TGB: Önümüzdeki sorun genç ve diplomalı işsizler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin, asgari ücret tartışmalarının rakamlara sıkıştırılmasını eleştirdi.

TGB: Önümüzdeki sorun genç ve diplomalı işsizler

Çetin, “İşsiz gezen milyonlarca gence nasıl iş bulunacak?” diye sordu. 

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin, asgari ücret konusundaki tartışmaların "rakamlara sıkıştırılmasını" eleştirdi. TGB Genel Başkanı Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Asgari ücret zammında üzeri kapatılan gerçekleri konuşalım." dedi. Çetin, genç işsizliğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak açıkladı. Asgari ücreti değerlendirme tartışmaları sürerken TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ise "Sokaklarda işsiz gezen milyonlarca gence nasıl iş bulunacak?” diye sordu ve ekledi:

 

İŞ SAHASI AÇILMALI
“Eğitimini aldığı mesleği yapamayan gençlere çaremiz asgari ücret mi? İş güvencesi kazanmadan, sigortasız çalışan meslek liseliler bu ücretten ne alacak? Belirlenen ücret kısa süre sonra yaşanacak bir dolar artışında erimeye terk edilecek mi? Üretimimiz dışa bağımlıyken enflasyon canavarını asgari ücreti boğmamaya ikna edebilecek miyiz?” Çetin, TGB’nin çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı: “Her yıl katlanarak artan genç ve diplomalı işsizler ordusuna iş sahası açmadan, bütün kaynakları üretim ve istihdam için kullanmadan, ekonomimizi sıcak para operasyonlarının insafından kurtarmadan tartışılan rakamların gerçekliği yoktur.”

Tarih:
Diğer Haberler