ABD Tehditlerine Yanıtı Meydanlardan Veriyoruz

Ve artık İncirlik Üssü’nden ABD askerlerini kovmanın vakti gelmiştir!

ABD Tehditlerine Yanıtı Meydanlardan Veriyoruz
Kayahan Çetin
Kayahan Çetin
GENEL BAşKAN

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamayla 1915 olaylarını resmen ‘Ermeni Soykırımı’ olarak tanıdı. Biden’ın bu ifadeyi kullanacağını basından ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinden öğrenmiştik. Önceki dönem ABD başkanları Obama ve Trump ise 1915 olaylarını ‘büyük felaket’ olarak tanımlamıştı. Onlar gibi Biden’ın ‘soykırım’ tanımlaması da Türkiye açısından yok hükmündedir. Çünkü Türkiye’nin elinde kapı gibi AİHM kararları vardır. Soykırım bir suç, bir hukuk konusu olduğuna göre Türkiye bu meseleyi hukuken çözmüştür.

YALANLARI TARİHE GÖMDÜK
Biden’ın açıklamasının ardından bazı devlet yöneticilerimizin, siyasetçilerimizin, tarihçilerimizin aksine elimiz ayağımız birbirine dolaşmadı. ‘Tarih sayfalarını açalım’ , ‘Arşivlere girelim’ yanıtını vermedik. ‘Hepimiz büyük acılar yaşadık’ , ‘Aramızda dostça çözebiliriz’ de demedik.

Çünkü tarih önünde çözülecek bir sorun da yok. Arşivlerde arayıp da bulamadığımız belgede kalmadı. Hepsini gün yüzüne çıkardık. Hepsini tüm dünyayla paylaştık. Belgeleri okuyanlar ‘Ermenistan ve Avrupa Türkiye’den özür dilemeli’ dedi. Bu sorun tarihsel olarak ortadan kalktı.

1915 olaylarının tarihsel olarak aydınlatılmasından öte ‘Ermeni Soykırımı’ yalanları hukuken de çürütüldü ve bunun bir emperyalist yalan olduğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına geçti.

AİHM, Perinçek-İsviçre ve Ali Mercan-İsviçre kararlarıyla 1915 olaylarının Yahudi Soykırımı ile aynı kategoride olmadığını altını çizerek karar altına aldı. 1915 olaylarına ilişkin mahkeme kararı bulunmadığını söyledi. Ardından Avrupa ülkelerinin ‘Ermeni Soykırımını’ tanıyan kararları bir bir bozuldu, tarihe gömüldü.

Son olarak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric’in, 'Soykırımın uygun bir yargı organı tarafından belirlenmesi gerekir' yanıtı ve BM’nin kuruluşundan önce meydana gelen olayları soykırım olarak nitelendiremeyeceklerini söylemesi ABD’ye bir başka tokattır. 

ESKİ TÜRKİYE YOK
Ülkemiz bu emperyalist yalanlarla mücadelede zafere ‘Türkiye özür dilemeye hazır’ tartışmalarından geldi. Amerika, Türkiye ile Ermenistan arasında dostluk girişimleri adı altında Türkiye’yi Ermenistan’dan özür dilemeye zorluyordu. Sonrasında Türkiye toprak ve tazminat talepleriyle karşı karşıya kalacaktı. İşte öyle bir dönemde Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ve onların öncülüğünde kurulan Talat Paşa Komitesi’nin Lozon’da, İsviçre’de, Strasbourg’taki yoğun mücadeleleriyle ve kahramanlıklarıyla bu kararlar alındı. Rüzgar tersine döndü ve Türkiye’nin üzerine çullanmaya kalkan emperyalistlerin elleri ayakları birbirine dolaştı. Bu yüzden artık Türkiye’nin hata yapma şansı yoktur.

ABD TEHDİTLERİNE KARŞI İNCİRLİK ÖNÜNE!
Biden’ın açıklaması aynı zamanda bir savaş ilanıdır. ABD Irak’tan, Suriye’den, Doğu Akdeniz’de Yunanistan’dan, Karadeniz’de Ukrayna üzerinden Türkiye’yi kuşatıyor. ABD’nin tehditleri buradadır. Namlularını Türkiye’ye çeviren ABD’ye yanıt İncirlik Üssü önünden verilir!

Biden’ın son adımını bu tehditlerden bağımsız okuyamayız. ABD’nin tehditleri silahlıdır. O tehditlere yanıt da eylemle verilir. ABD’nin Türkiye’deki silahlarını, uçaklarını, askerlerini ülkemizden kovmak ABD’ye ve bölgemize en büyük darbedir. Güçlü ve cesur Türkiye’nin alacağı tutum budur!

26 Nisan Pazartesi(bugün) itibariyle yurdun dört bir yanında meydanlara çıkıyoruz. ABD’nin tehditlerine karşı ayağa kalkıyoruz. Türkiye Gençlik Birliği Ankara’da ABD Büyükelçiliği, İstanbul’da ABD Başkonsolosluğu, İzmir’de NATO Üssü ve Adana’da İncirlik Üssü başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda olacak. ABD tehditlerine karşı Türk milletinin ortak talebini haykıracak. ABD’nin bu topraklardan defolması milletimizin özlemini duyduğu gündür!
 
ABD tehditleri hükümsüzdür. Hükmü olan Türk milletidir. Kesin hükmü Türk milleti verecektir. ABD’nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasının hiçbir hükmü yoktur.

Fakat Türkiye’nin İncirlik üssünü kapatmasının kesin bir hükmü vardır. Bu yüzden doğru yanıt İncirlik Üssü önünde verilir.

İncirlik Üssü, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişiminin karargahıdır.

İncirlik Üssü, FETÖ’cülerin uçaklarına yakıt ikmali yaptığı yerdir.

İncirlik Üssü, Mehmetçiğimize kurşun sıkan PKK’nın lojistik destek merkezidir.

İncirlik Üssü, Türkiye’yi ve Batı Asya’yı parçalama merkezidir.

Ve artık İncirlik Üssü’nden ABD askerlerini kovmanın vakti gelmiştir!

TGB Genel Sekreteri
Barış Demiralay

Tarih:
Diğer Haberler