Em. Tuğg. Fahri Erenel: "Maraş'a Türkiye ve Rusya Üs Kurabilir"

Doğu Akdeniz'de jeopolitik ve ekonomik olarak kritik öneme sahip olan Maraş için Em. Tuğg. Doç. Dr. Fahri Erenel 'askeri üs olabilir' yorumu yaptı.

Em. Tuğg. Fahri Erenel: "Maraş'a Türkiye ve Rusya Üs Kurabilir"

KKTC'de Maraş'ın açılmasını Ulusal Kanal'a değerlendiren Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel ise kritik bir öneri yaptı. ABD kuşatması altında olan Türkiye ve Rusya'nın Maraş'ta ortak üs kurabileceğini söyledi. Erenel, oradaki iş birliğinin de NATO'dan daha değerli olacağını vurguladı.

46 yıl sonra açılan Maraş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni atağa geçirecek. Ulusal Kanal'a konuşan Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel kritik bir noktaya dikkat çekti. Birçok konuda iş birliği yapan Türkiye ve Rusya'nın Maraş'ta üs kurabileceğini söyledi.

Üs kurmak 2 ülkeye büyük kazanç sağlayacak. Zira hali hazırda Türkiye, dört bir yandan kuşatma altında. 

ABD'nin Türkiye'yi kuşatma çabası Maraş'ta Rusya-Türkiye iş birliği ile sekteye uğrayabilir. Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, iş birliği'nin önemi anlattı.

Maraş'ın açılması özellikle turizm açısından büyük gelir sağlayacak.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler