BAVULLAR DOLUSU TECRÜBEYLE DÖNECEĞİZ

TGB Geleneksel Yaz Kampları başlıyor. Kamplarda; takım çalışmaları, spor, fikir tartışması gibi konularda etkinlikler yapılacak.

BAVULLAR DOLUSU TECRÜBEYLE DÖNECEĞİZ

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Geleneksel Yaz Kampları başlıyor. Türkiye’nin 81 ili başta olmak üzere KKTC, Çin ve Avrupa’dan kampa katılacak vatansever ve Atatürkçü gençler, 8-14 Temmuz’da İzmir Dikili’de, 3-9 Ağustos’ta Antalya Manavgat’ta, 18-26 Ağustos’ta Çanakkale'de Üretim Kampı’nda buluşuyor.

TGB’li gençler yaz kamplarında sabah sporuyla güne zinde başlayacak. Gençler, kendi hazırladıkları kahvaltı sofralarında buluşacak. Takım çalışmalarıyla paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularını pekiştirecek. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri tartışarak sorunlara çözüm önerileri geliştirecek. Atölye faaliyetleriyle yeteneklerini keşfedecek. Basketboldan voleybola, futboldan satranca çeşitli spor turnuvalarının olacağı bu kampta rekabetin yanında her maçın kazananı ‘dostluk’ olacak. Kamp sonrası üniversitelerde ve liselerde vatanseverlik rüzgarını daha da fazla estirecek.

 

PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA BU KAMPLARDA
İzmir Dikili’de yapılacak kampın hazırlıkları aralıksız devam ediyor. TGB’li gençler kampın tüm masraflarını imece usulüyle çözüyor. TGB’liler harçlıklarını biriktiriyor, İzmirliler TGB’li gençlere destek oluyor. TGB Yaz Kampları işte bu imeceyle yapılıyor.
Hazırlıkları Aydınlık’a anlatan TGB İzmir İl Başkanı Aylin Kum, şöyle dedi:
“Her yaz düzenlediğimiz yaz kamplarımızda yazarak, çizerek ve üreterek yeni döneme hazırlık yapıyoruz. Bütün bir dönem boyunca yürüttüğümüz kampanyaları değerlendirip önümüze yeni hedefler koyuyoruz. Paylaşmayı, dayanışmayı yaşatıyoruz. Bizler için çok eğitici ve öğretici olan yaz kamplarımızı vatansever İzmirlilerin destekleri ile örüyoruz. Açtığımız kamp masaları ile İzmir'deki onlarca genç arkadaşımızla iletişime geçip kampımıza davet ediyoruz. Sokakları, caddeleri afişlerimizle donatıyoruz. Gencinden, yaşlısına herkes kamplarımıza ilgi gösteriyor. Hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversite ve lise öğrencilerini, sıra arkadaşlarımızı TGB Geleneksel Yaz Kampına davet ediyoruz. Paylaşmayı, dayanışmayı tattığımız, yeni döneme girerken sorumluluklarımızı tartıştığımız yaz kamplarına bütün genç arkadaşlarımızı davet ediyoruz.”

SORUNLARI BİRLİKTE AŞMAYI ÖĞRENİYORUZ
Antalya’daki kampın hazırlıkları da aralıksız devam ediyor. Hazırlıkları yürüten ekibin liderlerinden TGB Antalya İl Başkan Yardımcısı Ayşenur Şahin, şöyle konuştu:
“TGB Geleneksel Yaz Kampları, benin biz olduğu yerdir. Kimse tek başına çalışmaz. Ortak bir yaşam paylaşarak kolektif yaşamayı, her işin ucundan birlikte tutmayı, tüm sorunları birlikte aşmayı TGB kamplarında öğreniyoruz. Kamplardaki atölyeler sayesinde yeteneklerimizi keşfederken diğer yandan da bilgiyi paylaşarak çoğaltıyoruz. Yaratıcılığımızı, birikimimizi, dostluğumuzu arttırarak üniversitelerimize bir bavul tecrübeyle geri döneceğiz. Atatürkçü gençliğin örgütlü gücü TGB'yi ve TLB'yi büyütmek, vatanseverliğin bayrağını Türkiye'nin bütün üniversitelerinde ve liselerinde daha da yukarıya taşımak için yaz kamplarında buluşuyoruz. Antalya’daki, Edirne’deki, Hakkari’deki Türkiye’nin dört bir yanındaki, ayrıca gurbette vatan hasreti çeken genç arkadaşlarımı kamplarımıza davet ediyorum.”

ÇANAKKALE’DE TOPRAKLA BULUŞACAKLAR
TGB’li gençler yaz kamplarının yanı sıra doğayla ve toprakla buluşacağı bir de Üretim Kampı yapacak. 18-26 Ağustos tarihlerinde Çanakkale’de yapılacak kampta gençler, sabah uyandıklarında kümesten yumurtaları toplayacak. Bahçede ürettikleri taze sebzelerle kahvaltı hazırlayacak. Tarlaları ekip biçecek. Zeki ve çalışkan Türk köylüsünün eşsiz kültürü Çanakkale Üretim Kampı’nda gençlerin enerjisi ile birleşecek. TGB’liler bu kampta üretmenin mutluluğunu yaşayacaklar.

TLB KAMPLARI 27 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR
Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Geleneksel Yaz Kampları 27 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde Muğla Milas’ta yapılacak. Yoğun bir okul ve sınav döneminin ardından liseli gençler, TLB Geleneksel Yaz Kamplarında hem dinleniyor hem eğleniyor hem de öğreniyor. 27 Temmuz 2021 tarihinde Muğla Milas’ta başlayacak olan TLB Geleneksel Yaz Kamplarında da atölye faaliyetleri, turnuvalar ve takım çalışmaları olacak. TLB Genel Başkanı Furkan Kaplan ise liselileri kampa davet ederek, “Yaz kamplarımızda, kurmak istediğimiz dünyayı 5 günlüğüne deneyimliyoruz. “Yarin yanağından gayrı her şeyde ve her yerde hep beraber…” Gençlik bu kamplarda, Atatürk, vatan, millet ve insan sevgisiyle “somut” olarak buluşuyor.

DÜŞENİN DOSTU YOKSA KAYBEDİYOR
Sistem, arkadaşlarımızın omuzlarına basarak köşe dönmeciliği öğretirken yaz kamplarımızda “geride arkadaş bırakmayarak” yarışmalar düzenliyoruz. Bu kampta düşenin dostu olmayan kaybediyor. Yatağını annesi toplayan, okul işlerini babası gören arkadaşlarımız bu kampta patates soyuyor, bulaşık yıkıyor, lavaboları temizliyor, kamp alanının güvenliği için gece nöbeti tutuyor. Yanlışa gözlerimizi kapatıp geçmek yerine müdahale ettiğimiz bir kamp kültürü hakim. Yunus Emre’nin dediği gibi “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz”. Erdemlerin damıtıldığı bu dörtlük kampımıza en güzel çağrıdır. Tüm arkadaşlarımızı kampımıza bekliyoruz” dedi.

TGB Geleneksel Yaz Kamplarının en merak edilen kısmı ise her sene atölye faaliyetleri oluyor. Gazetecilikten grafik tasarıma, halk oyunlarından müziğe, tiyatrodan halk ezgilerine, fotoğrafçılıktan yaratıcı dramaya kadar gençler ilgi alanlarıyla bu atölyelerde buluşuyor ve yeteneklerini keşfediyorlar. Atölyeler, kendi alanında uzman eğitmenlerin liderliğinde yapılıyor.
Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, Gazetecilik Atölyesi'nde gençlerle buluşacak. TGB’nin 3. Dönem Genel Başkanı olan Yücel, gazetecilik atölyesinde neler yapılacağını anlattı. Yücel, “Gazetecilik tarihi, Türkiye'de, 150 yıldır ülkemizin bağımsızlığını, birliğini, millet bilincini ve egemenliğini, kamu kaynaklarını ve emekçi haklarını savunma mücadelesiyle birleşerek ilerlemiştir. Dolayısıyla tarafsız gazetecilik yoktur. Meslek taraf olmayı zorunlu kılar. En önemli ilkemiz de şudur: Hakikate sadakat esastır. Perde arkasına odaklanabilenler, olayların iç dinamiklerini tahlil edebilenler, süreç analizi yapabilenler haberde önden gider. Bu yüzden gazeteler dünü Aydınlık yarını yazar diyoruz” dedi.

