Anneler Uyuşturucuya Karşı Ayağa Kalktı

Çocuklarını uyuşturucunun pençesine kaptıran anneler de tıpkı Diyarbakır Anneleri gibi harekete geçti. Narko teröre karşı mücadele başladı.

Anneler Uyuşturucuya Karşı Ayağa Kalktı

Evlatları PKK tarafından kaçırılan ailelerin nöbeti, çocuklarını uyuşturucunun pençesine kaptıran annelere örnek oldu. Aynur Karabulut, “Onlar nasıl teröre baş kaldırdıysa, bağımlı anneleri de narko teröre baş kaldırmak istiyor” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya mücadelesini anlatan Karabulut, “Ankara, İstanbul, Antalya, Konya’dan 10 annemiz katıldı” dedi. Leyla Doymaz da, 12 yıldır çocuğunu bağımlılıktan kurtarmaya çalıştığını, başaramayınca anneler olarak bir araya geldiklerini söyledi.

 

TOPLUMUN DİKKATİNİ ÇEKECEĞİZ
Annelerden Aynur Karabulut "Sadece çocuklarımız için değil toplumun dikkatini çekmek istiyoruz. Tıpkı Diyarbakır anneleri nasıl teröre baş kaldırdıysa biz de bağımlı anneleri olarak narko teröre baş kaldırmak istiyoruz’ dedi” ifadesini kullandı. Karabulut, “Çocukları istediğimiz kadar AMATEM’lerde tedavi edelim. Çocuk çıktığı zaman hastalığın başladığı aileye döneceği için ailede bir takım şeyler değişmediyse, bu çocuk tekrar başa dönecek. İşte bunun olmaması için iyileştirmede aileler işin bir tarafında olmalı. Bunun içi ailelerin bilinçlenmesi gerekiyor” dedi. Bundan sonra sahada bağımlı annelerinin daha çok çalışılacağını belirten Karabulut, il valilikleri üzerinden annelerin bilgilendirileceği ve bilinçlendirileceği toplantıların düzenleneceğini ifade etti.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler