HDP Pençe-Kaplan'ı Hedef Aldı PKK'ya Sahip Çıktı

HDP'li Hüseyin Kaçmaz, başarıyla devam eden Pençe-Kaplan ve Pençe-Kartal operasyonlarını hedef alarak terör örgütü PKK'ya sahip çıktı.

HDP Pençe-Kaplan'ı Hedef Aldı PKK'ya Sahip Çıktı

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün sosyal medya düzenlemesini içeren kanun teklifinin görüşmeleri sırasında HDP, başarıyla devam eden Pençe-Kaplan ve Pençe-Kartal operasyonlarını hedef aldı. HDP Şırnak Milletvekili Kaçmaz, "Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonları sonucu Irak Kürdistan bölgesinde Avrupa Birliğinin alt komisyonunda da son beş yılda 180 sivilin hayatını kaybettiği raporlaştırıldı ve son dönemlerde 15 Haziran'da operasyon başladı, 18 Haziran'da 1 sivil hayatını kaybetti. Yine, 19 Haziran'da Dohuk’ta 4 kişi hayatını kaybetti, 4 sivil. 19 Haziran'da, yine 1 sivil hayatını kaybetti. Arkadaşlar 25 Haziran'da da Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesine bağlı Kuna Masi köyünde TSK’nin hava saldırıları sonucu 6 sivil vatandaş yaralandı. Saldırı anı da -belki birçoğunuz görmüşsünüzdür- piknik alanındaki bir aile tarafından da kaydedildi" ifadelerini kullandı.

Kaçmaz'ın bu ifadeleri Ak Parti ve MHP milletvekilleri tarafından büyük tepki topladı. Kaçmaz'a cevap veren Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, "8 bin kişiyi öldürdünüz siz. 8 bin sivili öldürdünüz" şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı, gerek yurt içi gerekse de sınır ötesinde gerçekleştirdiği operasyonlarda yalnızca terörist unsurların hedef alındığını, sivil bir kişinin bile zarar görmemesi için büyük dikkatle hareket edildiğini ve operasyonlarda sivil tek bir kişinin bile zarar görmediğini daha önce bir çok kez açıklamıştı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler