FETÖ ve PKK'yı Devlete Döndürmek İçin CHP'den Seferberlik

Haziran ayından beri 35 ilden KHK’lılarla bir araya gelen CHP, 9 ilde daha KHK Buluşması yapacak.

FETÖ ve PKK'yı Devlete Döndürmek İçin CHP'den Seferberlik

Haziran ayından beri 35 ilden KHK’lılarla bir araya gelen CHP, 9 ilde daha KHK Buluşması yapacak. Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, KHK’lılara ilişkin rapor yayınlayacaklarını ve ‘çözüm önerileri’ sunacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin haziran ayında başlattığı, ‘Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamudaki görevlerinden uzaklaştırılanlarla buluşmalar’ devam ediyor. Önceki gün Milliyet’e açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, bugüne kadar 35 ilden KHK’lılarla toplantı yaptıklarını belirtirken, 9 ilde daha buluşma düzenleyeceklerini söyledi. Karaca ayrıca 16 bin KHK ile de anket yaptıklarını ifade etti. Yapılacak buluşmaların ilki 12 Ekim’de Diyarbakır’da gerçekleşecek, sonrasında ise Van, Malatya, Trabzon, Samsun ve Kayseri’yle devam edilecek.
CHP’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nı yapan Karaca, yaptığı açıklamada “çok ötekileştirilmişler” dediği KHK’lılara ilişkin bir rapor hazırladıklarını ifade etti. Karaca, “Raporu yazmaya başladık. Anketi de ekleyeceğiz. Çözüm önerileri olacak. Neler yaşadıkları olacak. En azından belki raporu okurlar da bu yaşanan sivil ölüme, hukuksuzluğa dur diyecek bir irade ortaya koyabilirler.” dedi.
Haziran ayından beri devam eden “KHK Buluşmaları”na katılanlar arasında eski Taraf yazarı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ve KHK’lı Cihangir İslam da bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da KHK’lılara ilişkin yaptığı açıklamalarda “Yargı kararı yoksa tüm KHK’lılar göreve iade edeceğiz.” demişti.

ANKARA’DA PARTİLERLE GÖRÜŞTÜLER
KHK’lı Platformları Birliği, geçen hafta Ankara’da bazı partilerle görüşme düzenledi. Parti genel merkezlerinde yapılan görüşmelerde KHK’lılar taleplerini dile getirdi, Türkiye’de “hukuksuzluk” olduğu öne sürülerek birlikte mücadele vurgusu yapıldı.
KHK’lılar yaptıkları ziyaretlerde, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Ebru Günay, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Deva Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi yöneticileriyle görüştüler.
KHK’lıların ziyaretine ilişkin kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Yeneroğlu, “Büyük acılar yaşanıyor. KHK’lılar ve aileleri sosyal ölüme terk ediliyor, ötekileştirmeye maruz kalıyor.” dedi. Yeneroğlu, 23 Eylül’de partisi adına hazırladığı raporda FETÖ iddianamelerinin içinin “boş” olduğunu söylemiş, Türkiye’de hukuksuzluğun olduğunu iddia etmişti.
KHK’lılar ayrıca Ankara’da Türk Tabipler Birliği Genel Sekreter Vedat Bulut’la da bir görüşme yaptı. TTB Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı, KHK’lara ilişkin “güvenlik adı altında güvencesizlik dayatılıyor” diyerek “KHK hukuksuzluğuna son verilsin” çağrısı yapmıştı.
Ankara’daki görüşmelerin yan sıra, KHK Platformu Sözcüsü Münir Korkmaz, önceki gün düzenlenen İnsan Hakları Derneği (İHD) 20. Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yaparak İHD’nin KHK’lılarla ilgili faaliyetlerini anlattı.

DOKUZ İLDE DAHA BULUŞACAKLAR
CHP, KHK’lılarla düzenlediği buluşmalara yarın Diyarbakır’da devam edecek. Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Bingöl ve Muş’tan gelecek KHK’lılarla düzenlenecek buluşmada Gülizar Biçer Karaca, Yüksel Taşkın, Cihangir İslam, Sezgin Tanrıkulu, Yıldırım Kaya, Turan Aydoğan da yer alacak. CHP’den yapılan açıklamada, buluşmalara Diyarbakır’ın ardından 13 Ekim’de Van, 14 Ekim’de Malatya ve gelecek hafta da Trabzon, Samsun, Kayseri’yle devam edileceği duyuruldu.

Tarih:
Diğer Haberler