Yeni Zelanda Saldırısı ve Emperyalist Terör

Katledilemeyen bir insanlık sürekli mücadele ile mümkün olur. Kardeşçe, eşit, adil bir düzen sürekli mücadele ile yaşayabilir.

Yeni Zelanda Saldırısı ve Emperyalist Terör

YAZAR

Yeni Zelanda’da aşırı dinci bir radikal, camiye girdi ve 50 kişiyi katletti. Katliamı canlı yayınladı. Geride onlarca yaralı bıraktı. Dünyaya, insanlığını sorgulatacak büyük bir soru bıraktı. Saldırgan silahların üzerine yazdıklarıyla, yayınladığı manifestoyla aslında insanlığa savaş açmaktaydı. Tarihe geçen bu kanlı saldırıyı temizlemenin tek yolu insanı insan yapan değerleri yeniden yaratmaktır. O da ancak bütün dünyayı siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal anlamda kasıp kavuran emperyalizmle mücadele ederek olur.

Yeni Zelanda’daki terör saldırısı ne ilktir ne son olacaktır. Dünyanın farklı ülkelerinde farklı zamanlarda yüzlerce katliam oldu. Dünya basını açısından hafızalara kazınması için spesifik eylemler şeklinde gerçekleşmesi gerekebilir ancak insanlık tarihi açısından emperyalizmin katlettiği her insanın hesabını sormak üzere hafızalarımıza biz kazıdık.

Dünya basını bu saldırıyla alakalı maalesef sadece magazinsel boyutunu gördü. Saldırının gerçekleştirilme şekli oyunlara benzetildi, silahın üzerindeki yazılan yazılara odaklanıldı fakat saldırının temsil ettiği emperyalist terör ikinci planda kaldı.

Bugün, dünyanın en büyük emperyalist devleti tartışmasız Amerika Birleşik Devletleridir. Dünyamız, ABD’nin sınırsız sayıda uyguladığı katliamlara, tezgahlara ve saldırılara tanık olmuştur. Yakın tarihimize baktığımız zaman bu gerçeği en yalın haliyle görebiliyoruz. Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, Venezuela’da ve ülkemizde gerçekleştirdiği alçakça saldırılar bunun en büyük örnekleridir. Emperyalist terörün uyguladığı özel savaş yöntemleri de bu saldırılara dahildir.

ABD Emperyalizmi İçin Savaş Zorunludur

ABD emperyalizmi için çöküş, savaşabileceği alanların kalmamasıdır. Bu yüzden Ortadoğu’da geriledikçe, Suriye’de çöküş feveranları arttıkça kendine yeni cepheler açıyor.

ABD emperyalizmi tüm dünyada tahakkümünü sürdürebilmek için şiddet ortamından yararlanıyor. Ülkeler arası gerginlikleri, şiddet eylemlerini, terör örgütlerini, ekonomik krizleri gördüğü yerde fırsata çeviriyor. Bunların olmadığı yerlerde ise ABD kendi terörünü yaratıyor. Etnik, mezhepsel, dinsel kavgalar çıkarıyor. Ekonomik darbeler planlıyor.

Yeni Zelanda’da yaşananlara da şöyle bir bakınca ABD’nin 43. Devlet Başkanı George Bush’un 11 Eylül’den sonra yaptığı “Bu bir savaştır, Haçlı savaşı” açıklamasının uygulamada olduğu görüyoruz.

Savaşı Kazanmak İçin Düşmanını Tanımak Gerekir

ABD kendi terörizmini dünyaya; sosyal, kültürel, siyasi, askeri, ekonomik bağlamda sözde küresel İslami teröre karşı verilen bir savaş tasarımıyla sunmaktadır. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Müslüman karşıtı gösteriler giderek artmaktadır. Bu karşıtlığın artmasında en önemli neden ABD’nin Ortadoğu’da uyguladığı politikalardır.

Yeni Zelanda’daki teröristin gerçekleştirdiği katliam da emperyalist terörün bir uzantısıdır. Yeni Zelanda’da Müslümanların hedef alındığı terör eylemi operasyonun profesyonelliği üzerinden ele alınmaktadır. Ancak bilinmektedir ki özel savaş metotları ABD emperyalizmin olmazsa olmazlarındandır. Teröristlerin silahların üzerine yazı yazmaları, tarih bilgileri, katliamı canlı yayınlamaları… Hepsi basında en çok yer bulan bilgiler.

Yeni Zelanda’nın dünyanın en güvenlikli ülkelerinden biri olduğu bilinmektedir. Dünyanın en güvenilir ülkesinde 50 Müslümanın camide katledilmesi üzerinden atlanılacak bir olay değildir.

Yeni Zelanda’nın Çin için giderek büyüyen bir pazar olması, iki ülke arası ticaret hacminin artması yine ABD emperyalizmi açısından önlenmesi gerekmektedir. Dinler arası kışkırtma ve terör bunun yegane yolu olabilmektedir. Yeni Zelanda’daki terör eylemi bu nedenlerden dolayı emperyalist terörün bir uzantısıdır.

Bu Cesaret Nereden?

Terörizm cesaretini terör saldırısı diyemeyen Trump’tan almaktadır, Papa’dan almaktadır. Cesaretini açıklama yapma gereği bile duymayan İsrail’den almaktadır. Teröristi masumlaştıran Vatikan’dan almaktadır. BBC’nin terörist diyememesinden, Daily Mirror’un melek çocuk demesinden almaktadır. Terörizm gücünü buradan da almaktadır. Avrupa’nın basının ırkçılığının kurumsallaştığının da bir göstergesi olmuştur bunlar.

Bu hunharca saldırıda bile ilk olarak radikal İslamcı terör örgütlerinin varlığını işaret etmişlerdir. Bu örgütlerin varlığı İslam karşıtı gösterileri meşrulaştırabilmektedir. Hatta bu meşruiyet camiyi basmaya kadar gidebilecektir. Ancak o radikal İslamcı terör örgütlerinin de silahları ABD’den gitmektedir. ABD, IŞİD’i kurduğunu onlarca kez itiraf etmiştir. Müslüman Kardeşler ile ABD’nin ortaklığı gözler önündedir. Sincan Uygur Bölgesi’nde faaliyet gösteren Doğu Türkistan İslam Partisi’nin programı ABD’den belirlenmektedir.

Siz Tuzağa Düşmeyin

Emperyalizmi on yıllardır terörle, terör örgütleriyle boğuşan mazlum Batı Asya halkını bile bu eylemden suçlu olarak çıkabilmektedir. Onlara göre suçlu Iraklılardır, Suriyelilerdir, Afganistanlılardır, Filistinlilerdir. Nedeni ise emperyalizme direnmeleridir. Bunların hepsi sonuç olarak ABD emperyalizmin çıkarlarına hizmet eder.

ABD’nin kışkırtmaları şakaya gelmez. ABD’nin tarihi bir yandan kanlı kışkırtmalar tarihidir. Rusya’yı Ukrayna üzerinde kışkırtmak, Çin’i Sincan Bölgesi üzerinden sıkıştırmak, Doğu Akdeniz’de kalkan olmak da halka karşı terördür. Clausevitz, Savaş Üzerine kitabında geleceğe bir söz bırakmış: “Savaş, siyasetin teröre dönüşmesidir.”

ABD’nin Çöküşü

ABD’yi yeniden ayağa kaldırmak artık tarihin akışına aykırı. ABD’nin piyonları, provokasyonları gücünü yeniden sağlayamaz. Emperyalizm yıkılıyor. İnsanlık tarihine kara lekeler bıraksa da yıkılıyor. Emperyalizmin çöküşünü atom bombaları bile önleyemediyse kim önleyebilir?

Yeni Zelanda’daki saldırının bize öğrettikleri kadar yüklediği sorumluluklar da var. Sorumluluklarımız bizi saplantılardan kurtarır.  Katledilemeyen bir insanlık sürekli mücadele ile mümkün olur. Kardeşçe, eşit, adil bir düzen sürekli mücadele ile yaşayabilir.

 

Barış Demiralay

TGB İstanbul İl Başkanı

tgb.gen.tr

 

Tarih:
Diğer Haberler