PKK'nın Gözü CHP'de

Terör örgütü PKK, CHP'nin sözde Kürt sorunu söylemlerini destekledi. CHP'den samimiyet istedi.

PKK'nın Gözü CHP'de

Terör örgütü KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, “CHP’nin Kürt sorunu üzerine yaptığı hamle önemlidir. Bir nedeni seçimlerdir ama en önemli nedeni de artık Türkiye’de kim iktidara gelmek ve iktidarda kalmak istiyorsa Kürt sorununu çözmek zorunda” dedi. Terör örgütü PKK’ya yakın Dengê Welat radyosuna konuşan Bese Hozat, “Türkiye’de iktidar olmak ve iktidarda kalmak için Kürt sorununu çözmek gerekiyor. Bunun iradesini gösteren güç büyüyor ve iktidar olma şansı elde ediyor. Artık partiler Kürt sorununu çözmeden iktidar olmalarının mümkün olmadığını biliyorlar. İktidar olmak için Kürtlerin desteğine kesin ihtiyaç duyuyorlar. CHP’nin açıklamalarını önemli oranda böyle de görmek lazım. Türkiye’de bugüne kadar sürdürülen inkâr, imha, tasfiye politikaları sonuçsuz kaldı bugünden sonra da sonuç alması mümkün değildir” dedi.

HDP’nin “Tutum Belgesi”ni “oldukça önemli” bulan Hozat, “Türkiye’de demokratikleşmenin yolunu gösteren bir deklarasyondur. HDP’nin hamlesi bütün muhalefeti güçlendirdi. Muhalefetin sağlam ortak duruş geliştirmesi AKP-MHP iktidarını çok sıkıştırdı” diye konuştu.
Hozat iktidar için “Her sıkıştığında ve yıkılma noktasına geldiğinde beka sorunu diyerek, Kürtleri ve demokrasi güçlerini düşman ilan edip milliyetçi dalgayı yükselterek
muhalefeti etkisiz hale getiriyor ve siyasetsiz bırakıyor” diyerek, “Önemli gördüğüm için tekrar tekrar belirtiyorum. Muhalefet önemli bir sınavdan geçiyor. Bu defa bu sınavdan başarıyla geçmelidir. AKP’nin komplosuna gelmemeli, bu komplonun bir parçası olmamalıdır. Bu yüzden savaşa karşı sesini yükseltmeli, tavır, tutum, politika sahibi olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Hozat, “CHP Kürt sorununu çözeceğim, dedi. O halde samimiyetini göstermeli.” dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler