ODTÜ'de Teröre Karşı Tarihi Yürüyüş

ODTÜ’de vatansever öğrenci topluluklarıyla birlikte düzenlediğimiz ortak yürüyüş ve basın açıklamasıyla Diyarbakır annelerine desteklerimizi gönderdik

ODTÜ'de Teröre Karşı Tarihi Yürüyüş

ODTÜ’de vatansever öğrenci topluluklarının oluşturduğu ODTÜ BİZİZ Platformu'yla birlikte ODTÜ Kampüsü içerisinde düzenlediğimiz yürüyüş ve basın açıklamasıyla Diyarbakırlı annelere destek gönderdik.

Evlatlarını PKK’nın elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır il binası önünde 3 Eylül’de eylem başlatan annelere destek çığ gibi büyüyor.

Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencileri, yaptıkları çağrılarla gençleri Diyarbakırlı annelere destek olmaya davet ediyor. ODTÜ’de vatansever öğrenci topluluklarının oluşturduğu ODTÜ BİZİZ Platformu ve TGB‘liler de annelerin eylemlerine sessiz kalmadı. Vatansever gençler, binlerce öğrencinin katılımıyla düzenledikleri yürüyüşle evlatları için mücadele eden annelere selam gönderdi.

“HDP Binaları Çocuk Kaçırma Merkezi”

ODTÜ A-1 Kapısı’nda Bilim Ağacı önünde açıklama yapan ODTÜ BİZİZ Platformu Sözcüsü Kayahan Çetin, HDP binalarının çocuk kaçırma merkezi olduğunu söyleyerek, “Kaçırılan gençlik, bizim gençliğimizdir. Terör örgütü PKK hem gençlerimize, kardeşlerimize, hem de Türkiye’nin geleceğine saldırmaktadır.” dedi. “Bu zulümden uzaktayız diye gözlerimizi kaçıramaz, kulaklarımızı tıkayamaz, vicdanımızı susturamayız.” diyen Çetin,  “Gençliğimiz kaçırılmasın diye, gençliğimiz öldürülmesin kahrolsun PKK, kahrolsun HDP diyoruz!” ifadelerini dile getirdi.

“Kalbimiz Mehmetçikle Çarpıyor”

 “Türk gençliğinin kalbi, evlatları için PKK’ya bayrak açan ailelerle çarpmaktadır. Türk gençliğinin kalbi, Doğu ve Güneydoğu’da, sınır ötesinde PKK’yla yiğitçe çarpışan Mehmetçiğimizle çarpmaktadır” diyen Kayahan Çetin konuşmasına şöyle devam etti:

“ODTÜ’deki vatansever öğrencilerin sesi olan ‘ODTÜ BİZİZ’ platformu olarak diyoruz ki: Evlatları için direnen annelerimizin yüreği ferah olsun, Türkiye teröre teslim olmayacaktır. Bu mücadele zaferle sonuçlanana dek durmayacağız. Türk gençliği ayakta, Diyarbakır ailelerinin yanındadır.”

Yürüyüşe katılan TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer de, “Bu yürüyüşün anlamı çok büyüktür. Bu yürüyüşü mesajı en başta Diyarbakır’daki ailelerimize, cephede savaşan Mehmetçiğimize ithaf ediyoruz. Bu yürüyüş aynı zamanda terör uzantılarına, PKK’yla beraber yürüme hevesini devam ettiren bütün gruplara da bir mesajdır. Vatansever Türk Gençliği görevinin başındadır. Türkiye teröre teslim olmayacak. Terörün kalan bütün uzantıları, üniversiteler dahil olmak üzere temizlenecek.” dedi.

Açıklamanın ardından binlerce öğrenciyle yürüyüş yapan ODTÜ’lü vatansever gençler, yürüyüş esnasında “Kahrolsun PKK, Kahrolsun HDP”, “Teröre Hayır Analara Destek”, “ODTÜ BİZİZ, Vatanı Böldürmeyiz”, “Anaların Öfkesi PKK’yı Yenecek” sloganlarını attı.

Yürüyüşün ardından okulun içerisinde bütün ODTÜ’lülere seslenen gençler, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla eylemlerini sonlandırdı.

Yüzlerce öğrencinin gerçekleştirdiği yürüyüş, açılım dönemlerinde terör örgütü uzantılarının etkili olduğu ODTÜ’de, uzun süre sonra teröre karşı etkili bir yürüyüş olarak tarihe geçti. 

 

İşte açıklamanın tam metni:

DİYARBAKIR’DA PKK’YA BAYRAK AÇAN AİLELERİMİZİN YANINDAYIZ!

Diyarbakır’da PKK tarafından dağa kaçırılan oğlu için Hacire Ana’nın yaktığı ateş, PKK terörü yüzünden yüreği yanan bütün ailelerin sesi ve tüm Türkiye’nin meselesi olmuştur. Hacire Ana’nın başlattığı mücadele, evladı kaçırılan diğer ailelere de cesaret vermiş ve bugün itibariyle evladı için direnenlerin sayısı 46’ya çıkmıştır.

Bölücü terör örgütü PKK tarafından evlatlarından koparılan aileler, evlatlarının dağa götürülmesinde istasyon görevi gören HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi başlattılar. Annelerimizin haklı isyanı, Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadeleyle bütünleşti.

PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP, özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki il başkanlıklarını, bir çocuk kaçırma merkezi olarak kullanmaktadır. HDP İl binasına giren gençler, bir daha çıkamamakta, terör örgütü tarafından dağa kaçırılmaktadır. Çocukları kaçırılan ailelerimiz de haklı olarak bu terör yuvasının önünde nöbet tutmaktadırlar.

PKK’nın ailelerinden koparıp dağa kaçırdığı gençler bizim yaşlarımızdaki kardeşlerimizdir. Yüreği yanan aileler, bizim ailelerimizdir. Kaçırılan gençlik, bizim gençliğimizdir. Terör örgütü PKK hem gençlerimize, kardeşlerimize, hem de Türkiye’nin geleceğine saldırmaktadır. Türk gençliği olarak, bu zulümden uzaktayız diye gözlerimizi kaçıramaz, kulaklarımızı tıkayamaz, vicdanımızı susturamayız. Gençliğimiz kaçırılmasın diye, gençliğimiz öldürülmesin kahrolsun PKK, kahrolsun HDP diyoruz!

Bu zulme karşı vicdanını susturanlar, 2016 yılında PKK’nın Güvenpark’ta gerçekleştirdiği bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden okulumuz öğrencileri Ozancan Akkuş ve Berkay Baş’tan utanmalıdırlar. Çocuklarının gözleri önünde şehit edilen askerlerimizden, polislerimizden utanmalıdırlar! Yaklaşık 1 aydır PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde nöbet tutan ailelerden utanmalıdırlar!

Diyarbakır ailelerinin eylemi, bir vatan ve insanlık nöbetidir. Terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen mücadelenin artık zafer aşamasına dayandığının göstergesidir. Mehmetçiğimizin verdiği mücadele, annelerimizin de kararlılığıyla daha çok güç kazanmıştır. Bu kararlılık hem PKK’yı hem de onun siyasi uzantısını her geçen gün zayıflatmaktadır. Bu kararlılığa ODTÜ’den destek olmayı kendimize bir görev olarak bildik. Türk milletinin ve Türk gençliğinin bu kararlılığını sonuca ulaşacağından hiçbir şüphemiz yoktur. PKK ve destekçileri, çok yakında Mehmetçiğin ve analarımızın ayakları altında kalacaklardır.

Bizler, PKK terörüne karşı sıra arkadaşlarını şehit vermiş ODTÜ öğrencileri olarak, Türkiye’mizin birliğini, bütünlüğünü ve genç kardeşlerimizin güvenli geleceği için terör örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. Türk gençliğinin kalbi, evlatları için PKK’ya bayrak açan ailelerle çarpmaktadır. Türk gençliğinin kalbi, Doğu ve Güneydoğu’da, sınır ötesinde PKK’yla yiğitçe çarpışan Mehmetçiğimizle çarpmaktadır. Son olarak ODTÜ’deki vatansever öğrencilerin sesi olan “ODTÜ BİZİZ” platformu olarak diyoruz ki: Evlatları için direnen annelerimizin yüreği ferah olsun, Türkiye teröre teslim olmayacaktır. Bu mücadele zaferle sonuçlanana dek durmayacağız. Türk gençliği ayakta, Diyarbakır ailelerinin yanındadır. Saygılar ve selamlar.

Basın açıklamamız burada sona ermiştir. Katılan arkadaşlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ederiz.

Kayahan Çetin

ODTÜ BİZİZ Platformu Sözcüsü

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler