VER Bozgunu Ülkem YANSIN

Veryansın ekibi, Çerkez Ethem gibi emperyalizme karşı hareket etmek isterlerken tam tersine emperyalizme hizmet ediyorlar.

VER Bozgunu Ülkem YANSIN
Ali Rıza Yığ
Ali Rıza Yığ
YAZAR

15 Temmuz 2016 yılı Türk-Amerikan savaşının dönüm noktasıydı. Ordu içerisine yerleştirilmiş olan Gladyo Türkiye’de darbe girişiminde bulunmuş ve başarısız olmuştu. 15 Temmuz’un ardından Türkiye ordu, emniyet, yargı ve birçok kurumda darbe girişiminde bulunan FETÖ’yü temizledi. 2014 Silivri duvarlarının yıkılmasıyla başlayan FETÖ’nün yani irticanın temizlenmesi süreciyle birlikte Türkiye yeniden Atatürk rotasına girmeye başladı. Atatürk rotasına giren Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde Amerika’nın kara gücü olan PKK’nın üzerine yürüdü, Mavi Vatan’da Amerika, İsrail, Yunanistan’ın planlarını bozarak denizlerdeki egemenlik hakkını korudu. Türkiye irticadan temizlendikçe bağımsızlığıyla buluştu.

Yaratıcı Yıkıcılığın Yeni Arayışı Üçüncü Gemi Seçeneği

ABD seçimlerinde Biden “Erdoğan’ı yıkmak için; Muhalefet örgütlenmeli. Bazı konularda ona bedel ödetmeliyiz. Muhalefeti desteğimizi açıkça göstermeliyiz. Erdoğan’ı yenmeleri için cesaretlendirmeliyiz. Kürtlerle ilgili; Bir yol haritamız olduğunu ilan etmeliyiz.1” sözlerini söylemiş Türkiye’de muhalefete göz kırpmıştı.

Türkiye’de artık saflar belirginleşti. Aynı gemide olan vatanseverler ve ABD gemisinde olan Biden taraftarları arasında mücadele devam ediyor. Her geçen gün çetinleşen bu saflaşmada üçüncü gemi tartışmalarının ortaya atılması da bizzat ABD tarafından ortaya atılan yaratıcı yıkıcılık kampanyasına hizmet etmektedir. Bu durumun benzerini Kurtuluş savaşı yıllarında da görüyoruz. Bir gemi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının gemisiyken, diğer cephe İngiliz emperyalizminin güdümündeki kuvvetlerdi. Üçüncü gemi olarak Çerkez Ethem düzenli ordu kurulmasına karşı çıkmış ve bunun üzerine yaptığı Gediz harekatıyla da Türk tarafında bozguna neden oluyordu. Günümüze geldiğimizde ise vatansever ve Biden’cı gemi seçenekleri dışında bir gemi daha açılmaya çalışıyor. Bunlar savaşan Türkiye’de sipere girmekten çekinen, korkaklar tarafından oluşturuluyor.

Üçüncü gemi olarak tarif edilen cephenin başını da Veryansın ekibi çekiyor. Çerkez Ethem gibi emperyalizme karşı hareket etmek isterlerken tam tersine emperyalizme hizmet ediyorlar. Yurtiçi ve yurtdışı analizler yapılan haber sitesinde özellikle ordumuz üzerinden yapılan haberlerde savaşan ordumuzu yıpratmaktadır. Ordu içersin de irtica var haberi yaparak 15 Temmuz’dan günümüze kadar devam eden irticayı bitirmeye yönelik çalışmaları görmezden gelmek savaşan ordumuzu bozguna uğratmaktadır.

Bozgunculuğun Yeni Merkezi Veryansın

Veryansın haber sitesinin son olaylarda yaptığı haberlere baktığımızda bozgunluğun merkezi olduğunu görebiliyoruz. Gelin birlikte bu bozguncu haberlere bir yakından bakalım.

-          25 Mart’taki “Tekke’deki Gizemli Apolet!” haber başlığında “Üç fotoğraf, beş soru…” üzerinde şu soruları soruyor. “1) Bu devlet aracı bir tuğgeneral/tuğamiral - tümgeneral/tümamiral aracı mı?, 2) Burası tekke mi, tekke ise hangi tekke?, 3) Bu sarık hangi tarikatın sarığı, Menzil mi İskenderpaşa tarikatının mı? 4) Bu üniformayla namaz kılan bir amiral mi yoksa sıradan bir vatandaş mı?, 5) Türk Silahlı Kuvvetler’de madalyalardan kaldırılan Atatürk rozeti yerine bu sarık mı konulacak ya da hangi sarık konulacak?2 Sorularını soruyor. Bu sorular üzerinden de ordu içerisine irtica yerleştiriliyor. Atatürk siliniyor söylemleriyle bozgunculuk faaliyeti yürütüyorlar. PKK’yı ezen, Mavi Vatan’da, Kafkaslarda başarı elde eden Türk ordusunun bu başarılarını görmezden gelmek Veryansını bozgunculuğun merkezi yapmıştır.

-          Bozgunculuğu 5 Nisan’da Bülent Esinoğlu’nun “Yolculuk Amerika’ya” yazısına bakarak görebiliriz. Esinoğlu Türkiye’nin “dün itibariyle operasyonlar takviminin içine girdiğini” düşünüyor yazının devamında ise “Şimdiye dek yaşadığımız olağan olmayan süreçlerin ötesinde, yeni bir zor ve şiddet dönemine girildiğini ve Amerika’nın yeniden dünya egemenliği stratejisinin gereği olarak Karadeniz’in bir Amerikan Gölü olma şartının olduğunu öne sürüyor3. Esinoğlu’nun yazmış olduğu yazıda gerçeklerin olmadığını görüyoruz. Çünkü ABD bölgede kaybetmiştir. Trump’ın 8 trilyon dolar harcadıklarını ve ABD’nin “Ortadoğu'ya girerek ülke tarihinde bugüne kadar verilmiş en kötü kararı4” olduğunu açıkladığında kaybettiğini ifade ediyordu. Aynı zamanda ABD seçimlerinin sonuçlarının ardından yaşanan Kongre binası baskını ABD’nin kaybetmesinin sonucuydu kaybeden ABD kendi içerisine sıkıştı. Bugün Biden ile başlayan “America is back” söylemi de kaybetmiş Amerika profilini yıkmak için ortaya atılmıştır. Bozgunculukta tam olarak burada başlamaktadır. Amerika dünyada ve kendi içerisinde yenilirken Türkiye’nin tekrardan yolculuğunun Amerika’ya dönmesi mümkün değildir.

-          Bildiri yazan 104 amiralin on dördü hakkında gözaltı kararının çıkmasının ardından Veryansın kitlesinde Nihat Genç’in 5 Kasım 2019’daki videosuna atıf yapılarak “İkinci Ergenekon5” geldi söylemleri ortaya atılmaya başladı. Halbuki “İkinci Ergenekon”un geldiği bir durumda söz konusu değil. 15 Temmuz 2016’dan sonra 100 binin üzerinde irticacı yargılanırken, ordu içerisinden 21 bin irticacı temizlenirken, Türkiye, ABD ile cephe cepheye savaşırken Türkiye’de ikinci bir Ergenekon tertibi kuracak güç yok. Çünkü Türkiye’de vatanseverlere kumpas Amerikancılar iktidardayken gerçekleşir.

Bozgunun Sonu

İkinci Kurtuluş Savaşımızdan geçtiğimiz günlerde ülkemiz her geçen gün yeni bir tehditle karşı karşıya gelmektedir. ABD, ülkemizi ateşten çembere almak istemektedir. Yunanistan’ın Dedeağaç-Girit hattına yığınak yaparak Karadeniz üzerinden Türkiye ve Rusya’yı tehdit etmektedir. ABD’nin Girit’e yaptığı yığınaklarda Türkiye’yi Akdeniz’de de çembere almaktadır. AB ve ABD ile birlikte hareket eden Arap ülkeleri de Türkiye’yi bu çembere almaya çalışmaktadır. Türkiye bu mücadeleleri verirken sarıldığı tek kuvvet Atatürk olmuştur.

Türkiye’de belirli dönemlerde belirlenen bozgun faaliyetleri farklı kesimler tarafından yönetiliyor. Boğaziçi eylemeleri ve İstanbul sözleşmesi eylemlerine baktığımızda bu bozguncu faaliyeti ABD tarafından fonlanan derneklerin ve gazetelerin yönettiğini bizzat görebiliyoruz. Bugün ise bu bozguncu faaliyetler Veryansın haber sitesinden yönetiliyor.

Türkiye savaş cenderesinden geçtiği bu dönemde her olaya yorumda bulunan ama suya sabuna dokunmayan bir üçüncü gemi tartışması oluşturulmuştur. Sorumluluk sahibi olmayan bozguncu faaliyetlerin merkezi olan Veryansın bu bozguncu faaliyetleriyle Biden’ın gemisinde yer almışlardır. Savaşan orduya güvensizlik yaratan, NATO’nun kuruluş yıl dönümünde bildiri yayınladı diye hemen Amerika’ya dönüş yapıldı algısının yapılması savaşan Türkiye’ye güvensizlik yaratmaya yöneliktir. Bu çabayla birlikte bozgun kampanyasını yapanlar başarısızlığın pususuna yatmışlardır.

Ali Rıza Yığ

TGB Denizli İl Başkanı-GYK Üyesi

 

Kaynakça

1.       https://www.aydinlik.com.tr/haber/abd-himayesinde-muhalefet-216026

2.       https://www.veryansintv.com/tekkedeki-gizemli-apolet

3.       https://www.veryansintv.com/yolculuk-amerikaya

4.       https://www.veryansintv.com/2-ergenekon-kumpasi-geliyor

 

Tarih:
Diğer Haberler