TGB, Uluslararası Gençlik Forumu’nda: Emperyalizme Karşı Savaş, Barış İçindir

Kırk ülkeden gençlik örgütlerinin katılımıyla 27-29 Mayıs’ta Fas’ın Tanca şehrinde düzenlenen Uluslararası Gençlik Forumu başladı.

TGB, Uluslararası Gençlik Forumu’nda: Emperyalizme Karşı Savaş, Barış İçindir

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Dilek Çınar, forumun ilk oturumunda konuşmasını yaptı. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, konuşmasına yeni bir dünyanın doğuşunu müjdeleyerek başladı.

‘DEVRİMLER YA SAVAŞI ÖNLER YA SAVAŞA YOL AÇAR’
“Biz dünyayı değiştirmek için aynı yolda yürüyenleriz. Biz kendini kapitalizmin ve emperyalizmin çürümüş düzenine son vermeye adayanlarız.” diyen Çınar, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz Şirin Ebu Akile gibi zalimin mazluma sıktığı kurşuna göğsümüzü siper edenleriz. Biz devrimlerin ateşleyici gücü olan kadınlarız ve gençleriz. Savaşı başlatan emperyalistlere devrimle yanıt vereceğiz. Çünkü ya devrim savaşı önler ya savaş devrime yol açar!”

‘EMPERYALİZME KARŞI HAKLI SAVAŞLARIN YANINDAYIZ’
Tarihte haksız savaşlar ve haklı savaşlar olduğunu hatırlatan Dilek Çınar, “19. yüzyılın başından beri emperyalizm çağında yaşıyoruz. Çağımızda haklı ve haksız savaşı ayıran emperyalizme tavırdır. Emperyalist devletlere karşı mazlumlar dünyasında yer alan devletlerin ve milletlerin savaşları haklıdır.” ifadelerini kullandı.

Çınar, Filistin’in Siyonizme karşı mücadelesinin haklı savaşa örnek olduğunu vurguladı:

“Filistin davası haklı bir davadır, haklı savaştır. Filistin davası, Türkiye davasıdır! Savaşın sonunda zafer görünmektedir! Filistin’in bağımsızlık mücadelesi hiçbir dönemde yalnızca Filistin’in ve Filistinlilerin mücadelesi olmadı. Çünkü Filistin’in İsrail tarafından işgali bölgemize, topraklarımıza ABD kalesi kurulması demekti. İsrail, ABD emperyalizminin bölgedeki merkez üssüdür. ABD’nin petrol bekçisi, aynı zamanda Batı Asya’yı, tüm Orta Doğu’yu ve hatta Afrika’yı sömürgeleştirmenin ileri karakoludur. Emperyalizmin bölgeye terör ihraç ettiği esas odak İsrail’dir.”

ÜÇÜNCÜ İSRAİL PLANI: DOĞU AKDENİZ
Başkan Dilek Çınar, ABD’nin üçüncü İsrail planını Doğu Akdeniz’de hayata geçirmeye çalıştığını ve bunun yalnızca bölge ülkelerini değil, tüm mazlum milletleri tehdit ettiğini belirtti:

“İsrail, ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’yle Doğu Akdeniz’in ekonomik kaynaklarını paylaşmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ini yok etmek istemektedir. Tevrat’tan ve Yunan Mitolojisinden alınan Noble Dina ve Nemesis gibi intikam temalı isimlerle yapılan tatbikatlar, İsrail’in Doğu Akdeniz’deki saldırgan amaçlarını ortaya sermektedir. Doğu Akdeniz’den Suriye’nin kuzeyine kadar bölgeye yönelen tüm tehditlerin, topraklarımıza, menfaatlerimize dikilen gözlerin arkasında ABD ve İsrail vardır. Güney Kıbrıs’ta bir Üçüncü İsrail’in kurulmak istenmesi, sadece Akdeniz’e kıyıdaş olan bölge ülkeleri için değil tüm mazlum milletler için tehdittir.”Başkan Çınar, ABD’nin üçüncü İsrail’i kurmak için terörr örgütlerini kullandığına dikkat çekti:

“Emperyalizm, PKK-YPG, PYD, DEAŞ, FETÖ gibi ürettikleri piyonları eliyle, Yunanistan gibi kendisine teslim olan ülkeleri kullanarak ve bölge ülkelerini birbirine karşı kışkırtarak birinci İsrail’i yaşatmak, ikinci ve üçüncü İsrail’i kurmaya çalışmaktadır.”

‘BARIŞ, DEVRİMLE SAĞLANIR’

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, barışın sağlanmasının, devrim koşullarına bağlı olduğunu kaydederek, milli kurtuluş savaşlarının kalıcı barış getirdiğini belirtti:

“Emperyalizme ve siyonizme karşı savaş, barış içindir! Barışın sağlanmasının yegane koşulu savaşın devrimle sonuçlanmasını sağlamaktır. Birinci Dünya Savaşı’nda emperyalistlerin başlattığı savaş devrimlere yol açtı. Dünya tarihinde yeni bir dönem açıldı. Kurtuluş Savaşları, Milli Demokratik Devrimler çağı başladı. Bugün kalıcı barışın sağlanması için Milli Demokratik Devrimleri sürdürmek zorundayız. Biz, Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönmek bilmeyiz, yürürüz.”

GENÇLERE GÖREV DÜŞÜYOR
Gençlerin ülkelerinin birliği yaratmada öncülük edeceğini belirten Dilek Çınar, düşmanın ortak olduğunu söyledi ve emperyalizme karşı birlik çağrısında bulundu:

“Barışı yaratmak için savaşıyoruz! Burada 40 ülkenin gençleri, devrimcileri olarak ayrı ayrı savaşlar yürütüyoruz. Ancak düşman aynı düşmandır! Bu savaşların tamamen bitmesi ve kalıcı bir barışın sağlanması için bir yumruk gibi birlik olmalıyız. Bizi birleştiren, bizi aynı yolda yürüten özlemini kurduğumuz sınıfsız ve sömürüsüz dünyadır. Sınıfsız, imtiyazsız, kaynaşmış bir toplumu ellerimizle kuracağız. Ülkelerimizin birliği için biz gençler en önde görev alacağız. İlk ve büyük adımı atacağız.ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin bölgemizde kirli, kanlı ve zalim hedefleri varsa, mazlum milletlerin de direnen devletleri, Mustafa Kemal Atatürk gibi ‘ya istiklal ya ölüm’ diyen halkları ve gençliği var.”

‘AYDINLIK YARINLARI KURACAĞIZ’
TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, emperyalist zulmün milletlerin birliğiyle sona ereceğini ve ABD için yenilginin kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Büyük Türk halk şairimiz Yunus Emre’nin deyişiyle ‘Zulüm ile abad olanın akıbeti berbad olur.’ Dünyanın tüm mazlum milletlerine kan kusturarak zenginleşen ve dünyanın en büyük gücü olan ABD emperyalizmi bugün ‘berbad’ olmaktadır. Zalimleri berbad eden mazlumların birliğidir. Gün, birlik olma günüdür. Gün, emperyalizm destekli teröre karşı mücadele günüdür. Şimdi hep birlikte intifada zamanıdır.Yeni bir dünya kuruluyor demiştik. İnsancıllığın hüküm sürdüğü, savaşların son bulduğu bir dünyayı kuruyoruz. Paylaşarak büyüyeceğimiz, milli kültürlerimizle gelişeceğimiz bir dünya kuruyoruz. İnsanların başı dik ve onurlu bir yaşam süreceği aydınlık yarınları kuruyoruz. Müjdeler olsun! Yepyeni bir dünya doğuyor. Bu dünyada mazlumların birliği zalimleri berbad edecek.”

‘DİYARBAKIR ANNELERİ PKK’YA KARŞI 1000 GÜNDÜR NÖBETTE’
Konuşmasının ardından forum katılımcıları tarafından sorulan soruları yanıtlayan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar’ın, sözde Kürt meselesi ve PKK terörüne ilişkin yaptığı konuşması katılımcılar tarafından alkışla karşılandı:“Ben Türkiye’nin Mardin şehrinden bir Kürt kızıyım. PKK, bir terör örgütüdür ve bu tartışmaya açık bir konu değildir. Bunu, burada tartışmaya açmayız ve açtırmayız. O yüzden çok net ifade edelim; 40 bin insanımızın ölümüne neden olan, halkımızı şehit eden PKK, küçücük çocukları dağa kaçırmaktadır. O dağa kaçırılan çocukların anneleri, bugün PKK’nın siyasi kolu olan HDP’nin, Diyarbakır şehrindeki binasının önünde 1000 gündür nöbet tutuyor. Kürt anneleri, 1000 gündür PKK’ya karşı mücadele yürütüyor ve direniş sergiliyor. Kürtlerin gerçek talebini onlar dile getiriyorlar.”Fas Uluslararası Gençlik Forumu, yeni kalkınma fırsatları, sürdürülebilirlik ve gençlik arasında aşırılıkçılık ile mücadele başlıklarıyla devam edecek.

Tarih:
Diğer Haberler