ATÖLYELERDE YETENEKLER KEŞFEDİLİYOR
2019 Yaz Kamplarındaki Seramik Atölyesinde de TGB’li gençlerle birlikte olan Menzure Biçinciler bu yıl da atölyenin başında olacak. Biçinciler, “2019 kampında açık hava atölyesinde seramik hamurundan el ile şekillendirilen işler yaptık. Farklı şehirlerden gelen kıymetli gençlerimiz bu çalışmalarda seramik hamuruna şekil vermenin onlara keyif verdiğini gözlemledim. Kampın bitimindeki veda gecesinde kamp boyunca yaptığımız ürünleri sergilediğimizde çok ilgi çekti. Bu yıl seramik atölyesine katılacak değerli gençlerimizle geçireceğimiz zamanı heyecanla bekliyorum” dedi.

‘TGB YAZ KAMPLARI TÜRKİYE’DE BİR MARKA’
TGB kamplarında ilk defa yapılacak olan Televizyonculuk Atölyesi’nde ise TGB’li gençlere ulusal.com.tr Haber Müdürü Kıvanç Özdal eğitmenlik yapacak. Özdal, “TGB Geleneksel Yaz Kampı başlıyor. Ulusal Kanal olarak biz de Türkiye Gençlik Birliği'nin düzenlediği bu kampta yerimizi alıyoruz. Türkiye'nin vatansever gençleriyle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz. TGB yaz kampları atölye çalışmalarıyla her yıl dolu dolu geçiyor. Bu yılki atölye çalışmalarından biri de televizyonculuk. Yeni medya ile birlikte kullanıldığında televizyon halen en önemli propaganda araçlarının başında geliyor. Televizyonu kullanarak daha etkili bir kamu iletişimi nasıl sağlanabilir? Televizyon platformunun devrimcilere sunduğu olanaklar nelerdir? Hepsini TGB yaz kampında etraflıca ele alacağız. Hem yöntemleri tartışacağız hem de yeni yolları masaya yatıracağız. Vatansever gençleri TGB Geleneksel Yaz Kampına bekliyoruz” dedi.
Müzik Atölyesi’nde gençlere eğitim verecek olan Müzisyen Ali Ulusoy, “10 yıl önce tanıştığım TGB’nin yaz kampları, Türkiye’de bir marka oldu. Dolu dolu geçen bu kampları her gencin deneyimlemesini isterim. Kamp boyunca yapacağımız müzik atölyesi kapsamında, koro müziğine eğileceğiz. Bu atölyede katılımcılar dünyanın en yeni tekniklerini öğrenecekler. Koro şefinin gösterdiği el işaretleriyle birlikte müziğin dinamiklerini, özelliklerini keşfedecekler. Koroyla doğaçlama müzik de yapacağız, çeşitli eserler ve şarkılar da söyleyeceğiz. Eğlenerek öğreten bu programın sonunda bir konser vereceğiz. Konserin bir bölümünde, kampın bütün katılımcıları da sesleriyle eşlik edebilecek. Müzik atölyesi, bütün kampın sesini birleştirecek. TGB yaz kamplarında görüşmek üzere” diyerek kampa katılacak gençleri atölyesine davet etti.

Katılmak için:
0531 798 92 56

Tarih:
Diğer Haberler