El Bab'ta Mehmetçik olmak

Türk Askeri ve şehir gerillalarına karşı cesurca mücadele eden Türk Polisi’ne destek olmaya, millet ordu el ele mücadele etmeye devam edeceğiz.

El Bab'ta Mehmetçik olmak

YAZAR

Türkiye’nin yürüttüğü vatan savaşında gelinen son durumda Türk Silahlı Kuvvetleri 24 Ağustos 2016’da Cerablus’tan Fırat Kalkanı Harekatı’nı başlattı. Operasyonun amacı bölgede bulunan terör örgütleri IŞİD ve PKK’yı temizlemek ve Fırat Nehri’nin doğusuna püskürterek güvenli bölge oluşturmak. 2017’ye girdiğimiz bu günlerde harekat El-bab’da devam ediyor. İşte o tarihi operasyonda Mehmetçiğin kahramanlıklarını yazımızda ele alacağız.

El Bab’ın Önemi

Girişte El Bab kentinin öneminden bahsetmek yerinde olacaktır. Türkçe’deki karşılığı “Kapı” olan, Suriye’de Rakka’dan sonra en büyük ikinci kent olan El Bab Kasım 2013’ten beri IŞİD’in işgali altında. Kent, stratejik önemi nedeniyle terör örgütünün kendi varlığı ile özdeşleştirdiği bir bölge. Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre mesafede küçük bir yerleşim yeri olmasına rağmen, hem lojistik hem de psikolojik önemi nedeniyle çatışmaların en yoğun yaşandığı bölge. Hem ÖSO ve YPG, hem Suriye Devleti hem de IŞİD’in kesişim noktası haline gelen El Bab, IŞİD’in kuzeyden silah, malzeme ve militan taşıdığı ana yol.

Türk Askeri ve Türk Polisi Özgüvenlidir

Operasyonun başladığı ilk günlerden itibaren moral ve motivasyonu yüksek olan Mehmetçik, her geçen gün başarılar almaya devam ediyor ve Amerikan Doları ile bölgede faaliyet yürüten terör örgütlerini temizlemekte hız kesmiyor. Girdiği her cephede bugüne kadar başarı kazanmış ve mazlum milletlerin kurtarıcısı olmuş olan, sömürü değil dost eli ve barış götüren, Dünya’da ve bölgemizde kahraman olarak bilinen Türk Askeri, Fırat Kalkanı Harekatı ile bir kez daha Amerikan mermilerine karşı halklara kalkan olmuş, silahını Dünya’ya mafyalığı ilan etmiş Amerika’ya doğrudan çevirmiştir. Bu süreçte IŞİD ve PKK’nın ABD’den fonlandığı gerçeği bir kez daha en çarpıcı şekilde ortaya çıkmış, YPG Tel Abyad’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nden korkup Amerikan Bayrağı’na sarılmıştır. Biji Serok Obama’cılar kaçmaya devam ederken kahraman Mehmetçik ve Türk Polisi ise terör örgütlerinin üzerine yürümeye devam etmiş, edecektir.

Her geçen gün şehit haberlerinin gelmesinin, IŞİD, PKK ve TAK’ın (PKK’nın şehir uzantısı) sivilleri hedef almasının, propaganda videoları ve haberlerinin yayılmasının Amerika’nın bölgede kaybetmesi ve çırpınmasından başka bir sebebi yoktur. Türk Askeri, Türk Polisi ve Millet et ile tırnak gibi kenetlenmiş, yıllardır teröristlere karşı vatan savunması yürüten Suriye’ye yardıma koşmuştur. Cephede Mehmetçik, sokakta Türk Polisi yapılan tüm saldırılara karşın tek bir geri adım atmamış, aksine bombaların, teröristlerin üzerine daha da yürümüştür ve bir kez daha yedi düvele cesaret ve kararlılığını göstermiştir.
Bölge güçlerinin (Rusya, Suriye ve Çin) desteği ile operasyonun başladığı günden bu yana binlerce terörist etkisiz hale getirilmiş, tonlarca ABD menşeili silah ve bomba ele geçirilmiş, yüzbinlerce sivil kurtarılmış, Doğu ve Güneydoğu’da halk işine gidebilir olmuş, Suriye’li vatandaşlar yıllardan beri ilk kez rahat bir nefes almıştır. Adım adım, planlı ve zekice hazılanan operasyon ile tarih yazan Mehmetçik her geçen gün başka bir köyü kurtarmakta, teröristlerin kontrol noktaları olan tepeleri yok etmekte ve emperyalizme tokat vurmayı sürdürmektedir.

Günümüzde Teferruat: ABD, Yerli İşbirlikçileri ve Taşeronları

20. Yüzyılda mazlum milletlerin savunucusu, büyük devrimci önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır.” sözü günümüzde hala geçerliliğini ilk günkü gibi korumaktadır. Bugün o teferruat Amerikan Emperyalizmi ve onun finanse ettiği Ortadoğu’daki piyon terör örgütleridir. Asker ve polisimiz bunun farkında olup vatan savaşını sürdürmekte, teferruatları bir bir ortadan kaldırmaktadır. Gelinen noktada güvenlik güçleri gücünü bir kez daha hatırlatmakta, Türk Milleti topyekün savaşmaktadır. Bu topraklarda Mustafa Kemaller tükenmez, yenilmez şiarı ile var gücümüzle desteklediğimiz operasyonlarda terör örgütleri şehirlerde sivilleri hedef alırken halk korkusuzca patlama noktalarına yürümekte, şehir meydanlarında, üniversitelerde, liselerde Mehmetçik ve Türk Polisi’ne selam göndermektedir.

Dosta Güven Düşmana Korku

Yıllardır “piyon savaşının” merkezi haline gelmiş olan Suriye bugün zafere hiç olmadığı kadar yakındır. Suriye Devleti, IŞİD tarafından işgal edilen Halep’i geri almış, halk meydanda kutlamalar yapmıştır. Rusya ve Çin ile yapılan anlaşmalar ile Türkiye güçlenmekte, Asya yükselmekte, Ortadoğu’da terör son çırpınışlarını yaşamaktadır. Tüm bunların arkasında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polisi’nin şanlı, cesur, korkusuz hamleleri yer almakta Türkiye dosta güven düşmana korku salmaktadır. Vatan savaşı ardı arkası kesilmeyen başarılar ile sürmekte, zafer için bir an bile dinlenilmemektedir.
Mehmetçik’in 20 Aralık’ı 21 Aralık’a bağlayan gece hedefi IŞİD’in üs haline getirdiği, El Bab’ın anahtarı olarak görülen Akil Dağı’nda bulunan hastaneydi. Bir Mehmetçik o anları şu şekilde anlatıyor: “Her taraf mayın, bubi-tuzağı, EYP doluydu. Her yerde dikenli tel vardı. Çamur, kaygan bir de. Aç kalalım, donalım, çok da vay vay, yeter ki Akil Dağı’nı ve oradaki tahkim hastaneyi alalım. Kızılca kıyamet koptu daracık alanlarda. Göğüs göğüse, gırtlak gırtlağa girdik birbirimize, tutunamadılar bile. Korkuyla, panikle kaçıştılar dört bir yana, saklanmaya, saklandıkları yerlerden ateş açmaya çalıştılar. Her şeye rağmen ele geçirdik hastane bölgesini. Bunların hepsini de gece güne kavuşmadan, saat 03:00 ile 06:00 aralığında güneş doğmadan yaptık.”

Fotoğrafta Akil Dağı’ndaki hastenede yaşanan çatışmanın şiddeti olanca gerçekliği ile gözüküyor.
Fotoğrafta Akil Dağı’ndaki hastenede yaşanan çatışmanın şiddeti olanca gerçekliği ile gözüküyor.

Yine geçtiğimiz günlerde henüz doğrulama gelmeyen bir habere göre El Bab’ta Mehmetçik destan yazdı. Yüzlerce IŞİD’li bombalı araç, yaya canlı bombalar ve sayılamayacak kadar çok olarak ifade edilen zırhlı araçlarla saldırdı. Buna karşın 2 tank içerisindeki bir genç Asteğmen ve bir gencecik Astsubay’ın toplamda 5 kez tank savar füze ile istabet almalarına rağmen dik durması ve kararlı bir şekilde vatanı için canını ortaya koyarak çarpışması ile saldırı püskürtüldü. Ayrıca IŞİD için tarihi önemi olan ve kıyamet öncesi büyük savaşın olacağını düşündükleri Dabık kentinin de TSK tarafından 1 gün içerisinde temizlenmesi hepimizi gururlandırdı.

Ayrıca El Bab'daki sıcak çatışmaların içinde bulunan ve Gazi olan Niyazi Pekdoğan: ''Türk Silahlı Kuvvetleri orada ikinci İsrail devletini engellemek ve toprak bütünlüğümüzü sağlamak için var. IŞİD, TSK'nın karşısına dahi çıkamıyor. Yaptıkları tek şey bombalı araçlar yollamak. Bizler orada Büyük Ortadoğu Projesini engellemek ve vatanımızı savunmak için bulunuyoruz'' diyerek Mehmetçiğin gücünü anlatıyor.

Yeni Bir Dünya Kuruluyor

Tüm bu gelişmelerin ışığında görüyoruz ki Amerika’nın “Yeni Dünya Düzeni” planları yıkılırken bu sefer öncülüğünün mazlum milletlerde olduğu Ortadoğu’da yeni bir Dünya kuruluyor. Rusya’nın da fiili olarak dahil olmasıyla birlikte süren operasyonlar gösteriyor ki artık Dünya üzerinde mazlum milletler emperyalizm tarafından ezilmiyor; Emperyalizm mazlum milletlerin nasırlı tokatlarını olanca şiddeti ile hissediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince 30 Aralık günü yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne IŞİD mensubu 1294, PKK/YPG mensubu 306 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
On yıllardır “demokrasicilik” adı altında emperyalizm tarafından ezilen, şehirleri yakılan yıkılan, çocukların gözyaşları ile ıslanan topraklarda bugün zafer kutlamaları yapılıyor. Bu yeni Dünya’da Türkiye’nin yeri Asya ve Ortadoğu’dadır, görevi emperyalizm ile mücadele eden devletler ile birleşmek, terörü bitirmek, bölgede ve ülkemizde huzur ortamını sağlamaktır. Bu görevlerin biricik anahtarı ise savaşa Dabık’ı temizleyen, El-Bab’ı kuşatan, Mümbiç’i top atışına tutan Mehmetçiğin gözünden bakmaktır. Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak ve ülkemizin doğusunda terör örgütlerini bitirmek için savaşan Türk Askeri ve şehir gerillalarına karşı cesurca mücadele eden Türk Polisi’ne destek olmaya, millet ordu el ele mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ali Murat Engin
TGB İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Temsilcisi
TLB İstanbul İl Sorumlu Yardımcısı

KAYNAKÇA:
www.tsk.tr
www.aydinlik.com.tr
www.ulusalkanal.com.tr
syria.liveuamap.com
www.haberturk.com

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler