2015'ten Bugüne HDP'ye Darbe Üstüne Darbe

Terör örgütünün uzantısı olan HDP'ye 2019 yılında yüzlerce operasyon yapıldı. Belediyelere kayyımlar atandı. 2019 HDP'nin kara yılı oldu.

2015'ten Bugüne HDP'ye Darbe Üstüne Darbe

Terör örgütünün uzantısı olan HDP için 2019 yılı kara yıl oldu. 2019 yılında HDP terör örgütüyle bağlantısı sebebiyle yüzlerce operasyon gerçekleştirildi. Şehirlerimizin altına bombalar döşeyen, vergilerimizi PKK'ya gönderen HDP'li belediyelere kayyımlar atandı. Başta Selahattin Demirtaş olmak üzere birçok HDP'li yönetici tutuklandı, binlercesi gözaltına alındı.

KAÇ HDP'Lİ TERÖR BAĞLANTISI SEBEBİYLE TUTUKLANDI?

Rakamlar 24.07.2015 tarihinden bu yana HDP/PKK'ya büyük darbe vurulduğunu gösteriyor. Terörle aktif bir şekilde mücadeleye başlanan 24 Temmuz 2015 tarihinden bugüne HDP/PKK'nın merkez, il ilçe ve üyelerine yönelik operasyonlarda toplam 15 bin 530 kişi gözaltına alındı, 3 bin 661 kişi tutuklandı. Temmuz 2016 tarihinden bu yana toplam 10 bin 719 HDP'li gözaltına alındı 2 bin 251 HDP'li ise tutuklandı. Toplamda tutukluların sayısı 6 bini aştığı görülüyor. Temmuz 2015'ten bu yana 89 HDP il başkanı, 193 HDP ilçe başkanı tutuklandı.

PKK'nın MECLİS ŞUBESİNE DARBE

Milletin birliğini bozan açıklamaları, terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne yardım ve yataklık, Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmanlıkları sebebiyle 7 HDP'li milletvekili tutuklanırken 11 milletvekilinin milletvekilliği düşürüldü. Şu anda 7 eski milletvekili cezaevinde. (26. Dönem Milletvekilleri Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Çağlar Demirel, İdris Baluken, Gülser Yıldırım, Selma Irmak, Abdullah Zeydan) 

Ceza alıp tutuklu olmayan milletvekilleri:

 Lezgin Botan

 Behçet Yıldırım
 Leyla Birlik
 Ziya Pir
 Altan Tan
 Dilek Öcalan
 Ahmet Yıldırım
 Osman Baydemir
 Adem Geveri
 Mahmut Toğrul
 Besime Konca
 Ömer Faruk Gergerlioğlu
 Nursel Aydoğan
 Ayşe Sürücü
 Tayip Temel
 Pero Dündar
 Leyla Güven
 Musa Farisoğulları

Ceza alan HDP/PKK'lı milletvekilleri Mahmut Toğrul, Ayşe Sürücü, Tayip Temel, Pero Dündar, Filiz Kerestecioğlu, Leyla Güven, Musa Farisoğulları, Dilan Dirayet Taşdemir, halen milletvekilliğine devam ediyorlar.

 KAYYIMLARLA BELEDİYELERİMİZ TERÖRİSTLERDEN KURTULDU!

2015 yılında bugüne Başkanvekilleri dâhil 93 HDP'PKK'lı belediye başkanı tutuklandı 84 belediyeye ise kayyım atandı.

Tutuklu HDP/PKK'lı Belediye Başkanları
Tutuklu HDP/PKK'lı Belediye Başkanları

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler