Dikili’de bir başka heyecan

TGB Genel Yönetim Kurulu üyesi Okan Özkan, TGB Geleneksel Yaz Kamplarını yazdı.

Dikili’de bir başka heyecan

YAZAR

Başarılarıyla ve eksikleriyle 2017-2018 mücadele dönemini kapattık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı Samsun’dan Ankara’ya görkemle kutladığımız, NATO tehditlerine karşı üniversitelerden ‘NATO’ya hayır!’ seslerini yükselttiğimiz, üniversiteleri vatanseverliğin kalesi yapmak için çaba sarfettiğimiz dönem arkamızda kaldı. Emperyalizmin yok etmek istediği mazlum milletlerin mücadele bayrağını İstanbul ve Ankara’dan yükselterek Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği’ne çok sayıda gençlik örgütünü dahil etme şerefine eriştik. 25’inci ölüm yıldönümünde gericiliğe ve bölücülüğe karşı Uğur Mumcu kararlılığında olduğumuzu dosta düşmana ilan ettik. Elde ettiğimiz başarılarla durmak yorulmak bilmeden, yepyeni bir döneme adım atacağız.

Yaz dönemi TGB’liler açısından rehavete kapılıp mücadeleye ara verdiğimiz değil, yeni mücadelelere atılmak için hazırlandığımız kritik süreçlerden biri. Bütün bir dönemin eksiklerini başarılarını tartıp değerlendirdiğimiz TGB kampı, her sene olduğu gibi bu sene de dopdolu. Zihinlerimizi berraklaştırdığımız, vücudumuzu zinde hale getirdiğimiz, üreterek öğrendiğimiz TGB kampını 11-17 Ağustos günlerinde İzmir/Dikili’de yapıyoruz. TGB kampına ilk kez geleceklerin en büyük kaygısı yabancılık çekeceği düşüncesi. Ancak TGB kampları, bunun tam tersinin olacağını bir kültürü yaşatarak gösteriyor. Grup çalışmalarından atölyelere, atölyelerden turnuvalara, kaynaşmanın ve arkadaşlığın temellerini atacağız. Atölyelere katılan arkadaşlarımızla halk oyunlarından en az birini öğrenecek, müzik eğitiminin temelini almış olacak, etkili ve güzel konuşma atölyesiyle hazırlıksız ancak etkili bir konuşmanın nasıl yapılabileceğini öğreneceğiz. ‘Üretim özgürleştirir’ anlayışıyla hazırlanan kamp programı boyunca sistemin eğitim çıkmazına müdahale ediyor, alternatif eğitim sistemimizi koyuyoruz. Köy Enstitüleri’nin aydınlanmacı, öğretici ve tartışmacı tarzını kampımızda yaşatıyoruz. TGB’linin bir günü sabah 07.00’de uyanarak başlar ve en geç gece 01.00’de uykuyla sonlanır. Zaman yönetiminin, düzenin ve disiplinin kamp boyunca kazanılması esastır.

Üniversiteli ve liseli tüm genç arkadaşlarımızı Atatürkçü, vatansever gençliğin sesine nefesini katmaya, kampımıza bekliyoruz.

Okan Özkan

TGB Genel Yönetim Kurulu Üyesi

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler