ABD'nin silahı: Cumhuriyet Düşmanlığı

Atatürk gençliği, ABD güdümündeki gericiliğe ve bölücülüğe karşı verilen mücadelenin en ön saflarındadır!

ABD'nin silahı: Cumhuriyet Düşmanlığı
Tolga Dişçi
Tolga Dişçi
YAZAR

Ülkemiz, büyük bir mücadele döneminin içerisinde. Yıllardır devletin birçok kademesine yerleşmiş olan, Türk milletine ve ordusuna savaş açan, 15 Temmuz’da da niyetini açıkça ortaya koyarak başarısız bir darbe girişiminde bulunan Amerikancı FETÖ’yle mücadele ediyor, onlarla birlikte ülkemizin karşısında konumlanan birçok cemaat ve tarikat, en büyükleri başta olmak üzere, temizleniyor. Görüyoruz ki ABD, Türkiye’ye savaş açmak için yalnızca topunu, tüfeğini, ajanlarını, silahlandırdığı bölücü teröristlerini kullanmıyor; aynı zamanda gericiliği, Cumhuriyet düşmanlığı kullanarak oluşturduğu cemaatler ve tarikatlarla Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline dinamit koymaya çalışıyor. Çünkü Cumhuriyet’in değerlerine saldırmak, Türkiye’ye saldırmaktır, Cumhuriyet’in yetiştirdiği ve millet yaptığı Türk milletine saldırmaktır.

Tam da bu sırada Yeni Akit gazetesi, ABD’nin ve onların maşası FETÖ’nün sevineceği bir haber yapıyor. Atatürk gençliğini hedef alıyor. TGB ve TLB’nin yaz kamplarından bahsedilen haberde “Ahlaksızlığın merkezi haline dönüşmüş olan Batı’ya ayak uydurmak için eğitim sistemimiz içerisine sokulan karma eğitim modelinin zararları birçok araştırmacı tarafından ortaya konuluyor. Ancak Türkiye’deki ulusalcı Batı yanlısı kafa karma eğitimi bir modernleşme göstergesi olarak görmeye devam ediyor.” diyor. Haber şöyle devam ediyor: “… gençler beraber vakit geçiriyor, beraber yemek yiyor, beraber çalışıyor ve aynı yerde yatıp kalkıyorlar.”, “Söz konusu kamp organizatörleri kızlı erkekli gençlerin çadırların kurulması, yemeklerin pişirilmesi, alanın temizliği ve spor gibi birçok sosyal faaliyeti birlikte yapacağını iyi bir şeymiş gibi lanse ediyor.” Haber, karma eğitim modelinin yanlış olduğunun Batılı filozof, bakan, bilim insanı ve dergilere başvurularak kanıtlanmaya çalışılmasıyla devam ediyor. Hatta bir yerde daha da ileriye gidilerek cinsel tacizlerin sebebinin de karma eğitim olduğu iddia ediliyor.

Yeni Akit Ne Yapıyor?

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, başını ezdiği ve ülkemizden birer birer temizlediği terör ve suç örgütlerinin yapamadığı Cumhuriyet düşmanlığını bu haberde Yeni Akit gazetesi yapmaya soyunuyor. Burada da FETÖ’yle ve ABD emperyalizmiyle mücadelenin yıllardır en ön saflarında olan Türkiye Gençlik Birliği’ni ve Türkiye Liseliler Birliği’ni hedef alıyor. Hatırlatmak gerekir ki TGB ve TLB, “Fethullahçı çete dağıtılacak!” sloganlarını FETÖ darbe girişimini yapmadan çok önce, henüz Paralel Devlet Yapılanması ismi dahi kullanılmadan önce atıyorlardı. Bu gençlere FETÖ’nün ülkemiz için büyük bir tehdit olduğu bilgisi havadan gelivermedi, onlara bu farkındalığı kazandıran yıllardır sıkı sıkıya bağlı oldukları Cumhuriyet değerleriydi. Cumhuriyet, ABD emperyalizminin çok sevdiği maşaları olan gericiliğin ve bölücülüğün panzehridir. Cumhuriyet’i ve değerlerini bıraktığınızda ülkemize giren zehre ortak olursunuz.

Cumhuriyet’i ve Bağımsızlığı Kadın Erkek El Ele Kazandık

Birlikte yemek yapmanın, çalışmanın, karma eğitimin yanlışlığına bağlandığı; ortak kamp alanına kurulan çadırların, kötülenircesine “aynı yerde yatıp kalkmak” tabiriyle anlatıldığı haberde eleştiriler birbiriyle bağlantısız olarak yapılsa da net şekilde şuna karşı çıkıldığı anlaşılıyor: “Kadın ve erkeğin birlikte iş yapması, çalışması, vakit geçirmesi” Peki Yeni Akit gazetesi, kadın ve erkeklerin bir yemeği birlikte hazırlıyor olmasından, yerlerdeki çöpleri birlikte topluyor olmasından neden rahatsız oluyor? Bunları yazarken Kurtuluş Savaşımızda cephenin kimi zaman önünde kimi zaman gerisinde birlikte mücadele edenler akıllarına geliyor mu? Türkiye’nin geleceği için köy köy gezip gençlerimizi eğiten kadın ve erkek öğretmenler akıllarına geliyor mu? 15 Temmuz gecesi, kadınların ve erkeklerin yan yana olduğu akıllarına geliyor mu? Yoksa aynı okulda ders veren öğretmenlerin öğrencilerin meselelerini konuşmasından, Amerikancı kalkışmaya karşı kadın ve erkeklerin omuz omuza olmasından, Afrin’de kadın ve erkek subaylarımızın kahramanca yan yana görev yapmasından da rahatsız mı oluyorlar?

Türkiye’nin Temellerine Dinamit Koymak

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır” diyerek anlattığı gibi, Cumhuriyet, Türk kadınını eğitime, bilime, siyasete, askeriyeye ve üretim faaliyetlerine katabildi, çünkü onları o zamana kadar bu işleri yapan erkeklerle yan yana koydu. Kadının ve erkeğin birlikte yan yana verdiği mücadele ile kurulan Cumhuriyet, bunların omuzlarında yine birlikte yükseldi. Şimdi Cumhuriyet’in değerlerine karşı çıkmak tam da o yükselmeye karşı çıkmak oluyor. FETÖ yıllarca Cumhuriyet’in değerlerine ve Atatürkçülere boşuna saldırmadı, şimdi devlete düşmanlıktan tutuklanan tarikatçılar boşuna Atatürk aleyhinde propaganda yapmadı. Başta söylediğimizi burada tekrarlamakta yarar var, Cumhuriyet’e saldırırsanız Türkiye’nin temellerine dinamit koyarsınız, Türk milletini, millet yapan bağları çekiştirirsiniz. Cephede savaşan Mehmetçiğimize, terörü ve suç örgütlerini bir bir açığa çıkaran yargımıza, onlarla mücadele eden polisimize ve üniversitelerde ve liselerde o cemaat ve tarikatların gençliği ele geçirme çabasının karşısında dimdik duran Atatürk gençliğine karşı konumlanırsanız, ABD güdümlü terör ve suç örgütlerinin ekmeğine yağ sürersiniz.

Türkiye’de ABD güdümündeki gericiliğe ve bölücülüğe karşı büyük bir mücadele verilmektedir. Atatürk gençliği de bu mücadelenin en ön saflarındadır! TGB ve TLB’nin yaz kampları gençliğin mücadelesini pekiştirecektir.

Tolga Dişçi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Birim Başkanı

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler