Kıbrıs'ta Şehit Edilen 3 Kardeşin Adı Mavi Vatan'da Yaşatılacak

Kıbrıs’ta şehit edilen, Tabip Binbaşı Nihat İlhan'ın oğulları Murat İlhan, Kutsi İlhan ve Hakan İlhan'ın isimleri artık Mavi Vatan'da yaşatılacak.

Kıbrıs'ta Şehit Edilen 3 Kardeşin Adı Mavi Vatan'da Yaşatılacak

Kıbrıs'ta, 24 Aralık 1963 gecesi Lefkoşa'nın Kumsal bölgesinde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı'nda görevli olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan´ın eşi Mürüvvet ve çocukları Murat, Hakan, Kutsi; eve giren EOKA olarak bilinen Rum çetesi tarafından küvette kurşuna dizilerek katledildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, şehit kardeşleri unutmadı. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yılında Tabip Binbaşı Nihat İlhan´ın çocukları Murat, Hakan ve Kutsi İlhan'ın isimleri, Karadeniz´de yapılan doğalgaz arama çalışmalarında görev alan gemilere verildi. 

Gemi Kaptanı Cem Bingül: Şehitlerin isimlerinin verilmesi çok kıymetli bir adım

"Bu gemiler geldiğinde isimleri ne olacağı gündemdeydi. Herkes beklerken bu isimler deklere edildi. Daha da kıymetli oldu bu gemiler. Hem projenin önemi, hem de şehitlerimizi anma adına çok kıymetli bir adımdı."

Necmi İlhan: Devletimize böyle bir düşünce için minnettarız

İsimleri Mavi Vatanda yaşayacak olan şehitlerimizin kardeşi olan ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan "Bayrağımızın renginde ve üç denizde de üç şehit abimizin görev yapacak olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Devletimiz büyük, gerçekten çok büyük. Türk devleti inanılmaz büyük bir devlet. Kendisi için şehit olan, can veren, kendi milletinin üyelerini, askerini, şehidini hiçbir zaman unutmuyor." ifadelerini kullandı. 

Vatan için canını veren, varlığını Türk varlığına armağan eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimizi ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde yaşatacağız. 

Tarih:
Diğer Haberler