PKK Medyasının HDP İle Ortaya Attığı Yalan Tutmadı!

HDP'nin Mehmetçiği suçlamak için ürettiği PKK medyasının yaydığı "helikopterden attılar" yalanında gerçekler gün bitmeden ortaya çıktı.

PKK Medyasının HDP İle Ortaya Attığı Yalan Tutmadı!

Terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda örgüte yardım ve yataklık yaptığı nedeniyle gözaltına alınmak istenirken kaçmaya çalışan S.T. isimli şahsın helikopterden atıldığını iddia eden terör yandaşlarına CHP'li milletvekili Özgür Özel de destek çıktı. Konuyla ilgili Van Valiliği'nden açıklama geldi.

Valilikten yapılan açıklamada, Çatak ilçesi Andiçen mahallesi Sürik mezrası kırsalında bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla 11 Eylül'de gerçekleştirilen operasyonda, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, bir askerin yaralandığı ve 3 askerin şehit olduğu anımsatıldı.

DERE İÇİNDE TESPİT EDİLDİ
Açıklamada, bölgede yapılan takip ve tarassut esnasında, çatışma alanından kaçan bir teröristin dere içinde tespit edildiği ve çıkan çatışmada etkisiz hale getirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu teröristin etkisiz hale getirildiği yerde gözetleme yapan ve şüpheli hareketler sergileyen S.T. isimli şahsın, 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı esnada kayalık alanda düştüğü ve yaralandığı gözlemlenmiş, şahıs, mukavemet göstermesine rağmen yakalanıp usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır. Bölgede bölücü terör örgütü mensuplarına yardım, yataklık ettiği değerlendirilen O.Ş. isimli şahıs da aynı bölgede mukavemet göstermesine rağmen usulüne uygun olarak muhafaza altına alınmıştır."

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler