Ekonomik Sorunlara Çözümün Anahtarı: Çalışan Gençlik

Üretim, istihdam, yatırım, tasarruf odaklı bir ekonomik model ile gençliğe kendi alanlarında üretebileceği alan oluşturmak bu meselenin çözüm yoludur.

Ekonomik Sorunlara Çözümün Anahtarı: Çalışan Gençlik
İbrahim Çağrı Yıldız
İbrahim Çağrı Yıldız
YAZAR

Ülkemiz, yaklaşık 40 yıldır içinde bulunduğu sıcak paracı, tüketim ve ithalat odaklı ekonomi modelinin bedelini bu günlerde ödemekte ve gelinen noktada bu sistemin devamının mümkün olmadığı hem devlet yetkililerinin hem de halkın ortak tespiti olmuş durumda. Türk Gençliği ise bu ekonomik bunalımı en derinden hisseden kesimlerden. Yaklaşık 2 yıllık pandemi arasından sonra kampüslerine bu sene kavuşan arkadaşlarımız sene başında çok büyük bir barınma sorunu ile karşı karşıya kaldı. Yurtların ve ev fiyatlarının fahiş artışından tutun; ulaşım ve yemekhane ücretlerinin artmasına kadar birçok problem öğrenci arkadaşlarımızı zorlamakta. Ancak bunların dışında daha büyük bir sorun var. Üniversite okuyan gençlerin büyük çoğunluğu okudukları bölümle ilgili kafalarında büyük bir gelecek kaygısı ile mezun olmakta. Sayısal veriler bizlere ülkemizde her 5 gençten 1’inin işsiz olduğunu söylüyor. Bunun sebebi de ekonomik zorluklardan ayrı tutulamaz.

GENÇLİK ÇALIŞMAK İSTİYOR
Yukarıda bahsettiğimiz sorunların çözümü yine gençlikten geçmektedir. Türk Gençliği ülkesine hizmet etmek istiyor. Üretim, istihdam, yatırım, tasarruf odaklı bir ekonomik model ile gençliğe kendi alanlarında özgürce üretebileceği bir alan oluşturmak bu meselenin tek çözüm yoludur. Ülkemiz ekonomisi nasıl ki emperyalist kuvvetler tarafından saldırı altında ise gençlikte yine aynı merkezden gelen neoliberal dalga tarafından etki altına alınmak isteniyor. Bu saldırılar ancak planlı ve kararlı bir politika ile savuşturulabilir.

ÇÖZÜM İÇİN BULUŞALIM
Türkiye 2014 yılından sonra askeri ve politik olarak çok önemli bir rota değişikliğine gitti. Ülke içinde 40 yıldır en önemli devlet organlarına yerleştirilmiş gladyo aygıtları temizlendi. Emperyalistlerin üzerimize sürdükleri silahlı terör örgütleri hem ülkemiz içinde hem de sınır ötesi operasyonlar ile bitme noktasına getirildi. Önümüzdeki süreç bu zaferleri ekonomik bir zaferle taçlandırmanın zamanıdır. Türkiye’de yabancı para birimlerinin saltanatı çökmektedir. Türk Milleti üretecek, Türk Gençliği çalışacaktır. Ülkemizi kültür-sanat, spor, savunma sanayii ve birçok alanda kendi imkanlarımızla ayağa kaldırmanın zamanı gelmiştir. Önümüzde zorluklar olduğunun farkındayız ancak bu zorlukları aşmanın da reçetesi biziz. Tüm Üniversite Topluluklarını 25 Aralık’ta Ankara’da gerçekleştireceğimiz 'Çalışan Gençlik, Üreten Türkiye Kurultayı'na davet ediyoruz.

İbrahim Çağrı Yıldız
Hacettepe Üniversitesi Ütopya Topluluğu Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler