HDP'nin kapatılması tartışması büyüyor

Ak Parti, MHP, Vatan Partisi ve DSP yöneticileri HDP'nin ve vekillerinin terör bağlantısının kabul edilemez olduğunu vurguluyor.

HDP'nin kapatılması tartışması büyüyor

'TERÖRE DESTEK VERENLER MİLLETVEKİLİ OLAMAZ' 
Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş: 
“Açık istihbarat çalışması yapıp devlet sırlarını ifşa edenler ve teröre destek verenler, terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlar milletvekili olamazlar. Kanunlarımız çok açık. Kesinleşmiş mahkeme kararları var. Bu, açık bir şekilde bunu işaret ediyor. Dolayısıyla Meclis’te dinlediğimiz Genel Kurul’da yapılan sunuş da sadece bunu tebliğden ibaret. Özellikle CHP ve HDP'nin adeta bir dayanışma içinde, masaları yumruklayarak acayip bir tutum içerisine girmesi, bizim parlamento geleneklerimizle asla uyuşmayan bir tavırdır.”

'PKK EYLEMLERİNİN ODAĞINDA HDP VAR'
Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan: 
“Onlar PKK'yı silahlı bir muhalefet olarak adlandırıyorlar. HDP'nin, Öcalan'ın projesi olduğunu söylüyorlar. HDP'nin, PKK'nın aldığı ayaklanma kararlarını kendi merkez yürütme kurullarında onaylayarak hayata geçirmeye çalışıyorlar. İşi sözde özerklik ilan etmeye kadar vardırdılar. TBMM çatısı altında PKK terör örgütünün sözde gerilla marşını okuyup bölücü örgüt lideri lehine slogan attılar. Bütün bunlar, bu eylemlerin kişilerin tek tek işlediği suçlar olmadığını, HDP'nin PKK terör örgütünün faaliyetlerinin odağı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle bu partinin hızla kapatılması gerekiyor. Bununla ilgili olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığımız dava açmalı. Hükümet ve Meclis’te grubu olan partilerin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurma hakkı vardır. Onların bu haklarını hızlı biçimde kullanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Vatan Partisi olarak bu konuda yetkimiz olmadığımız halde 4 kez Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduk. Asıl bunu yapması gerekenleri de göreve davet ediyoruz.”

'DÜNYANIN HER YERİNDE KAPATILIR'
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt: 
“HDP'den 2 ve CHP'den 1 milletvekilinin vekilliklerinin düşmesiyle birlikte CHP ve HDP birlikte el ele, kol kola olduklarını bütün Türkiye’ye gösterdiler. CHP, slogan atarak, sıralara vurarak Atatürk’ün kurduğu Meclis’e ihanet etmiştir. CHP, Atatürk'ün kurduğu Meclis’te, Atatürk'ün kurduğu Meclis’i yıkmak isteyen HDP'lilerle bir olmuştur. HDP'lilerin milletvekilliklerinin düşürülmesi Anayasal, yasal ve hukuk normlarına uygun olmasına rağmen buna tepki göstermek esas faşizmin ta kendisidir. Ak Partili bir milletvekilinin vekilliği düşürülürse buna ses çıkarmayacak, hatta davul zurna çalacak olan CHP, HDP'lilerin vekilliği düşürülünce ortalığı yıkmıştır. HDP'liler de bunu fırsat bilerek kin ve nefretlerini kusmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve TBMM acilen bir karar almalı, HDP'nin kapatılması istenmelidir. Birileri diyor ki, '6 milyon oy alan parti kapatılmaz.' Kapatılır. Dünyanın her yerinde kendi devletine düşman olan parti kapatılmış ve o milletvekilleri hapse atılmıştır. HDP kapatılmalı ve bütün milletvekilleri hapse atılmalıdır.”

'YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA BAŞVURULMALI'
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: 
Eğer bir partinin programında ülkenin bölünmesine yönelik söylemleri varsa bunu da eylemleriyle gerçekleştiriyorsa Cumhuriyet Başsavcılığının re'sen harekete geçmesi gerekiyor. Ayrıca parlamentoda grubu bulunan partilerin bu konuda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Cumhurbaşkanı da zaman zaman 'PKK terörü Meclis’te' diyor. Fakat bu partinin hazine yardımı almasına sessiz kalınıyor. Ya da Cumhuriyet savcılığına bu konuda bir suç duyurusunda bulunulması geciktiriliyor. Başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, gerçekten HDP'nin ülkeye bu manada zararlı bir yapısı olduğuna inanan Meclis’te grubu olan siyasi partilerin Cumhuriyet Savcılığına başvuru yapmaları gerekir. Ama öncelikle bu suçu işleyen milletvekili ya da yöneticilerin adalet karşısına
çıkarılmaları şarttır.

AYDINLIK / OLCAY KABAKTEPE

Tarih:
Diğer Haberler