BİZİ BİRLEŞTİREN HİKAYELER : TABİİ

Yabancı platformlarda uyuşturucu içmeyen “ezik”, eşcinsel olmayan “sıradan”, milli değerlerine sahip çıkan “gerici” ilan ediliyor.

BİZİ BİRLEŞTİREN HİKAYELER : TABİİ

YAZAR

TRT’nin uluslararası dijital platformu TABİİ, “Bizi Birleştiren Hikayeler” sloganıyla 7 Mayıs 2023 tarihinde yayın hayatına başladı. Yayın hayatına yeni başlayan TABİİ’yi hepimiz izlemeleyiz, bu yazımızda bunun nedenlerini anlatacağız. Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerinden olan, Atatürk’ün Devletçilik ve Halkçılık ilkesi için TABİİ girişimi çok güzel bir örnek. Devletçilik ve Halkçılık ilkelerimiz devletimizin imkanlarıyla halkımızın yararına lüzumlu ve faydalı hizmetler yapmak, toplumuzun gelişimini ilerletmeyi sağlamak, halkımız üzerinde oluşturulan her türlü hegemonyayı bertaraf etmeyi kapsamaktadır. Bugün hali hazırda Türk televizyonlarındaki yayınların denetlenmesiyle ilgilenen kurumumuz RTÜK de çok önemlidir. Çünkü, bugün yediğimiz ekmekten içtiğimiz suya kadar her şey denetime tabii tutulurken elbette ki toplumlumuzun her kesiminden seyircisi olan ve hem bireylerin kendi gelişimlerini hem de toplumsal gelişimizi etkileyen bu yayınlar da denetimden geçmelidir. Meseleye Devletçilik ilkemizin penceresinden baktığımızda RTÜK gibi bir denetleme mekanizmasının önemi bir kez daha gözler önüne seriliyor.
Günümüzde dizi ve film sektörü hepimizin üstünde ideolojik hegemonya kurmaktadır. Nedir o hegemonya? Uyuşturucu kullanınca havalı görünen karakterlerle toplumumuzda oluşturulan “yanlış” algısının yok edilmeye çalışılması, Batı dizi – film sektörleri tarafından oluşturulan hayali, sahte kahramanlarla milli kahramanlarımızın gölgelenmeye çalışılması ve neredeyse her dizide yer alan eşcinsellikle aile yapımızın altına dinamit döşenme çalışmaları ve daha niceleri. İşte bu hegemonyayı yıkabilmemiz için bir fırsat: TABİİ. Bu platformda bizim toprağımızdan yeşermiş mis gibi Anadolu hikayelerini, milli kahramanlarımızı anlatan Mahsusa dizisini, az imkanlarla kendilerini üretmeye adamış gençlerin hikayesi Gönül Dağı’nı, ABD’de öldürülen iki büyükelçimizi anlatan Biltmore Oteli Cinayeti’ni ve her gördüğümüzde içimizi sıcacık yapan 7 Numara’nın da eski bölümlerine ulaşabilirsiniz. TABİİ’nin bir diğer önemli yanıysa özellikle çocuklara yönelik içeriklerinin tarih ve bilim dolu olması. Ülkemizde bir yanda eşcinsel evlilik yapılan bölümlerin olduğu Calliue çizgi filmi bir yanda da İbn-i Sina’nın anlatıldığı, Hazerfen’in hayatının resimlere döküldüğü çizgi filmler mevcut. Böylece daha ideolojik tabular oluşmamışken, dayatmaya karşı savaş küçük yaşta başlatılmış oluyor. TABİİ tüm bu tabuları, dayatmaları yıkabilmemiz için çok güzel yol.

TABİİ Kİ MÜCADELE

TABİİ’yi destekleyerek nelerle mücadele edeceğimize kısaca bir bakalım:

1.     Disney Artı’da yayınlanan, Disney Out, Andi Mack ve Luka isimli çocuk dizilerindeki eşcinsel karakterle ve cinsel sahnelerle, eşcinselliğe özendirme kampanyalarıyla,

2.     Netflix’in Cuties dizisindeki pedofiliyi normalleştirme sinsilikleriyle, Designated Survivor’daki Ermeni soykırımı yalanıyla, Another Life dizisindeki FETÖ övücülüğüyle, Kulüp dizisiyle milli kimliğimize yabancılaştırma operasyonlarıyla, Zeytin Ağacı’ndaki bilim düşmanlığıyla, Narcos dizisiyle uyuşturucu ve uyuşturucu baronluğuna özendirilmesiyle, Pepsi – Where is My Jet dizisinde Erzurum ve Kars’ın üzerine Ermenistan yazılmasıyla,

3.     EXXEN’deki Konuşanlar programındaki yozlaşma, küfür normalleştirilmesiyle,

4.     Attan alta yaymaya çalıştıkları cinselliği lise sıralarına hatta çok daha küçük yaşlara indirgeme çabalarıyla,

5.     Aşağılama, bencillik, silahlanma, mafya seviciliğiyle ve neticesinde kültür emperyalizmle mücadele etmiş olacağız.

6.      Son olarak Disney Artı’da yayınlanan Arayış dizisindeki tarikatları masumlaştıran, insan sağlığını hiçe sayan, çarpık ve çok eşliliği normalleştiren, toplumsal hayattan kaçmayı çözüm olarak sunan içeriklere karşı mücadele edeceğiz.

Yine dizide karşımıza çıkan ve son zamanlarda psiko-terapi, sorunun köküne inme,   problemlerimiz varsa bunun bizimle ilgili olmadığı için katılımcılarla tiyatro eşliğinde yeniden yaşayarak aşmak gibi tamamen bilim ve akıl dışı akımlar moda olmaya başladı. Arayış dizisi de hem bu dizilerin sonucu olarak çıkmış hem de bu insan sağlıyla oynayan akımların özendirilmesine neden olmaktadır. Dizinin ilerleyen sahnelerinde karakterlerden biri uzun zamandır bu adada olduğundan ülke gündeminden uzak, bunun için de çok gururlu. Böylece ülkemiz için kaygılanmamız, vatanseverlik de yerilmiş oluyor. 

BİZİM ARAYIŞIMIZ

Görüyoruz ki önümüzde bu dayatmalarla mücadele etmemiz gereken çetin günler var. TABİİ bu mücadele yollarından sadece bir tanesi. Genç nüfusumuz arasında izlenme sayısı oldukça fazla olan yabancı platformlarda uyuşturucu içmeyen “ezik”, eşcinsel olmayan “sıradan”,  milli değerlerine sahip çıkan “gerici” ilan ediliyor. Türkiye Gençlik Birliği Netflix, Blutv,Puhu Tv, Exxen, Gain, Disney Artı gibi internet platformlarından gelen ideolojik saldırılara karşı kurulduğu günden beri verdiği mücadelelerle, çıkardığı dergilerle, yaptığı basın açıklamalarıyla milli kültürümüzü korumamız ve cumhuriyet değerlerimiz  için her alanda çalışmalar yürütmektedir. Bu yazıyı okuyan arkadaşım, bu verdiğimiz örnekler sadece ilk anda aklımıza gelenler daha nice alanda, farklı farklı biçimlerde kültürel yozlaşmayla karşı karşıya geliyoruz. Bu durumla mücadelenin yegâne adresi Türkiye Gençlik Birliği’dir. TGB, “Benin, Biz Olduğu” yerdir. Bizim olduğumuz yerde de milli değerlerimize kimse göz koyamaz.

Tarih:
Diğer Haberler