Netflix Rusya'da Kuralları İhlal Ediyor

Rusya, LGBT içeriği nedeniyle Netflix'e yönelik şikayeti araştırıyor.

Netflix Rusya'da Kuralları İhlal Ediyor

Rusya, aileleri korumakla görevli kamu görevlisinin yayın şirketini Rus "eşcinsel propagandası" yasasını ihlal etmekle suçlamasının ardından Netflix'e yönelik bir şikayeti araştırıyor.

Komiser Olga Baranets, İçişleri Bakanlığı'na Netflix'in 2013'te 18 yaşın altındaki Ruslar arasında 16+ etiketiyle LGBT temalı diziler yayınlarken "geleneksel olmayan cinsel ilişkiler propagandası" yapılmasını yasaklayan yasayı ihlal ettiğini şikayet etti. .

Vedomosti, Çarşamba günü geç saatlerde yayınlanan bir raporda bir kaynağın söylediğine göre, temyiz başvurusu İçişleri Bakanlığı Moskova departmanı tarafından değerlendiriliyor.

Netflix yorum yapmaktan kaçındı. Vedomosti, ABD şirketinin yasaları ihlal ettiği tespit edilirse 1 milyon rubleye (13.400 $) kadar para cezası veya hizmetinin geçici olarak askıya alınabileceğini söyledi.

Rusya'nın mevzuatı insan hakları grupları tarafından kınandı. 2017'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Rus eşcinsel propaganda yasasının Avrupa antlaşması kurallarını ihlal ettiğine, ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiğine ve LGBT kişilere karşı ayrımcılığa uğradığına karar verdi - Moskova'nın adaletsiz olarak nitelendirdiği bir karar.

Gazete, Netflix'e yakın bir kaynaktan alıntı yaparak, şirketin bu ayın başlarında LGBT topluluğu üyelerinin hayatlarıyla ilgili dizi ve film tekliflerini kontrol ettiğini ve 16+ etiketine sahip hiçbir şey bulamadığını söyledi.

Moskova, özellikle eleştirmenlerin Rus yetkililerin internet üzerinde daha sıkı kontrol uygulama girişimi olarak nitelendirdiği yabancı teknoloji şirketlerini sıkıştırıyor.

Bu ay Vedomosti, Rus yetkililerin çevrimiçi akış hizmetlerinin nasıl düzenlendiğine ilişkin değişiklikleri tartıştığını bildirdi.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler