WAYU'dan Tarihin En Büyük Çiftçi Ayaklanmasına İlişkin Konferans

WAYU, tarihin en büyük tarımsal ayaklanması ile ilgili Jawaharlal Nehru Üniversitesi'nden Prof. Sood ve Hindistan Gençlik Birliği ile bir araya geldi.

WAYU'dan Tarihin En Büyük Çiftçi Ayaklanmasına İlişkin Konferans

Yılın ikinci çevrimiçi etkinliğinde WAYU, tarihin en büyük tarımsal ayaklanmasını anlamak ve protesto eden 250 milyon Hintli çiftçiyle dayanışma içinde olmak için Jawaharlal Nehru Üniversitesi'nden Prof. Atul Sood ve Hindistan Gençlik Birliği'nden Navkiran Natt ile bir araya geldi.

Neoliberal tarım yasalarına ve kötü yönetime karşı aylar süren eylemlerini Yeni Delhi'ye taşıyan çiftçiler, yeni tarım yasalarının kazançlarını azaltacağı ve sonunda kendilerini topraksız bırakacağı için yasayı kabul etmiyor. Çiftçiler, sözde tarım reformunun geri çekilmesini ve asgari teşvik fiyatı için yasal bir güvencenin sağlanmasını talep ediyor. Prof. Atul Sood, konuşmasında bu eylemlerin güçlü bir siyasi liderliğe sahip olduğunu ve çiftçilerin taleplerinin mutlaka sonuç alacağını belirtti.

Hindistan Gençlik Birliği'nden Navkiran Natt ise kadın çiftçilerin yasalara karşı bu protestolara katılmalarının ve protestolarda kadınların lider konumlarda yer almasının çok önemli olduğunu, böyle bir katılımın Hindistan'da bir ilk olduğunu ifade etti. Natt ayrıca, protestolara katılanların önemli bir kısmını ülkedeki azınlıkların oluşturduğuna ve Müslüman nüfusun eylemdeki önemli rolüne de dikkat çekti.

Güzide konuşmacılarımıza ve tüm katılımcılara teşekkürler.

TGB Uluslararası İlişkiler Bürosu

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler