yılından beri içerisinde bulunduğu NATO’nun, Türkiye’ye verdiği zararı ve bugün de ülkemizi tehdit ettiğini yaşayarak görüyoruz. ABD’nin karagücüm dediği PKK’ya verilen on binlerce tır silah, devletimizin içine NATO gladyosu olarak yerleştirilen FETÖ, Mavi Vatanımızda NATO’nun üzerimize sürmeye çalıştığı Yunanistan’a yapılan ABD askeri yığınağı, ABD derin devletine ve NATO’ya bağlı çalışan istihbarat örgütlerinin raporlarında Türk hükümetini devirme planları ve kaos senaryoları… Bunların hepsi, NATO’nun Türkiye’ye düşman olduğunu kanıtlıyor.

Görüldüğü üzere Türkiye’ye gelen tehdidin merkezinde kurulduğu günden beri NATO var. 6-7 Eylül 1955 olaylarından 1971 ve 1980 darbelerine, aydınlarımızın suikastlarla katledilmesinden 15 Temmuz Amerikancı - Fethullahçı darbe girişimine kadar her dönemde NATO’nun tertipleriyle karşı karşıya kaldık. 

NATO’NUN HEDEFİ TÜRK GENÇLİĞİ

NATO’nun Türkiye’yi kontrol altına almak için öncelikli hedeflerinden birisi de Türk gençliği olmuştur. Gençliği kontrol altına alınan ülkelerin geleceğinin de kontrol altına alınacağı bir gerçektir. Fakat Türk gençliği, kendisine giydirilmek istenen ABD/NATO gömleğini reddetmiştir. Gençlik her dönemde NATO’ya karşı mücadele etmiş ve emperyalizmin planlarını bozguna uğratmıştır. Sebebi ise arkasında dağ gibi bir Jöntürk geleneği olmasıdır.  Biz bu yazımızda Türk gençliğinin NATO’ya karşı mücadelesini işleyeceğiz.

NATO, Türk gençliğini Türkiye daha NATO üyesi dahi değilken hedef almaya başlamıştır. NATO’ya giriş kartı olarak Türkiye’den, hiç alakası olmayan Kore’ye asker göndermesi istenmiş, 700’ün üzerinde gencimiz orada şehit olmuştur. 

TÜRK GENÇLİĞİ NATO’YU DOĞDUĞUNA PİŞMAN EDİYOR

Türk gençliği, kendisini hedef alan NATO’ya karşı sessiz kalmamış, tarihin her döneminde mücadele yürütmüştür.

Özellikle Türkiye’de ve dünyada emperyalizme karşı gençlik mücadelesinin yükseldiği, 68 kuşağı olarak adlandırdığımız 1960’lı yılların sonunda ve devamında NATO karşıtı birçok eylem düzenlenmiştir. Gençlik örgütlerinin önderliğinde düzenlenen tarihi eylemlere sayısız liseli ve üniversiteli genç katılmıştır.  

Türk gençliğinin NATO’yu doğduğuna pişman eden eylemlerine örnekler verelim. 

Dönemin en büyük gençlik örgütü olan ve Genel Başkanlığını Doğu Perinçek’in yaptığı Fikir Kulüpleri Federasyonu  önderliğinde 1968’de “NATO’ya Hayır Haftası” düzenlenmiştir. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde NATO bayrağının yakılmasıyla başlayan bu kampanya kapsamında tüm okullarda NATO’nun Türkiye düşmanı faaliyetleri anlatılmış, geniş katılımlı yürüyüşler yapılmıştır. En büyük amaç, NATO tehdidine karşı sağ sol demeden Türk gençliğini birleştirmek olmuştur.  Okulların yanı sıra tüm cadde ve sokaklar “Emperyalizmin Sömürge Aracı NATO’ya Hayır!” afişleriyle donatılmıştır. Böylelikle gençlikle beraber halk da NATO’ya karşı kenetlenmiştir. 

Yine aynı dönemde ABD 6. Filosunun Dolmabahçe’ye demirlemesi gençlik üzerinde büyük bir tepki uyandırmıştır. ‘’6. Filo Defol’’ sloganı ile başta üniversitelerde olmak üzere tüm ülkede eylemler düzenlenmiş ve Türk gençliği emperyalistlere karşı birleşmiştir. İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde toplanan öğrenciler Dolmabahçe’ye yürümüş ve 6. Filo’da görev yapan Amerikan askerlerini denize dökmüştür.

