Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin Bölücü Programına Destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin açıkladığı 11 maddelik tutum belgesine destek mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin Bölücü Programına Destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin açıkladığı 11 maddelik tutum belgesine destek mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, bölücü program hakkında "HDP'nin yaptığı açıklamayı değerli buluyoruz" dedi.

 

Bolu'da CHP'li tüm milletvekillerinin katıldığı iki gün süren toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günceme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan'ın 27 Eylül'de açıkladıkları 11 maddelik tutum belgesine ilişkin fikri sorulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin demokrasiden yana tavır takındığını savundu.

"HDP'NİN AÇIKLAMASINI DEĞERLİ BULUYORUZ"
Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile görüşmeye hazır olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan'ın açıkladıkları 11 maddelik tutum belgesine ilişkin yaptığı değerlendirmede "Kendilerinin demokrasiden yana tavır takınmaları; özellikle Kürt sorununun çözümü konusunda parlamentonun yetkili olması, yetkili olarak görülmesi değerli şeyler." yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu devamında şunları söyledi:
"HDP ‘Türkiye’deki bütün toplumsal kesimlerin sorunlarını ve kaygılarını dikkate alan yapıcı bir rol üstlenmeye hazırdır’. Bu cümle önemli mesela. ‘Bütün kesimlerin hem kaygılarını da dikkate alarak’ diyor ‘bir rol üstlenebiliriz’. Yani toplumda kendilerine yönelik var olan kaygıları gidermeye dönük de adım atmaya bir anlamda hazır olduklarını söylüyorlar. Yine ‘sorunları konuşarak, müzakere edilerek diyalog yoluyla çözmek temel düsturumuzdur’ diye bir açıklaması da var. Bu da çok önemli, değerli. Evet, demokrasilerde sorunlar oturulur, konuşulur, tartışılır ve öyle çözülür. Dolayısıyla biz HDP’nin yaptığı açıklamayı bu bağlamda değerli buluyoruz.”

Tarih:
Diğer Haberler