Beyazıt Karataş: Mehmetçik Afrin operasyonu ile Sykes-Picot’u toprağa gömüyor!

Emperyalistlerin yüz yıl sonra toprak altından çıkarttığı Sykes-Picot'u, Türkiye Afrin operasyonu ile tekrardan gömüyor!

Beyazıt Karataş: Mehmetçik Afrin operasyonu ile Sykes-Picot’u toprağa gömüyor!

tgb.gen.tr olarak başlattığımız "Uzmanların Değerlendirmesiyle Zeytin Dalı Harekatı" yazı dizisi için Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş ile konuştuk.

Sayın Beyazıt Karataş, tgb.gen.tr için Mehmetçiğimizin Afrin'de ABD'nin kara gücüm dediği PKK'ya karşı düzenlediği Zeytin Dalı Harekatını değerlendirdi.

 

"Bundan sonra yalancı Amerika Birleşik Devletleri’nin Menbiç’ten PKK’nın çekilmesi konusundaki yalanlarını, silah vermiyoruz yalanlarını bir kenara bırakıyoruz. Mutlaka ve mutlaka Amerika Birleşik Devletleri’nin terör örgütleriyle beraber varlığı, Menbiç’ten Fırat’ın doğusuna atılacak.

Burseya Dağı tek bir hedef değil. Coğrafyayı kafamızda canlandırdığımızda batıdan doğuya doğru yarım ay şeklinde bir dağ kitlesi var. Bu dağların hepsinin ele geçirilmesi gerekiyor. Onun için silahlı kuvvetler detaylı, güzel yapılmış bir planlama ile hedeflerine doğru ilerliyor ve oraya yerleşiyor. Sonrasında ise Afrin’in ele geçirilmesi... Afrin’deki teröristlerin sokak sokak, mahalle mahalle temizlenmesi çok kolay bir işlem. Silahlı kuvvetler burada El-Bab’ta kazanmış olduğu tecrübeyle çok detaylı bir planlama yapıyor ve dikkatli ilerliyor.

PKK’nın lider kadrosu aslında Afrin’den kaçmış. Bunu çok net söylüyorum. Şu ana kadar ele geçen insanların hiçbirisi lider kadro içerisinden değil. Şimdi Afrin’den kaçmış derken, Afrin merkezine de girildiğinde görülecek ki bunların hepsi kaçmışlar. Nereye kaçacaklar? Önce Menbiç’e veya başka bir bölgeye kaçacaklar. Oradan da daha korunaklı, Amerika’nın kanatları altına kaçacaklar. Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetleri başarılı olacak ve terör koridorunu yüz yıl toprağa gömecek. Bu yüz yıl kelimesi nereden geliyor, niye on bin yıl değil de bin yıl değil de diye soru gelebilir. Nedeni de şu; Sykes-Picot Antlaşması yüz yıl sonra nasıl çıkmışsa, bende Sykes-Picot’u yapıp, Türkiye’nin karşısına çıkartıp; sırlarımızla ilgili, Türkiye’nin güvenliği ile ilgili, parçalanma hedefleriyle ilgili olarak onlara yüz yıl mesajı veriyorum. Sizin yüz yıl sonra toprak altından çıkarttığınız Sykes-Picot’u, Türkiye yüz yıl daha toprağa gömecek şekilde Afrin Harekâtı’nı yapıyor.

Harekat, hedefine ulaştığı zaman biter. Bunun iki hedefi var. Siyasi hedefi ve askeri hedefi. Lojistik açıdan sınırımıza yakın olan bir yerde hava gücü desteğiyle, diğer topçu ve zırhlı birlikler desteğiyle, ikmal yolları desteğiyle, halkın desteğiyle böyle bir harekatın yapılmaması, başarısız olması diye bir şey söz konusu değil. Yüzde yüz başarılı olacağını ben kendi tecrübelerime göre söylüyorum.

Dünyada Türk Silahlı Kuvvetleri kadar sivil zayiatın olmaması için gayret eden başka bir silahlı kuvvetleri olmadığını altını çizerek söylüyorum. Her çıkan emirle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sivil zayiata önem vermesi konusunda genelkurmay ve hükümetin direktifi vardır. Mutlaka ve mutlaka buna dikkat edilir, gerekirse o gün uçaklar bomba atmaz, beklenir, sivil zayiat alınmaması için gayret gösterilir. Ben de Amerika Birleşik Devletleri’ne bir mesaj yolluyorum: Bize akıl veriyorlar. Harekatı bir an önce bitirin sivil zayiat olmasın. En basiti, silahlı insansız hava araçlarıyla binlerce kişiyi Pakistan’da, Afganistan’dan öldürürken kendileri sivil zayiata dikkat ediyorlar mı? Tek bir kelimeleri çıkıyor: “I am sorry” diyorlar, üzgünüz diyorlar, değil mi?"

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler