Biden Tayfası Terör Partisine Sarılmaya Devam Ediyor

CHP Genel Başkanı Kenal Kılıçdaroğlu gazi ve şehit aileleriyle buluştu. “HDP’yi düşmanlaştırmayalım” mesajı verdi.

Biden Tayfası Terör Partisine Sarılmaya Devam Ediyor

CHP ve İyi Parti'nin HDP'yi meşrulaştırma hamleleri sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Meclis'te olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Kürt sorunu ve HDP” ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine söylediklerinin arkasında olduğunu bildirdi. Hiç kimseyi düşmanlaştırmak gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ülkede 83 milyonun huzur içinde yaşamasını istediklerini vurgulayarak, “Onu düşmanlaştır, bunu düşmanlaştır, kamplaşma yap. Bu kadar dert varken bunların derdi mi yok” dedi.
Kılıçdaroğlu daha sonra şunları söyledi:
"Bir sorun varsa bu sorunu çözecek organ hangisi? TBMM. Sorunları, samimi ve dürüst olarak çözeceğim. Bu ülkeye huzuru, bu ülkeye barışı birlikte getireceğiz. Dostlarımızla beraber getireceğiz. Yeter artık, bu millet bıktı, kavgadan bıktı.”

BABACAN DA DESTEK VERDİ: ÇÖZÜMÜN ADRESİ SİYASET
DEVA Partisi de HDP'yi meşrulaştırma hamlesine dahil oldu. Kılıçdaroğlu’nun sözlerine, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da destek verdi. Babacan, Bahçeli'nin 'Kürt sorunu yoktur' sözlerine verdiği yanıtta şunları kaydetti: “Daha evvel söylemiştim: Kürt meselesi var mıdır, yok mudur oradaki vatandaşlarımıza sorun. Ankara’dan doğuya geçemeyenler, Bağlar’da, Şemdinli’de, Cizre’de sokakta gezemeyenler bunu bilemez. Kürt meselesi vardır ve çözümün adresi siyasettir.”

HDP AÇIKLAMADAN MEMNUN
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorunu ve HDP ile ilgili açıklamalarını olumlu bulduklarını belirterek, “Çözümün adresi Meclis’tir, hiçbir aktör gözardı edilemez” dedi. PKK'nın yayın organı Mezopotamya Ajansı’na konuşan Sancar, Kılıçdaroğlu’nun 'Kürt sorunun çözümüne yönelik' bir niyet beyanı ve öneriyi ortaya atmış olmasının önemli olduğunu söyledi.
HDP olarak temel amaçlarının “Türkiye'de demokrasiyi ve barışı sağlamak” olduğunu savunan Sancar, “Bunun da asıl yolu Kürt sorunun barışçıl ve demokratik çözümünden geçiyor. HDP'nin rolüyle ilgili şüphe duyulması ya da tartışma yürütülmesi anlamsızdır, yersizdir. (İmralı'nın rolü) Kürt sorununda çözüm için niyet beyan etmek, bütünlüklü yöntemler geliştirmeyi de gerektiriyor. Çeşitli mekanizmaların varlığından söz ediyorum. Kürt sorunu gibi çok boyutlu ve çok aktörlü bir meselenin incelikli, iyi tartışılmış, sağlıklı mekanizmalarla çözülebileceğini görmek gerekiyor.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler