Bir Gladyo Tertibi: Başbağlar Katliamı

Bugün 5 Temmuz. Bundan tam 30 yıl önce hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 33 vatandaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Bir Gladyo Tertibi: Başbağlar Katliamı
Yiğit Çınar
Yiğit Çınar
İSTANBUL İL BAşKANı

Bugün 5 Temmuz. Bundan tam 30 yıl önce hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 33 vatandaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz.

Ancak bugünü anarken farkında olmamız gereken mühim bir nokta var: Başbağlar katliamı doğrudan doğruya Amerikan tertibi, Gladyo operasyonudur. 1993 yılına baktığımız zaman birbiri ardına sıralanan operasyonları görüyoruz. Ocak ayında Uğur Mumcu katledildi, Şubat ayında Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in helikopteri düşürülerek öldürüldü, 2 Temmuz'da Sivas'ta 33 aydınımız yakılarak öldürüldü, 5 Temmuz’da da Başbağlar katliamı ve 33 şehit... Bunların her biri Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlık mücadelesine karşı yapılan operasyonlar olduğunu açık açık söylüyoruz. Çünkü hepsi aynı merkezde planlandı yani düğmeye doğrudan ABD tarafından basıldı.

NATO, kendisine bağlı ülkelerin içinde tabiri caizse kendi devletini kuruyor. Buna kimi ülkede Kontrgerilla, kimisinde SüperNato, kimisinde ise Gladyo deniyordu. İşte bu Gladyo yapılanması 1952 yılında NATO’ya girdiğimiz günden itibaren Türkiye’deki faaliyetlerine başladı. 6-7 Eylül olayları ile başlayan sürecin bir aşaması da Başbağlar’da gerçekleşti.

Başbağlar katliamı ile ABD, Türkiye’nin birliğini hedef aldı. 70 sene önce (1993’ten bakınca) bizi topla ve tüfekle bölemeyen emperyalizm bu kez Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımı yaparak bölmeye kalktı. Ancak yazının sonunu beklemeden söyleyelim, hiçbirinde başarılı olamadılar.

Gladyo Hala Güçlü Mü?

ABD emperyalizmi başta Türkiye olmak üzere bütün dünyada hegemonyasını yitirme çağına girdi. Kore, Vietnam, Afganistan, Suriye mağlubiyetlerinden sonra 15-16 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’de de büyük bir darbe yedi. Türkiye kahraman ordusuyla PKK’nın üzerine yürüdü, belini kırdı. Diyarbakır Annelerinin açtığı bayrakla Türk milleti daha da kenetlendi. Mavi Vatan’da verdiğimiz mücadeleyle ‘’Türkiye’yi önce denizden koruruz’’ dedik. Şimdi de önümüzdeki aşamalardan biri, HDP’yi kapatarak PKK’nın siyasi uzantısına son vermek.

Tüm dünyada emperyalizmin beli kırılmışken, Başbağlar Katliamı gibi olaylar çok daha önem kazanmış oluyor. Özellikle biz gençlere düşen görevler geleceği bir güneş gibi aydınlatacaktır. Tarih boyunca her kritik dönemde önemli roller almış gençlik, emperyalizmin bu saldırılarına karşı başta üniversite ve liselerde olmak üzere her yerde göğsünü siper ediyor.

Atatürk’ün programı hala güncel hala geçerli. Türkiye’nin emperyalizme karşı verdiği mücadelede başarılı olmak, tam bağımsızlığı sağlayıp özgür bir millet olmak için Atatürk gibi olma görevi hepimizin omuzlarında.

Yeni Bir Başbağlar Olur Mu?

Bugün Türkiye’de yeni bir Başbağlar yaşanmasının ihtimali yok denecek kadar az. Çünkü Türkiye’nin yüzünü çevirdiği yeni rotada tam bağımsızlık var. Genciyle yaşlısıyla üretmek, el ele, kucak kucağa birlik olmak, bu toprakların birikimine ihtiyacımız var.

Bizler bu topraklarda misafir değil, ev sahibiyiz. Bunun bilincinde olduğumuz her vakit, sırtımızın yere gelmeyeceğini de bilmiş oluyoruz. Erzincanımızın, Kemaliyemizin, Başbağlarımızın adının terörle değil, üretimiyle, birikimiyle, kültürüyle anılacak günleri kurmak için çalışıyoruz.

Ülkemizde Uğur Mumcular, Eşref Bitlisler öldürülmesin, Sivas’ta Türkiye’nin aydın birikimi yanmasın, Başbağlar’ın vatansever köylüleri katledilmesin diye NATO’dan çıkalım. NATO’dan çıkalım ki bir daha Gladyo faaliyetlerini yaşamayalım.

Tüm şehitlerimizi tekrardan saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Tarih:
Diğer Haberler