Savunma Değil Kuşatma Defender Europe 21

Defender Europe 21 tatbikatının ana hedefi tek bir devlet değil, bir cephedir.O cephe ise Asya cephesidir.

Savunma Değil Kuşatma Defender Europe 21
Ayşe Nur Şahin
Ayşe Nur Şahin
YAZAR

Defender Europe 21; ABD’nin Rusya’yı kuşatma stratejisi ile geliştirilen ve NATO tarafından düzenlenen Dünyanın en büyük askeri tatbikatıdır.Tatbikata 21 NATO Ülkesinin katılmasının yanı sıra NATO üyesi olmayan Bosna-Hersek, Kosova, Moldova, Ukrayna ve Gürcistan’ında katıldığı 26 farklı ülkeden 28 bin asker görev alacaktır.
Amerikalı asker ve Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kibry tatbikat hakkında şu ifadeleri kullanıyor:
“Tatbikatta ABD, müttefikleri ve ortakları olmak üzere 26 farklı ülkeden 28 bin asker görev alacak ve doğası gereği savunma amaçlı. Saldırganlığı caydırmaya odaklanırken, kuvvetlerimizi krize yanıt vermeye ve gerekirse büyük çaplı savaş operasyonları yapmaya hazırlıyor. Tatbikat, birbiriyle bağlantılı birkaç çok uluslu tatbikatı kapsıyor.”

UKRAYNA’NIN İTİRAFI
Ukrayna’nın Donbass Temas Grubu’ndaki Temsilcisi Aleksey Arestoviç, Ukrayna medyasına açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“NATO’nun, ‘Avrupa’yı koru’ anlamına gelen Defender Europe 2021 adını taşıyan geniş kapsamlı tatbikatı başladı. Maksat, Baltık Denizi’nden Karadeniz’e olan bölgede, gelin açık açık konuşalım, Rusya’ya karşı savaş konusu işleniyor”
ABD’nin piyonluğunu yapmakta olan Yunanistan ve Ukrayna, Türkiye ve Rusya karşısına ABD’nin vurucu gücü olarak çıkarılmaktadır. Türkiye için Yunanistan neyse Ukrayna da aynı anlama gelmektedir. Her ikisi de ABD emperyalizmi tarafından kullanılmaktadır. Her ikisi de bölge ülkelerine tehdittir.

ABD’NİN ANA HEDEFİ
ABD’nin sözde Avrupa’yı koruma tatbikatını merkez üsleri Balkanlar olarak yani Arnavutluk, Hırvatistan, Yunanistan ve Slovenya olarak belirlenmiştir. Buradaki amaç Karadeniz ve Balkan Ülkelerine askeri yığınak yaparak Baltık, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden Rusya’yı çevrelemektir. Bu tatbikatı yapanlar ve dahil olanlar, Yunanistan üzerinden Türkiye’ye  ve Ukrayna üzerinden Rusya’ya saldıranlar ile aynı ortak stratejiye sahiplerdir. Yapılmış olan bu alçak  saldırılar, müttefik dedikleri  piyonlar yardımıyla Avrasya  Cephesini kuşatma planıdır. Yani ABD müttefiki olmak demek, sözde modernleşme denilen  köleliğe hizmet etmek demektir. Aslında ABD  kendi çıkarları uğruna Avrupa ülkelerini ateşin içine sürüklemektedir.
Defender Europe 21 tatbikatının ana hedefi tek bir devlet değil, bir cephedir. O cephe ise Asya cephesidir. Avrupa’yı savunma amacı ile kurulmuş olmasına bakmayın asıl hedef Avrupa’yı savunmak değil, Asya’yı kuşatmaktır.

TÜRKİYE ABD MÜTTEFİKİ OLABİLİR Mİ?
NATO'nun 8-17 Kasım 2017tarihleri arasında Norveç'te düzenlediği Trident Javelin Tatbikatı’nda Cumhuriyetimizin kurucusu, devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşman olarak belirlenerek, tatbikatın hedef tahtasına konulmuştu. Sadece bunlarla da kalmayıp onlarca yıldır, NATO tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin altı oyulmaya çalışılmış ve Fetullahçı Gladyo’nun işgalci darbe girişmelerinden beslenilmiştir.
Türkiye’nin dört bir tarafında ABD emperyalizminin kuşatma girişimi sürmektedir. Karadeniz, Balkanlar, Ege, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Suriye’nin Kuzeyi ve Irak’ın kuzeyi, Hürmüz Boğazı ve Ermenistan sınırı Bu cepheler farklı coğrafyalarda olabilir ama düşman tektir. Cephelerin bütününde aynı merkezden gelen tehditleri göğüslemek durumundayız. Bu cephenin amacı sadece Türkiye’ye tehditler savurmak değil tehditleriyle Avrasya cephesine yani Kırım, Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye, Mısır, KKTC ve Libya’yı hedef almaktadır. Türkiye için ise doğru strateji, dört bir tarafını kuşatan düşmana karşı Karabağ’da olduğu gibi Rusya ile birlikte hareket ederek ortak çıkarımızı korumaktır. Silah göstermektir. Aynı şekilde eğer Doğu Akdeniz’i savunmak, KKTC’nin tanınmasını sağlamak ve ülkemizde  Amerikan kaynakları ile beslenen terör faaliyetlerine sonunu getirmek istiyorsak doğru  stratejik ortaklarımız olan Batı Asya cephesi ile birleşip milli çıkarlarımızı korumamız gerekir.
ABD’nin Avrupa’yı savunma tatbikatı Asya’ya saldırı tatbikatıdır. NATO’nun Asya’ya saldırı senaryoları gerçekleşemeyecek bir hayal olsa da Türkiye doğru stratejiyi Rusya’yla ortak savunma gücünü artırarak kurabilir.  Türkiye ABD emperyalizmine direnirken gündemimizde NATO'da ABD ile ortak tatbikat değil Rusya ile stratejik ortalık olmalıdır. Türkiye’nin önündeki çözüm budur.
Vatansever Türk Gençliği olarak  emperyalist düşmanlarımızın milli bağımsızlığımızı bozma saldırılarına karşı Mehmetçiğimizin düşmanı hendeklere gömdüğü gibi bizler de Milletimizin en ön saflarında yer alarak o hendeklere ABD emperyalizminin piyonlarını gömeceğiz.

Devrimci Önderimize ve Milletimize söz veriyoruz ki Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğiz!

 

Ayşe Nur Şahin

TGB Antalya İl Yöneticisi

Tarih:
Diğer Haberler