Türkiye’nin geleceği güvence altında: TGB var!

TGB Türkiye’nin umududur. TGB karamsarlığa karşı umudun, emperyalist tehditlere karşı Atatürk devrimlerinin teminatıdır.

Türkiye’nin geleceği güvence altında: TGB var!
Kayahan Çetin
Kayahan Çetin
GENEL BAşKAN

Gururla ve sevinçle söylüyoruz. Teşkilatımız 15 yıldır büyük tecrübeler biriktirerek bugünlere geldi. Ve yine gururlanıyoruz. TGB’yi nice on beş yıllara taşımak için görevler yeni görevler alıyoruz, görevlerimizi artırarak, sorumluluklarımızı bilerek, arkadaşlığımızı pekiştirerek, önümüzde yeni hedefler koyarak, sızlanmadan söylenmeden geleceğe ilerliyoruz.

TGB GÖREV BAŞINDADIR!
TGB tarihi bir anlamda zorluklara göğüs germe ve bu zorlukları aşma tarihidir.
TGB’nin beslendiği, kuvvet aldığı 200 yıllık dev Türk Devrim mirası, bizlere zorlukların nasıl aşılacağını göstermiştir. TGB hep o mirasa yaslanarak emperyalizme karşı büyük mücadeleleri vermiştir.
Bugün ülkemizin ve milletimizin önünde duran çıkmazlara ve zorluklara karşı birlik olmak TGB’li olmak en büyük görevdir.
Ülkemizi tehdit eden emperyalist kuvvetlere karşı her zaman tetikte olduk olacağız.
Mavi Vatan’ımızı tehdit edenlerden, KKTC’mizi bizden koparmaya çalışanlardan, terör partisi HDP ile Türkiye’yi bölmeye kalkanlardan, gençleri daha kaçırıp sözde PKK bayrağı altında ölüme yollayanlardan, gençleri uyuşturanlardan, kültürümüze, geleneğimize savaş açanlardan öfkemizi bir an bile sakınmayacağız.
Gençliği bağımlılıklara, uyuşturucu batağına çekmek isteyen bu çürümüş sistemle; Z kuşağı denilen deli gömleklerine hapsetmek isteyenlerle, geleceğimizi ellerimizden almak isteyenlerle kavgamız var. Gençliği sistemin kucağına teslim etmeyeceğiz. Geleceğimizi kendi ellerimizle kuracağız. Bencilliğe, bireyciliğe, köşe dönmeciliğe savaş açıyoruz. Emeğimizi, ekmeğimizi, bilgimizi bu devrim iddiasına adıyoruz.

TGB BİR OKULDUR VE UMUTTUR!
Hep söyledik, şimdi yine söylüyoruz: TGB bir okuldur. Hepimiz bu okulun öğrencileriyiz. Bu okulun öğrencileri Türkiye’yi yönetmek için eğitiliyor. Atatürk devrimlerini tamamlamak için kuşanıyor. Daha adil, daha eşit bir dünyayı kurma ufkuyla yaşıyor.
TGB Türkiye’nin umududur. TGB karamsarlığa karşı umudun, emperyalist tehditlere karşı Atatürk devrimlerinin teminatıdır. TGB Türkiye’nin umududur çünkü TGB’liler “hep 20 yaşındaki Mustafa Kemallerdir.” TGB, Türkiye’nin gururu ve umudu olmaya devam edecek ve Kemalist Devrimi tamamlayacak, Mustafa Kemal’in Türkiye’sini kuracaktır. Bugün aynı salonda buluşup bu sözümüzü hep bir ağızdan söyleyemesek de Türkiye’nin dört bir yanından buluşmuş TGB’liler olarak bunun sözünü veriyoruz!

TGB’NİN KILAVUZU BİLİMDİR
Bugün Türkiye’nin içinden geçtiği süreç bir ters yüz olma süreci aynı zamanda. Ülkemiz ve dünyamız büyük çözüme gidiyor ama bu yol zorlu ve çetin bir yol. O yolun sancılarını zorluklarını çekiyoruz ve tecrübeler ediniyoruz. Savaş veriyoruz bu yolda! Ömrümüzü bu cennet vatanın bağımsızlığına adamadığımız takdirde başarıya ulaşma şansımız yok.
Atatürk’ü anlamayanlar, hakikate sağdık kalamayanlar, kılavuzu bilim olmayanlar; eskinin kalıntılarıyla, ‘küçük dağları ben yarattım’ kibriyle Türkiye’nin önündeki gerçek tehditleri gizleyenler Türkiye’yi başarıya ulaştıramaz. Biz ulaştırırız. Çünkü TGB’nin kılavuzu bilimdir. Yaptığımız ve yapacağımız her işte ilkemiz budur, daima bu olmalıdır. Atatürk gençliği üstüne düşen görevi yerine getirmek için kararlılıkla bilimin ışığında mücadele edecek.
TGB’yi bugünlere ortak akıl ve kolektif önderlikle geldi. TGB’nin başarısının sırrı buradadır. Birliğin, beraberliğin ortak aklın gücüne inandır. Bunu hep beraber sürdürmeye devam edeceğiz. TGB aklın, bilimin, ilericiliğin adresidir. Ahlaklı, erdemli, vicdanlı gençliğin çatısıdır.

BİZE RAHAT YOK
Ölümü esarete tercih eden bir milletin gençliğiyiz. Bu yüzden bize rahat yok. Bu eskiyen düzeni değiştirmeden bize rahat yok. Tam bağımsız Türkiye’yi kurmadan bize rahat yok. ABD’nin ve batının emperyalist saldırganlığını bitirmeden, Asya’da onurlu ve gururlu yerini alan Türkiye’yi kurmadan bize rahat yok. Başı dik onurlu üreten bir Türkiye kurmadan bize rahat yüzü yok. Her ilde, her üniversitede, her fakültede teşkilatlı olmadan bize rahat yok. İşte böyle bir hedefe ömür adıyoruz! Böyle bir hedef uğruna Mustafa Kemal gibi ölümü esarete tercih ederiz diyoruz. Vatanımızı tam bağımsız bir ülke haline getiremezsek hiçbirimizin bir geleceği yok. Gelecek planlarımızın, cebimizdeki paranın hiçbir önemi yok. Önce vatan. Bu örgüt önce vatan diyerek yola çıkan ve mücadelesini bir adım geri atmadan yürütenlerin örgütü!
Türkiye Gençlik Birliği bir hazinedir. O hazinenin üzerine inşa edilmiştir. TGB Türkiye’nin geleceğini elde tutmak demektir. Çünkü TGB Türk gençliğine önderlik eden teşkilattır. O hazine Türk gençliğidir. Bunun değerini çok iyi bileceğiz. Kollarımızı sıvayacak ve daha çok çalışacağız. Türk gençliğini TGB‘de buluşturacağız. Her zaman omuz omuza olacağız!

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ GÜVENCE ALTINDA
Milletimize ve en önemlisi 15 yıldır büyük tecrübeler biriktiren teşkilatımıza güveniyoruz. Türkiye’yi hak ettiği gibi yönetecek kuşak TGB’de yetişiyor. TGB her geçen gün Türkiye’nin geleceğinin daha fazla teminat altına alıyor.
TGB doğru eylem tarzı, doğru siyasi duruşuyla, Türkiye yönelik tehditlere karşı tereddütsüz müdahaleye devam edecektir. Bugün namlusunu Türkiye çeviren, düşmana susup terör örgütlerini destekleyenlerle iş birliği yapan, Türkiye’mizin kuyusunu kazan ve vatan bütünlüğümüzü tehdit edenler var. Onları uyarıyoruz, siz kaybettiniz, siz yeni bir yenilgiye doğru gidiyorsunuz. Sizler vatanımızı işgale kalktınız, sizleri denize dökmekle övünüyoruz. Sizler Türkiye’yi bölme planları yapıp ülkemizi ve komşularımızı kana bulamaya kalktınız başınıza çuvallar geçirdik. Geçirdiğimiz çuvallarla övünüyoruz. Yarın, Mavi Vatan’ın sularına dökmekle ve Asya’nın bereketli topraklarına gömmekle yine övüneceğiz. Türk gençliği görev başında!

TGB Genel Sekreteri
Barış Demiralay

Tarih:
Diğer Haberler