İki Eğilim Net Sonuç

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Aydınlık gazetesinde 23 Nisan Milli Egemenlik Yürüyüşü'müzü anlatan bir yazı kaleme aldı.

İki Eğilim Net Sonuç

YAZAR


Bugün 23 Nisan
Neşe doluyor insan


Bir çocuk şiiri.
Saf ve temiz duyguların dile gelişi.
Bugün ifade edilince ayrıca bir gerçeğe de işaret ediyor.
Karamsarlar hep yenilir.
Neşesini ve umudunu koruyanlar kazanır.
Açalım.

 

Bayrak Düdüğü Yener


16 Nisan halkoylaması sonucunda hayır diyen siyasi kutuplar içinde iki eğilim ortaya çıktı.

Birincisi; sonucu hayır diyenler için yenilgi olarak gören karamsar eğilim
İkincisi; sonucu iktidar partisi için yenilgi olarak gören ve yeni sürece umut taşıyan eğilim

 


Birinci eğilimi temsil edenler; çağrıcısı belirsiz, provokasyonlara göz kırpan, PKK ve uzantılarının yönlendirmelerine ket vuracak disiplinden yoksun sokak eylemlerine yönlendirildi.Ellerinde Ay yıldızlı bayrağımız yoktu. Yerini turuncu devrimlerin simgesi düdükler almıştı. Son bir hafta içinde azalarak sönümlenen hareketlerden ibaret kaldılar.

 

İkinci eğilimi temsil edenler; AKP’nin baş aşağı gidişine işaret ederek, AKP sonrası Türkiye’ye hazırlığa girişti. Milleti birleştirme işine koyularak iktidar olma hedefine kilitlendi.

 


23 Nisan 2017 günü ellerine ay yıldızlı bayraklarını aldılar. Tandoğan’dan Anıtkabir’e Milli Egemenlik Yürüyüşünü yaptılar. Aslanlı Yol’dan tarih yapma işinin biricik ateşleyicisi umudu sırtlanarak çoğalıp Anıtkabir’i doldurdular.
Hangi eğilimin kazanacağı sorusuna cevabı içeren o muazzam fotoğrafı verdiler.

 


Nasıl Bölerim Diyenler Değil Nasıl Birleştiririm Diyenler Kazanıyor

 


Türkiye Gençlik Birliği (TGB) olarak Milli Egemenlik Yürüyüşü çağrımızı 18 Nisan 2017 günü yaptık. Bizden sonra da çağrılar geldi. Biri bizden bir iki gün sonra diğeri eyleme bir gün kala biri Atatürkçü Düşünce Derneği’nden diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’nden.
Son 3 yılda defalarca kez ortak eylem çağrılarımızı reddeden bu kurumlar, TGB’nin oraya toplayacağı kitleyi nasıl böleriz, koparırız hesabı yaparak, otobüslerini TGB’nin topladığı muazzam kitlenin önüne getirdiler koydular. Peşlerine katmaya çalıştıkları yurttaşlarımız tercihini net olarak ortaya koydu. Anıtkabir yolunda bir avuç kaldılar.

 


Ankara’nın belki de en soğuk, yağmurlu karlı 23 Nisan’ında Atatürk gençliğinin ateşli yürekleri ısıttı Anıtkabir’i. Yürüyüşe katılan binler, cesaret, umut ve neşeyi tattı. Zafer yolunu gördü.
Yürüyüşümüz sürüyor.

Tarih:
Diğer Haberler