TGB'den 5 Yaz Kampı: Öğrenecekler, Üretecekler, Eğlenecekler

TGB ve TLB, 81 ilden gelecek gençlerle, forumlarda öğrenecek, atölyelerde üretecek, çeşitli spor turnuvalarıyla eğlenecek.

TGB'den 5 Yaz Kampı: Öğrenecekler, Üretecekler, Eğlenecekler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Geleneksel Yaz Kamplarını duyurdu. TGB’liler bu yaz, unutulmaz anıların biriktirildiği, eğlencenin ve dostluğun tadına doyasıya varıldığı TLB kampının ardından 3 kamp daha düzenleyecek. Muğla/Fethiye, Van Gölü ve İzmir/Seferihisar’da düzenlenecek kamplar için Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalar başladı.

Bütün yıl üniversitelerde vatanseverlik ve Atatürkçülük rüzgarı estiren TGB üyeleri, yaz kamplarında hem senenin yorgunluğunu atacak hem de gelecek dönem için hazırlık yapacak. Türkiye’nin 81 ilinden gelecek gençler, forumlarda öğrenecek, atölyelerde üretecek, çeşitli spor turnuvalarıyla eğlenecek.

‘HER İŞİMİZİ BİRLİKTE YAPACAĞIZ’

Türkiye Gençlik Birliği dolu dolu bir yaz geçirecek. Yaz dönemini, Türkiye Liseliler Birliği’nin 20-26 Haziran’da Edremit'te yaptığı kampla açıldı. Türkiye Liseliler Birliği’nin gerçekleştirdiği kamp için Edremit'te çalışmaların başında bulunan TLB Genel Sekreteri Ata Pelvanoğlu liselilere şöyle seslendi:

“Düşenin dostu olduğumuz, geride arkadaş bırakmadığımız, biz olduğumuz kamplarımız başlıyor. Kamplarımızda her işi beraber yapacağız. Beraber domates keseceğiz, temizliğimizi yapacağız. Eğlenirken de çalışırken de birlikte olacağız. Birbirimizin hatalarından beslenmiyoruz, birbirimizin hatalarını düzeltiyoruz. Yanlışa karşı birlikte mücadele ediyoruz. Farklı şehirlerden gelen arkadaşlarımızla tanıştıkça her şehirde bir evimiz daha oluyor. Kampımızda ne olursa olsun hep dostluk kazanıyor. Ulu önderimiz Atatürk'ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü somutlaştırıyoruz. Ülkemizin geleceğini ellerimizle inşa edeceğiz sloganını şiar edinen Türkiye Liseliler Birliği'nin geleneksel yaz kampı bu sene 20-26 Haziran’da Balıkesir/Edremit'te gerçekleşti.”

PKK EZİLDİ GENÇLER NEFES ALDI

Türkiye Gençlik Birliği’nin bir diğer kampı ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden üniversite ve liseli gençlerin katılımıyla Van’da gerçekleşecek. Van Gölü'nün kıyısında bulunan Gevaş'ta yapılacak kampın hazırlıkları için bölgeye giden TGB Genel Sekreteri Berke Mustafa Berkil, kamplar hakkında şunları anlattı:

“Güneydoğu'da PKK'nın ezilmesi ve nefes alamayacak hale gelmesiyle bölgedeki gençler için fırsatlarla dolu bir dönem başladı. Bölgede artık gençler nefes alıyor, Türkiye için üretmek, çalışmak istiyor.

“Bu fırsat döneminde Türkiye Gençlik Birliği olarak biz de çok özel bir buluşmanın hazırlıklarına başladık. Üniversitede ve lisede okuyan arkadaşlarımızın yeni arkadaşlıklar kazanacağı, eğleneceği, öğreneceği ekip oyunlarıyla, turnuvalarla, atölyelerle ve gezilerle dolu kampımızı çok özel bir yerde yapacağız.

“Van Gölü'nün kıyısında bulunan, Van'ın Gevaş ilçesinde gerçekleştireceğimiz kampımızın hazırlıklarına başladık. Kampımızı yapacağımız alan saklı bir cennet gibi. Mardin, Diyarbakır, Şırnak ve Van'daki arkadaşlarımız kamp alanımızı görünce daha da heyecanlandılar ve daha fazla genci katmak için kolları sıvadılar.

“Yaz kamplarımızın Van ayağıyla arkadaşlarımıza, eğlenebileceği, öğrenebileceği her şeyi paylaşarak yapmayı keşfedebileceği bir alternatif göstereceğiz. Türkiyemizin en güzel şehirlerinden Van'ı ve içerisinde barındırdığı doğal güzelliklerini de Türkiyemize tanıtmış olacağız.”

YARINLAR TGB KAMPLARINDA BULUŞACAK

TGB İzmir İl Başkanı İkra Göksu Nacar da TGB'nin 2006 yılından beri düzenlediği ve her yıl binlerce gencin katıldığı kamplara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“TGB kamplarına katılan her arkadaşımız Aydınlık Türkiye mücadelesi içinde kendini keşfediyor, yetenekleriyle tanışıyor, varlığını Türk varlığına armağan ediyor. Büyük Türk Şairi Nazım Hikmet 1950’de yazdığı bir şiirde gençliği ‘ilerinin yenilmez bayrağı’, ‘karanlığın gerinin düşmanı’, ‘su katılmamış yurtseverler’ betimlemeleriyle ifade eder. İşte o gençlik Türkiye'nin dört bir yanından TGB kamplarında buluşuyor. Bu kamplarda Üreten Türkiye’yi yaratma iradeleri perçinleniyor. Birlikte üretiyor, birlikte öğreniyor, birlikte eğleniyor. Bu büyük kamplardan birine ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz.”

TGB kamplarına ilk defa geçtiğimiz yıl katılan ODTÜ öğrencisi Taha Küçükuygun da tüm gençleri kamplara katılmaya, birlikte eğlenmeye ve öğrenmeye davet etti.

“Gerçek dostluğun ve arkadaşlığın keşfedildiği TGB Yaz Kamplarına ilk defa geçtiğimiz sene katıldım. Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerden katılan yüzlerce öğrenciyle bir araya geldim ve yep yeni dostluklar edindim. Her işin ortak yapıldığı, her yemeğin paylaşılarak yendiği bu kamplarda bir şeylere omuz vermenin, sorumluluk almanın en güzel halini tadıyor insan. Bu mutluluk en çok kamplarda kurulan ekiplerin arasındaki çekişmelerde yaşanıyor. Oyunların yanında düzenlenen seramik, tiyatro, fotoğrafçılık ve gazetecilik gibi atölyeler sayesinde kendimi ve yeteneklerini keşfetme fırsatı buldum. Her atölyeye katılan değerli hocalarımızın sohbetleri ve arkadaşlarımızla hazırladığımız projeler hepimiz hayatında çok güzel anılar olarak kaldı. Türkiye’nin dört bir yanındaki gençleri TGB Yaz Kamplarına katılmaya, birlikte eğlenerek öğrenmeye, çok özel anılar ve dostluklar biriktirmeye davet ediyorum!”

Tarih:
Diğer Haberler