1968 Kasım'ında Samsun'dan Ankara'ya yapılan “Tam Bağımsız Türkiye İçin Mustafa Kemal Yürüyüşü” dönemin en önemli eylemlerinden biridir. Gençlik, Atatürk'ün kurtuluş rotasında NATO'ya meydan okumuştur.

1969 Ocak’ında ODTÜ’ye gelen ABD Büyükelçisi Robert Komer'in arabasının öğrenciler tarafından yakılması da Türk gençliğinin ABD ve NATO'ya olan tepkisini anlatmaktadır.

Vatansever gençliğin NATO'ya karşı büyüyen eylemlerine karşı ABD/NATO'nun hamlesi 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbeleri olmuştur. Gençlik bu darbelerle sindirilmeye ve apolitize edilmeye çalışılmıştır.

NATO'nun darbeleri kısa zamanda gençlik mücadelesini baltalamış gibi gözükse de günler geçtikçe Türk gençliğinin vatansever ve antiemperyalist karakterinin sağlam kaldığı görülmüştür. 

2000'lerin başına gelindiğinde NATO’nun ülkemize ve bölgemize karşı yürüttüğü saldırılar artmıştır. Tam da tehditlerin arttığı dönemde, NATO'ya karşı 68 kuşağından ve Jöntürkler’den devraldığı mirasla kurulan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarih sahnesine çıkmıştır.  Geleneği geleceğe taşımış ve gelenekten aldığı mirasla emperyalist saldırıya göğüs germiş, saldırıyı sindirmiş ve gözünü budaktan sakınmamıştır. 

TGB, 2003’te Irak’ın Süleymaniye kentinde, Türk askerlerinin başına çuval geçirmeye kalkan Amerikan askerlerinin başına 6 farklı yerde çuval geçirerek Hem Türk milletinin hem de hem de kahraman Mehmetçiğin intikamını almış ve NATO’nun kaos ve kışkırtma planlarına meydan okumuştur. 

NATO’nun FETÖ eliyle tertiplediği Balyoz ve Ergenekon kumpası sürecinde Türkiye’nin vatansever öncüleri zindanlarına atılmaya çalışılırken TGB, Silivri zindanları önünde genciyle yaşlısıyla on binlerce insanı toplamış ve Türkiye’yi emperyalist kuşatmaya karşı korumuştur. NATO kumpasları böyle çökertilmiştir.

2017 yılında NATO tarafından Norveç’te düzenlenen ‘’Trident Javelin Tatbikatı’nda’’ büyük önderimiz Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan düşman tahtasına oturtmuştu. TGB buna karşı 68 Kuşağından devraldığı mirası yaşatmak ve Türk milletini emperyalist saldırıya karşı kenetlemek için ‘’NATO’ya Hayır’’ haftası düzenlemiş ve emperyalist saldırıya meydan okumuştur. 

TGB, zorba İsrail mazlum Filistin’e bombalar yağdırırken İsrail’e istihbarat sağlayan Kürecik ve ABD’nin kontrolündeki İncirlik üslerinin Türk askerinin kontrolüne geçmesi için kampanyalar düzenledi. Üslerin kapısına dayandı. Bugün de tam bağımsız ve güçlü Türkiye için tüm Türkiye’de “NATO’dan Çıkalım Kampanyası” düzenliyor.

TGB, tarihe geçecek yüzlerce kitlesel yürüyüş ve eyleme imzasını attı. Türk gençliği, milli bayramlarda TGB kortejinde kenetlendi. Buna en yakın örneklerden biri geçtiğimiz 29 Ekim’de Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e, “Türk Gençliği Ayakta Cumhuriyet Savaşıyor” ana sloganıyla tarihi bir yürüyüş yaptık. 

Batı’nın çürümüş kültürünün bir dayatması olan Z Kuşağı safsatasına karşı Türk Gençliğini koruyan ve bilinçlendiren kuvvet de TGB’dir. 

TGB, Türkiye’nin sigortasıdır. Türkiye’ye yönelen tehditlere karşı Türk gençliğini birleştiren yegane kuvvettir. NATO tehdidine karşı tam bağımsız Türkiye’nin mücadelesinin öncüsü ve dinamosudur.

Tarih:
Diğer Haberler