Gelecek Partisi Kongresinde Bölücü Açıklama!

Gelecek Partisi'nin Batman İl Başkanı Abdülbaki Polat, yaptığı açıklamada anadilde eğitimi savundu, Türk milleti kavramına karşı çıktı!

Gelecek Partisi Kongresinde Bölücü Açıklama!

Gelecek Partisi 1’inci Olağan Kongresi Ankara'da gerçekleştirildi.

Kongrede konuşan Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdülbaki Polat'ın bazı açıklamaları dikkat çekti.

Polat, “Hendek olayları döneminde Ahmet Davutoğlu başbakan olmasaydı inanıyorum ki birçok Kürt kenti tank top ve uçaklarla bombalanırdı, büyük zarar görürdü. Ben ve Gelecek Partisi’nde yer alan tüm Kürtler de Davutoğlu’nun bulunduğu bir yerde asla ve asla zulüm olmayacağını biliyor.” dedi.

"HENDEK OLAYLARI İÇİN ÖZÜR DİLERİZ"
Polat, “Hendek olayları nedeniyle hiç olmazsa halktan bir özür dilemesi şeklinde bir beklenti vardı. Başkanınız Kürtlerden özür dilemeye hazır mıdır” sorusuna, “İnanıyorum ki eğer Başkan Ahmet Davutoğlu attığı adımların yanlış olduğuna kanaat getirirse o zaman gerekirse Kürt halkından da diğer halklardan da özür diler” sözleriyle yanıt verdi.

TÜRKİYE DÜŞMANI PROGRAM: TÜRK MİLLETİ DEĞİL TÜRKİYE HALKI...

“Gelecek Partisi parti programında Kürtçe de dahil anadilde eğitim hakkına yer vermiş. İkincisi biz Türkiye halkı diyoruz. Türkiye’de yaşayan Türk’ün, Arab’ın, Azeri’nin hakkı neyse Kürt’ün hakkı da o olmalı. Geçenlerde Başkan Yardımcımız Vahdettin İnce, Kürtçe anadilde eğitim içim şimdi adım atılması gerektiğini söyledi. Biz de buna inanıyoruz. Belki çalışmalarımızı yakından takip etmiyorsunuz ama ben bütün kongrelerimizde Kürtçe konuşuyorum” diye konuştu.

“Bugün Kürtler için Mesud Barzani ne ise Abdullah Öcalan da odur. Biz bugün Kürtler olarak Gelecek Partisi’nde yer alıyoruz.”

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler