Meclis Parasıyla PKK'ya Pul

4 HDP’li milletvekili, Meclis’in “iletişim harcaması” için verdiği parayla pul alıp cezaevlerindeki PKK’lı teröristlere gönderdi.

Meclis Parasıyla PKK'ya Pul

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP’li belediyeler PKK’nın finansörü gibi çalışırken, milletvekilleri de milletin parasıyla alınan pulları cezaevlerindeki teröristlere göndermiş. Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre, HDP’li milletvekillerinin, kendisine ayrılan “iletişim harcaması” bütçesinden aldıkları pulları cezaevindeki PKK’lı teröristlere gönderdiği tespit edildi.

HDP’Lİ 4 İSİM GÖNDERDİ

Söz konusu mektup provokasyonunun organizatörlerinin ise 16 vatandaşın şehit edildiği Gara’ya gittiği ortaya çıkan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ile “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu gerekçesiyle milletvekilliği düşürülen HDP’li Leyla Güven olduğu öğrenildi. HDP’li 4 isim, Türkiye’nin farklı illerindeki 10’a yakın cezaevinde tutuklu bulunan çok sayıda PKK mensubuna 2 binin üzerinde pul gönderdi. Böylece PKK’lı teröristlerin başlatacağı bir mektup kampanyası üzerinden yeni bir provokasyonun fitilinin ateşlenmesinin hedeflendiği belirtiliyor.

PULLARA EL KONULDU

Ancak söz konusu provokasyona, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürlüğü izin vermedi. Cezaevlerinde yapılan sıkı kontroller neticesinde ‘pul organizasyonu’ deşifre edildi ve söz konusu pullara el konuldu. Daha sonra bu pullar emanete kaldırıldı. Cezaevleri müdürlüklerinin dikkati sayesinde PKK’lı teröristlerinin mektup kampanyası önlenmiş oldu.

57 BİN TL İLETİŞİM HARCAMASI

Milletvekillerinin yıllık iki maaş kadar “iletişim harcaması” hakkı yaklaşık 57 bin TL’yi buluyor. Yani vekilin iki maaşına kadar iletişim gideri, TBMM bütçesinden karşılanıyor. Bunun içinde cep telefonu, makam telefonu, internet giderleri ve posta giderleri bulunuyor.

AÇIKTAN DOLANDIRICILIK

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, HDP’lilerin ‘pul’ usulsüzlüğüyle ilgili, “Bu, açıktan bir dolandırıcılıktır. Kamu kurum ve kuruluşunun zararına dolandırıcılıktır. Çünkü bize milletvekili olarak kendimizin yaptığı, seçmenlere göndereceğimiz mektuplar, evraklar için yapılan bir tahsisat. Böyle bir şey olabilir mi?” diye sordu.

ŞENTOP AÇIKLAMIŞTI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Cezaevlerinde bazı terör örgütü mensuplarına eski ve yeni milletvekilleri tarafından büyük miktarda pullar gönderildiğini, bunların mektup kampanyalarının organize edilmesi için olduğunu ifade etmek isterim. Cezaevleriyle ilgili organizasyon konusunda önemli bir konuya, bir arı kovanına çomak sokulduğunu ifade etmek isterim” ifadelerini kullanmıştı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler