Tarlada Yaylada Ekipler Her Yerde

Bitlis'te Kovid- 19 aşı ekibi, kentteki yaylaları dolaşarak göçerleri aşıladı. Tunceli’de de tarım işçilerinin aşıları tarlada yapıldı.

Tarlada Yaylada Ekipler Her Yerde

Ülke genelinde başlatılan aşı seferberliği kapsamında, ekipler, çeşitli nedenlerden dolayı aşı yaptıramayan vatandaşların ayağına kadar giderek sağlık hizmetini ulaştırıyor. Güroymak ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Duav Yaylası'na çıkan ekipler, yaz boyunca yaylada kalan göçerlerin aşısını yaptı. Aşı ekibi sorumlusu Dr. Ramazan Akelma, "Maskesiz günlere dönmemiz için herkesin aşı olması gerekiyor. Aşı yaptırmak isteyen herkes için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Göçerlerden Ahmet Keşli ise aşı yapmaya gelen ekibe teşekkür ederek, "Devletimizden Allah razı olsun. Bu iyiliklerini hiçbir zaman unutmayacağız. Yaylaya kadar gelerek bize aşı yaptılar" dedi.

Tunceli’de de Mazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Mercan Yağız ve ebe Eda Durmuş, aşı hizmetini, iş yoğunluğundan dolayı hastaneye gidemeyen Göktepe köyü ve Akpazar beldesindeki tarlalarda çalışan mevsimlik işçilerin ayağına götürdü. Kavurucu sıcağın altında çalışan Diyarbakırlı mevsimlik işçilerin cep telefonundan randevularını oluşturan sağlık görevlileri, aşı olma konusunda çekinceleri olanları da ikna ederek Sinovac aşısı yaptı. Başhekim ve Uzman Dr. Mercan Yağız, "Hepimiz çok yorulduk ama yine de durmadan mücadeleye devam ediyoruz. Çünkü normal hayata dönmek istiyoruz" dedi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler