PKK'nın Eylemlerine Katılan Blackwater'ın Kurucusu Türkiye'ye Geldi!

ABD’nin gayri meşru askeri operasyonlarını yürüten paralı asker şirketi Blackwater’in kurucusu Erik Prince’ın Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı.

PKK'nın Eylemlerine Katılan Blackwater'ın Kurucusu Türkiye'ye Geldi!

ABD’nin başta Ortadoğu olmak üzere bir çok yerde gayri meşru askeri operasyonlarını yürüten paralı asker
şirketi Blackwater’in kurucusu Erik Prince’ın Türkiye’ye geldiği ve Ankara’da kaldığı ortaya çıktı. Milli Gazete’den Dursun Ali Bulut’un haberine göre, sessiz sedasız Türkiye’ye gelen Blackwater şirketinin kurucusu Erik Prince üst düzey bürokrat ve belediye başkanlarıyla temaslarda bulundu. Biden’dan birkaç gün önce Türkiye’ye gelen Irak ve Afganistan gibi Müslüman coğrafyasında yaptığı katliamlarla adını duyuran şirketin kurucusunun Türkiye’ye hangi nedenle geldiği sır gibi gizlendi.

Talepler üzerine paralı asker sağlayan Blackwater, dünya üzerinde karışıklık olan veya savaş halindeki hemen her ülkede boy gösterdi. Dünya kamuoyunda büyük tepki aldı. ABD Ordusu, uluslararası hukuka aykırı operasyonları benzer şirketler aracılığıyla yapıyor. Bu güvenlik şirketleri paravan! Aslında ABD Silahlı Kuvvetleri’nin özel birliklerine bağlı. Onlardan para karşılığı iş/operasyon görevi alıyor. 1997’de kurulan şirket kötü imajını silmek için ismini 2009 yılında “Xe Service” 2011 yılında ise Blackwater (Academi) olarak değiştirdi.

PKK'NIN EYLEMLERİNE KATILMIŞLARDI

AYDINLIK 7 Şubat 2012 tarihli haberinde Blackwater’ın PKK ile işbirliği içinde olduğunu ve örgütün eylemlerine katıldığını duyurmuştu. Haberde ABD Ordusu görevlilerinin PKK ile görüşmeleri Academi aracılığıyla yaptığı vurgulanmıştı. Academi “Özel Şirket” olduğu için ABD sorumlu olmuyor.

Görüşmelerin silahlı güvenliğini de Academi sağlıyor. PKK’nın çok özel birlikleri (Sabotaj, suikast vb.) Academi görevlileri ve uzmanları tarafından eğitiliyor. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre haberde bazı Academi elemanlarının PKK’nın operasyonlarına katıldığı ve bu gerçeğin TSK tarafından da saptandığı, bunlardan operasyonda öldürülenler olduğu ve gizli tutulduğu bilgisi de yer almıştı. İsmet Berkan da Hürriyet gazetesindeki 22 Ekim 2011’de yazdığı yazıda PKK’nın Hakkari ve Çukurca’da düzenlediği saldırılarda Blackwater’a dikkat çekmişti.

(Aydınlık)

Tarih:
Diğer Haberler