RTÜK Görevini Yapmalı

Kuşak programları adı verilen yayınlar her geçen gün daha büyük rezilliklere imza atıyorlar. RTÜK'ün bu noktada üzerine düşeni yapması gerekiyor.

RTÜK Görevini Yapmalı

Kuşak programları adı verilen programlar her geçen gün daha büyük rezilliklere imza atıyorlar. Programlarda insanların özel hayatları reyting malzemesi yapılıyor. Yalnızca poliste kalması gereken gizli bilgiler ortaya saçılıyor. Bunların yanında mağdur insanlar canlı yayına çıkarılıyor ve yaşadıklarını anlatmaları isteniyor. Zaten acı içindeki insanlar sunucu tarafından izlenirliği artırmak için sorulan sorularla daha da kötü durumlara sürükleniyor.


Bu programların geldiği son nokta ise tam bir vicdansızlık ve ahlaksızlık noktası. 14 yaşındaki bir kız çocuğunun yaşadığı cinsel istismardan tutun, eşi tarafından aldatılan bir adamın hikayesine kadar her şey açık açık anlatılıyor. Öyle ki, olayların ispatlanması için sunucular canlı yayında cinsel içerikli videoları dahi inceliyor.


Oyun yaşındaki çocukların dahi denetimsiz izleyebildiği ulusal televizyon kanallarından yayımlanan bu programlara henüz bir yasak gelmiş değil. Aile değerlerini tahrip eden, insanların özel hayatlarını reyting malzemesi yapan, reşit olmayan bireylerin gizlilik bilgilerini canlı yayınlarda reklam eden, çocuklarımızı tehdit eden ve toplumu doğrudan hedef alan bu programlar derhal yayından kaldırılmalıdır. RTÜK bu gibi durumlar için daha sıkı çalışmalı ve üzerine düşeni yapmalıdır.

Tarih:
Diğer Haberler