Bayram Harçlıkları Bina Kampanyasına

Görev Vakfı’nın tarihi bina için başlattığı kampanyaya bayram harçlıklarını bağışlayan TGB ve TLB üyeleri, “Feda etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Bayram Harçlıkları Bina Kampanyasına

İletişim Gönüllüleri ve Görevlileri (Görev) Vakfı’nın İstanbul Beyoğlu’ndaki tarihi bina için başlattığı kampanyaya üniversite öğrencileri bayram harçlıklarını bağışladı. Türkiye’nin dört bir yanından gençler, Aydınlık ve Ulusal Kanal’ı zirveye taşımak için başlatılan kampanya için gençliği göreve çağırdı.

Görev Vakfı Başkanı Erkan Önsel, önceki günkü açıklamasında kampanyanın ilk aşamasında 17 milyon liranın toplandığını, mayıs sonuna kadar ise 30 milyonu geçmeyi hedeflediklerini açıklamıştı. Önsel’in emeklilerin bayram ikramiyelerini kampanya için bağışladıklarını açıklamasının ardından bir fedakarlık örneği de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi gençlerden geldi.

Bayram harçlıklarını bağışlayan gençler, kampanya dolayısıyla duydukları heyecanı Aydınlık’a anlattı.

‘FEDA ETMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ’

Selçuk Üniversitesi öğrencisi Zeynep Koyuncu: Deva Çıkmazı'ndaki tarihi bina milletimize pusula olacak bir yoldur. Tarihi Bina için bizler burslarımızı, kredilerimizi bağışlıyoruz, bayram harçlıklarımızı veriyoruz. Harcamalarımızı kendimize değil milletimize yapıyoruz, feda etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tam Bağımsız Türkiye'yi kurabilmek için tüm emeğimizi mücadelemize ve milletimize veriyoruz. Bugün üreticilerin sesini duyuran ve sırtını milletimize yaslayan Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal'ı zirveye taşımak için Türk gençliğini göreve çağırıyoruz.

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Emek Karabulut: 150 yıllık devrimci mücadelenin merkezi olan bu bina Türk devrim hareketinin sesinin daha gür duyulacağı tarihi bir yapıdır. İki öküzünden birini milli mücadeleye bağışlayan çiftçilerimiz gibi, nişan yüzüklerini bağışlayanlar gibi, bizler de bayram harçlıklarımızı bina kampanyasına bağışladık. Kampanyaya destek olurken, alın teri ve emeği; devrimci fedakarlık kültürümüzü yaşatıyoruz.

‘TÜRK DEVRİM MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ’

Anadolu Üniversitesi öğrencisi Enes Demirkart: Türk Devriminin ilk tohumlarının atıldığı yerlerden olan Deva Çıkmazı'ndaki tarihi bina, Türkiye'nin içinde bulunduğu devrim sürecinin İstanbul'daki karargahıdır. Bu karargahın öneminin içindeki insanlardan ve tarihinden geldiğini biliyoruz. Bir çiftçinin hasadını kaldırmaya giderken yaşadığı mutlulukla, şevkle; Türk devriminin kurucusu Mustafa Kemallerin, Talat Paşaların ve daha nicelerin sahip olduğu kararlılıkla tarihi bina kampanyasına destek oluyoruz. Aydınlık ve Ulusal Kanal'ı zirveye taşımak için bayram harçlıklarımızı veriyoruz.

Van Bostaniçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Türkan Durak: Deva Çıkmazı’nda bulunan binayı alarak, Türk Devrim mirasına sahip çıkmış oluyoruz. Bu binayı alırken yüzümüz gülüyor, elimizde olandan fazlasını feda ediyoruz. Ben de bu kampanyaya bayram harçlığımdan artırdığım parayla destek oluyorum. Aydınlık Gazetesi’ne ve Ulusal Kanal’a feda, milletimize hayırlı olsun.

İstanbul Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Berrak Bahçelioğlu: Türk gençliğinin fedakarlık örneği olan Tarihi Bina Kampanyası’nı başarıya ulaştıracağımızı biliyoruz.. Deva Çıkmazı'ndaki tarihi binamız için liseli, üniversiteli her yaştan genç, harçlıklarımız, burslarımız ile seferber olduk. Her zaman yanımızda olan Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'ni içinde barındıran binamız, Türkiye’nin önümüzdeki dönem emperyalizme karşı vereceği mücadelede bir karargah görevi görecektir.

Tarih:
Diğer Haberler